woensdag 14 februari 2018

Hoe omgaan met iemand die zich afsluit

Dit resulteert in schuldgevoelens en een slecht zelfbeeld wat de depressie alleen maar versterkt. Laat iemand met een depressie praten en vraag naar zijn of haar gedachten. Het geeft echt niet als je depressief-zijn niet goed of helemaal niet begrijpt.


Hoe omgaan met iemand die zich afsluit

Juist daarom is het belangrijk dat je vraagt naar hoe hij zich voelt (en het niet voor hem invult). Een depressief iemand schaamt zich vaak voor zijn gedachten. We doken in de literatuur en gingen ten rade bij experts en vonden een aantal tips. Een psychose heeft tot gevolg dat de persoon met een psychose anders in de werkelijkheid staat of zich gedraagt dan u gewend was. Hij probeert alles altijd alleen op te lossen ook de problemen die zich voordeden tussen ons.


Maar ik kon dat niet begrijpen, werd dan meestal gefrustreerd en emotioneel. Want je merkt dat er iets is, je weet alleen niet wat. Hoe kan ik met hem omgaan ? Ik zit nu met tegenstrijdige gevoelens.


Leer hoe je zorgt voor je gekwetste gevoelens en tegelijkertijd om kunt gaan met de vriend die jou in de steek laat. Iemand die depressief is kan soms ook snel prikkelbaar of opvliegend zijn. Je hoeft niet alles lijdzaam te ondergaan en te accepteren. Toenaderingspogingen langs jouw kant kunnen door je partner afgewezen worden. Je geeft een knuffel, maar die wordt niet beantwoord.


Je vraagt hoe het gaat en je krijgt als antwoord laat me met rust. Wat ik mee wil geven tegen mensen die zich gemanipuleerd voelen. Het is moeilijk en vervelen maar!


Iemand die stil is, is niet per de manipulatief maar heeft een stiller karakter dan jij. Alzheimer Nederland zet zich in om dementie in de toekomst te voorkomen of te genezen. Er zijn methoden die je kunt toepassen om met zijn excentrieke grillen om te gaan. Tot die tijd moet je zo ongeschonden mogelijk blijven.


Indien jij als partner ervoor kiest om jezelf weg te cijferen ten behoeve van de narcist zonder dat jou dit ongelukkig maakt, is omgaan met een narcist mogelijk. Maar die ander mag niet te dichtbij komen, want ergens, diep in het hart, denkt een borderliner toch dat de ander niet te vertrouwen is. Iemand met borderline heeft vroeger niet goed geleerd erop te vertrouwen dat vriendschap en liefde blijven bestaan wanneer de ander z’n hoofd ergens anders bij heeft, of even niet in hun buurt is. Bijna iedereen kent wel iemand die van iedere situatie iets negatiefs en onmogelijks lijkt te willen maken. Omgaan met onmogelijke mensen.


Hoe omgaan met iemand die zich afsluit

Door rechtstreeks tegen zulke mensen te zeggen dat ze onnodig moeilijk doen en te veeleisend zijn. Lezeressen die het hebben meegemaakt, weten maar al te goed: samenleven met een narcistische partner is aartsmoeilijk. Coach Nelly De Keye en psychiater Filip Bouckaert leggen uit hoe je narcisme kunt herkennen en hoe je ermee kunt omgaan. Hoe moet ik omgaan met een verslaafde?


Je wilt hulp bieden, maar veelal zal de verslaafde ontkennen dat hij of zij een probleem heeft. Toch zie je steeds meer signalen dat er iets aan de hand is. Blijf je omgaan met een narcist, dan zit je met een compleet verstoorde relatie te kijken die niet gaat verbeteren – en dat zal zijn effect op jou hebben: ongelukkigheid.


Lijden” zelfs, volgens psychiatrisch onderzoek. Laat de epidemie dus niet op jou overslaan door slachtoffer te worden van een narcist of narcisme in het algemeen. Mensen met autisme hebben vaak een behoefte aan privacy en aan alleen zijn. De omgeving moet zich realiseren hoe eenzaam dit is en hoeveel energie het kost.


Veel mensen met psychische problemen lopen vast omdat zij hun gevoelens opkroppen. Dit houden een lange tijd vol, maar niet altijd. Er komt een moment waarop de spanning te groot wordt en zo iemand vast loopt. Of de gevoelens worden geuit op een manier die veel andere problemen met zich mee brengt. Wellicht lees je dit artikel niet omdat je zelf regelmatig woedeaanvallen hebt, maar omdat je te maken hebt met de woede van iemand anders.


Met behulp van een aantal slimme psychologische trucs kun je leren om daar ook verstandiger mee om te gaan. Ik zal in dit blog daarom wat tips voor de omgeving beschrijven over hoe je kunt omgaan met iemand die een BPS heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts