dinsdag 13 februari 2018

Oppervlakte onregelmatige vierhoek berekenen

De oppervlakte van een vierhoek berekenen. Dus je moet voor je huiswerk de oppervlakte van een vierhoek uitrekenen. Maar het wordt een stuk moeilijker als het gaat om een onregelmatige vorm met elf. De originele Engelstalige video van Khan Academy getiteld ‘Area of.


Oppervlakte onregelmatige vierhoek berekenen

WisFaq, de digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs in Nederland. Hoeken meten van een vierzijdige onregelmatige veelhoek. Alle velden invullen De zijden plus een diagonaal moeten bekend zijn. Onregelmatige Polygon Area Calculator.


Een vierhoek zonder bijzondere eigenschappen. This feature is not available right now. Please try again later. Hoe bereken je de oppervlakte van een driehoek?


Oppervlakte onregelmatige vierhoek berekenen

Een driehoek is een figuur die ontstaat door drie punten die niet op een rechte lijn liggen met elkaar te verbinden. In uitlegvideo wordt uitgelegd hoe je de oppervlakte van een parallellogram berekent. Vervolgens in uitlegvideo wordt getoond wat nu precies een trapezium is en hoe je de oppervlakte van een trapezium kunt berekenen en wat de relatie tussen een trapezium en een parallellogram is. Simpel voorbeel een vierhoek met alle vier zijden cm. Die kun je vormen tot een vierkant (het maximale oppervlak), en je kunt hem ook helemaal plat maken (oppervlak nul).


Kun je van elke vierhoek op deze manier de oppervlakte berekenen ? Vlieger, ruit en vierkant zijn raaklijnenvierhoeken. Alletwee de rechthoeken bestaan uit een even groot rood en blauw deel. De rode oppervlakte is dus ook in de rechterrechthoek even groot als de blauwe oppervlakte. Kies de gewenste vorm en vul de gegevens in. Je hebt er de lengte en de breedte voor nodig.


We maken het je met onze online tool graag eenvoudig. Een trapezium kan ook gedraaid zijn. Om de oppervlakte van een trapezium te berekenen , dien je het trapezium te verdelen in driehoeken. Bereken dan de oppervlakte van deze driehoeken en je hebt de oppervlakte van het trapezium. Dat is de lijn AC in afbeelding 2. Toegevoegd na minuten: een voorbeeld van een onregelmatige vorm staat op het plaatje.


Vul van de velden in, met minstens zijde, en druk de 'bereken' knop. Opgelet: indien meer dan velden worden ingevul worden er slechts gebruikt om de driehoek te bepalen, de andere worden (evenueel) overschreven. Online driehoek-rekenmachine: hoe gebruiken? Met welke formule kan ik dit zelf berekenen als er een afmeting zou veranderen?


Oppervlakte onregelmatige vierhoek berekenen

Het is voor het berekenen van de oppervlakte van de cirkel van groot belang dat je de straal kent. Regelmatige zeshoek is een veelhoek met zes gelijke lengte. Oppervlakte en omtrek van een zeshoek. De aangrenzende zijden klemmen een hoek van 120°. De straal van de omgeschreven cirkel gelijk is met de lengte van de zijden.


De hoeken en zijden van een driehoek berekenen is vaak lastig. Met deze online rekenmachine voor driehoeken kun je eenvoudig de zijden, hoeken, hoogte, oppervlakte en omtrek van elke willekeurige driehoek berekenen. Bij een rechthoekige driehoek, zoals in de eerste afbeelding, is dit duidelijk te zien. Wanneer we te maken hebben met een driehoek die geen rechte hoek heeft (90°) dan is dit lastiger te zien.


Gebied kan worden gevisualiseerd als het aantal tegels duurt ter dekking van een vloer of de hoeveelheid verf die een muur nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts