dinsdag 13 februari 2018

Donkere taupe kleur

Bekijk meer ideeën over Kleuren, Taupe en Donkere slaapkamers. Diepe donkere kleuren geven geborgenheid en warmte. Maar net zoals bij felle kleuren heb je er wel wat lef voor nodig. Ben je bang dat je interieur te donker dreigt te worden, gebruik dan een vergrijsde tint van dezelfde kleur.


Donkere taupe kleur

Bijvoorbeeld donker taupe met licht taupe. Of wat dacht je van donkerblauw gecombineerd met een vergrijsd blauw? Beste Tineke, Taupe is mooi te combineren met een donkere of lichte kleur. Welke kleur exact kan ik goed beoordelen als ik de situatie bij je thuis zie. Ik adviseer dan een passende kleur bij je meubelen, accessoires, lichtval en gewenste woonstijl.


In vrijwel ieder interieur vind je deze kleur. Het is namelijk een makkelijke kleur om te combineren. Taupe neutraliseert harde kleurcontrasten en je kunt het goed combineren met natuurlijke en felle kleuren. Een donkere tint taupe is mooi te combineren met lichte tinten zoals wit en grijs, maar bijvoorbeeld ook met pastelroze.


Als professioneel en onafhankelijk stylist en interieurontwerper help ik je graag met het kiezen van de juiste kleur. De meest populaire kleur is taupe. Heb je moeite met het kiezen van de juiste kleur verf? In de woonkamer kan je gaan spelen met verschillende tinten bruin, gaande van licht beige tot een diepe taupe kleur zoals de Coffee Shop.


Let wel: deze donkere tinten zullen een ruimte smaller doen lijken. Een kamer in een donkerbruin verven is riskant, zeker als de kleur gecombineerd wordt met reeds donkere meubels. Dit is echter erg lastig, omdat elk beeldscherm kleuren net wat anders weergeeft.


Voor een 1 nauwkeurige weergave is het daarom aan te raden een RAL kleurenwaaier te gebruiken. Ook verf-fabrikanten zoals Sigma, Flexa en Sikkens hebben vaak kleurenwaaiers die je kunt gebruiken om de juiste kleur te vinden. Terwijl puur grijs een koude kleur is, straalt taupe juist warmte uit. Daarom is het ideaal geschikt om de rustzones in je huis te accentueren: denk bijvoorbeeld aan de living of de slaapkamer. Een kleurtje op je muren kan een wereld van verschil maken in je interieur.


Het is dan alleen wel belangrijk dat je de juiste kleur en plek kiest, want anders kan het helemaal verkeerd uitpakken. Taupe is de aanduiding van een kleur ontleend aan het Frans, tevens refereert het aan de vachtkleur van de mol (Talpa europaea). Het is een grijs-bruine tint, veelvuldig gebruikt om de kleur van kleding en stoffen aan te duiden. Start the new year with a touch of new paint color. Doe kleurinspiratie in de kleur taupe op voordat je je huis gaat veranderen.


Als kleurstylist, kleuradviseur en kleurspecialist help ik je graag met kleuradvies op maat. Een grijs kleur kan wat kil zijn en dat is taupe zeker niet! Deze kleur is ook taupe , je ziet wel dat dit niet een erg donkere kleur taupe is.


Deze kleuren staan in een cirkel en de kleuren die tegenover die kleur staan in de cirkel, complementeren elkaar (in dit geval lichte blauwen). Je kunt bv een hardere teint kiezen voor accessoires in je kamer. Daarnaast is deze kleur ook goed te combineren met diverse andere kleuren.


Donkere taupe kleur

Ondanks dat taupe een donkere kleur is, geeft het geen saaie of donkere uitstraling. Taupe staat juist erg warm en aangekleed. Je kan kiezen voor gordijnen of accessoires in deze kleur , maar taupe is ook een perfecte kleur voor je muur. Om te combineren is taupe een erg makkelijke kleur , het werkt met bijna alles!


Als er een donkere variant van taupe in je interieur terugkomt, gebruik dan verder lichte tinten zoals wit of grijs. U koos voor een donkere kleur ? Voeg een kleine sierlijst toe aan het plafond en schilder die wit. Als het monochrome effect u afschrikt, kunt u ook met gradaties van dezelfde kleur werken. Breng op het plafond dezelfde kleur aan als op de muren, maar slechts of van de tint in plaats van 1. De vorm en kleur kunnen per persoon en per dag verschillen.


Menselijke ontlasting (feces of faeces) bestaat voor het grootste deel uit water, onverteerde voedselresten en bacteriën. De kleur varieert onder normale omstandigheden van lichtbruin (pindakaas-achtig) tot donkerbruin (chocoladepasta-achtig).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts