donderdag 8 februari 2018

Huis van het kind zuid

In de Huizen van het Kind vindt u alle informatie over kinderen grootbrengen. U kan er vragen stellen, andere ouders ontmoeten en meedoen met workshops en infomomenten. U kan er ook deelnemen aan activiteiten en tips uitwisselen met andere ouders. Je kan terecht met je vragen die je bij het opvoeden en opgroeien tegenkomt. Een kwaliteitslabel dat de gezondheid en het welzijn van kinderen centraal stelt.


Huis van het kind zuid

Kinderdagverblijf Kind van Zuid in Rotterdam gelooft in de kracht van het kind. Elk kind heeft van nature alles in zich om zijn talenten te ontwikkelen. Hier werken we samen voor ouders, kinderen en jongeren. Met je vragen over opvoeden, kinderopvang, vrije tij gezondhei.


In het onthaal van CAW Zuid -West-Vlaanderen kunnen alle ouders terecht met hun vragen over opvoeding en gezin. De deelnemende partners nemen het engagement om zich samen in te zetten om de sector preventieve gezinsondersteuning effectiever en efficiënter te organiseren, ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken warm te verwelkom en indien nodig warm door te verwijzen en daar waar. Huis van het Kind Kortrijk, Kortrijk.


We werken samen om de toegang voor ouders tot deze diensten gemakkelijker te maken. Gelieve een lijst aan te maken. Infopunten Opvoeding Kind en Gezin regioteam Kortrijk Bij Kind en Gezin kan iedereen terecht die vragen heeft over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen (tot jaar).


Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. De ene toegangsdeur bevindt zich op Welzijnscampus De Zuidkaai (Zuidmoerstraat 136), waar een groot aanbod aan opvoedings- en gezinsondersteuning bestaat.


In afwachting van de komst van je kindje heb je heel wat te regelen en zijn er vele keuzes om bij stil te staan. Tijdens deze infoavond zal een vroedvrouw en een deskundige van het ziekenfonds je op weg helpen bij al je vragen. Je staat samen met andere aanstaande ouders stil bij het verloop van je zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling.


OO10-stress helpt je omgaan met de uitdagingen van het opvoeden. Noord- Zuid Wegwijs in de hulpverlening voor jongeren Bestuur populair. De praktijk is gevestigd in Bilthoven, bij Utrecht. Al deze organisaties werken rond ouders en kinderen. Heb je een kleine of grote vraag op vlak van opvoeding, gezondheid en ontwikkeling van je kind ? In dit huis kunnen ouders en kinderen terecht voor: medische en psychosociale consultaties voor hun jonge kind (tot 3jaar) door artsen en verpleegkundigen van Kind en Gezin.


U kan er terecht met al uw vragen over kinderen en jongeren grootbrengen. Kind en Gezin biedt als agentschap van de Vlaamse overheid diensten aan voor preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang en adoptie. Kind en Gezin is er voor alle kinderen, dus ook voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Bij ieder bezoek krijgen (aanstaande) ouders met kinderen een warm onthaal.


Je kan er terecht voor informatie, advies, opvoedingsondersteuning, ontmoeting en preventieve gezondheidszorg. Babymassage zorgt voor een moment van rust en ontspanning voor jou en je kind. Huidcontact creëert een warme band en stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van baby’s.


Bovendien kan het helpen om een onrustige of zenuwachtige baby te kalmeren. Gewoon, omdat ze het verdienen. Wij geven kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen een betere kans op een goede toekomst, waarin ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Ben jij ouder en woon je in.


De plannen voor zo’n huis passen in het project voor een sociale campus op de Diestsesteenweg. Daar is al een project. Er bestaan in Houthalen-Helchteren heel wat initiatieven waar (aanstaande) ouders en professionelen terecht kunnen voor informatie en advies rond opvoeding, het ontmoeten van andere ouders, ondersteuning aan huis , kinderopvang en nog zoveel meer. Met de Huizen van het Kind willen we de krachten bundelen zodat meer gezinnen beter ondersteund worden.


Huis van het kind zuid

Voor Zwevegem zijn wij ook de officiële contactorganisatie. Zo voorziet de dienst onder andere kinderopvang via de onthaalouders en ’t Knipoogje. Het actief stimuleren en adviseren van de gemeente m. Verder is het consultati. Elke ontwikkelingsfase brengt andere (kleine en grote) vragen met zich mee. Het Huis werd officieel geopend door Tom Meeuws, schepen voor sociale zaken.


Hij fietste op rollen de feestelijkheden op gang. In zijn toespraak dankte hij eerst en vooral directrice Karin Van den.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts