maandag 12 februari 2018

Hoofdgerecht met munt

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Munt is een groene plant die zomers mooie paarse bloemen geeft, en waarvan de bladeren geconsumeerd kunnen worden voor vele doeleinden. In huis-, tuin- en keukengebruik word voornamelijk gebruik gemaakt van aarmunt, al wordt er doorgaans in de winkel geen onderscheid gemaakt in soort en wordt dit verkocht als gewone munt. Hak de munt fijn en voeg ook toe aan de dressing.


Wel de couscous volgens de verpakking. Meng de munt met de sojayoghurt en pers de knoflookteentjes hierboven uit. Kook ook de erwtjes gaar. Voeg naar smaak nog wat zout toe. Bestrooi de kipfilet met peper en zout naar smaak.


Meng het citroenrasp met de munt , ricotta en knoflook. Laat afgedekt met aluminiumfolie min. Deze doperwtensoep met verse munt is een heerlijke frisse lente soep. Bestrijk de kip royaal met het ricottamengsel. Een lekkere soep kun je als avondeten, als voorgerecht en als lunch nuttigen.


Het is de perfecte manier om meer variatie in je eetpatroon aan te brengen. De doperwt is een mooi groen fris ding. Nee, munt is niet enkel goed voor een frisse adem. Dit kruid is ook lekker in heel wat gerechten en geeft ze, jawel, een frisse smaak.


Denk aan een smoothie, mocktail, of een boterham met komkommer en geitenkaas. Ook lekker: een tasje zelfgemaakte muntthee. Of werk af met munt en geef je gerechten een zomerse toets.


Hoofdgerecht met munt

Leg een paar takjes munt in. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en resterende vloeibare margarinetot smeuïge puree. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.


Schep het gehakt in een ovenschaal. Munt ruikt en smaak naar pepermunt. Meng door een salade van verse aardbeien of meloen, gegrilde groenten of voeg toe aan een fris dessert. Hij schrijft erover: “Behalve dat het lekker en rijk aan vezels is, bevat volkorencouscous ook veel koper, een. Start met de tuinbonen.


Hoofdgerecht met munt

Begin hier op tijd mee want het is een tijdrovend maar wel heel mindful klusje :-) Haal de bonen uit de peulen. Blancheer de tuinbonen minuten, spoel ze af met koud water, maak er een sneetje in en pel dan het grijze velletje eraf tot je een mooie groene boon overhoudt. Het recept voor deze boze bonensalade met warme arrabbiatadressing, gekoelde babymozzarella en verse munt komt uit het boek VEG van Jamie Oliver. Zo maak je de gegrilde lamskoteletjes met knoflook en munt 1. Dit heb je nodig voor de gegrilde lamskoteletjes met knoflook en munt ( hoofdgerecht voor personen) lamskoteletjes (ongeveer 2gram) eetlepels olijfolie blaadjes van takje verse munt (fijngesneden) teentjes knoflook uit de pers peper en zout.


Hier volgt een simpel recept met heerlijke ingredienten van eigen bodem. Serveer de chili met de rijst en munt -yoghurt. Aardappelen zitten vol met goede B vitaminen en vezels. Een stamppotje klinkt misschien ouderwets, maar met munt wordt er een frisse twist aan gegeven.


Deze eenvoudige stamppot smaakt toch bijzonder door de toevoeging van verse munt. Ontdek de talrijke recepten met munt hier. Bewaring Let erop dat de verse munt mooi groene en stevige blaadjes heeft.


In de keuken wordt meestal kruismunt gebruikt. Je bewaart het verse kruid het best in wat koud water in de koelkast. Dan blijven de blaadjes mooi stevig. Kip met couscous,citroen en munt. Lekker met een wortelsalade: meng grof geraspte of in linten geschaafde wortel met rozijnen,peterselie en een dressing van olijfolie,citroensap,een mespuntje gemalen komijn,zout en peper.


Mix de soep glad en giet door een zeef. Werk af met een scheutje room en extra muntblaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak met de rest van het beslag meer koekjes.


Pluk intussen de blaadjes munt van de steeltjes, houd er een paar apart voor de garnering en snijd de rest fijn. Overgiet met de groentebouillon en laat minuten koken. Meng voor de salade de munt met de erwten, maïs, bladsla en dressing. Garneer de salade met de apartgehouden muntblaadjes. Verdeel er de salade en zalm over.


Hoofdgerecht met munt

Leg de Reibekuchen op borden. Frambozenwater met munt is mijn favoriete zomerdrankje. Twee mooie smaken die perfect combineren. Maar dat maakt het resultaat wel extra leuk. Leuk voor op een verjaardag of gewoon voor als de zon schijnt.


Na veel gepuzzel met flitsers en reflectoren is het gelukt. De warme salade wordt geserveerd met een lekker frisse dressing van yoghurt en munt. Een superlekker en snel recept uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver.


Deze warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt -yoghurt is een roerbak van onder andere zoete aardappel, spinazie en linzen. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in min. Snijd de munt in dunne reepjes. Hoofdgerecht Maak voor je gasten of jezelf een lekker stuk vlees, vis of gevogelte of bereid eens een vegetarische maaltijd.


Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Vind de talloze recepten op VTM Koken en ontdek heerlijke pasta’s, salades, gebraden, ovenschotels, stoofpotjes, klassieke gerechten en nog zoveel meer. Dat kan met dit lichte kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Voorgerecht: Wild- of groentenbouillon met bospaddestoelen, Hoofdgerecht : Lamsrolletjes of tofupakketjes met munt , mediterrane rode kool en giersttimbaaltjes met tuinkruiden. Bekijk het bord Hoofdgerecht van annieabbeloos op Pinterest.


Bekijk meer ideeën over Recepten, Eten recepten en Eten. Gooi er wat munt , rode ui en feta in en gooi het allemaal in een heel eenvoudige vinaigrette, en je hebt een gemene zomersalade. Bereiding Verwarm de oven voor op 2graden. Gebruik een spiraalsnijder om slierten van de komkommer en wortel te maken.


Bak de zalm in minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts