woensdag 27 september 2017

Tips voor alleen wonen

Als je deze tips in de gaten houdt, is het niet ingewikkeld om alleen te gaan wonen. We wensen je dus heel veel plezier! Ook voor alleenstaanden zijn de mogelijkheden op woongebied groot en er komen steeds nieuwe mogelijkheden bij. Misschien wilt u het liefst in uw huidige woning blijven wonen.


Of kiest u liever voor een appartement, een woonhofje of een serviceflat? Een van de belangrijkste momenten in het leven van een mens, is het moment dat je op zichzelf gaat wonen. Vragen als “Wat heb ik nodig nu ik alleen ga wonen en hoe voorkom ik een eenzaam bestaan?


Het is dus meer dan waarschijnlijk dat je aan deze eenzame periodes zal moeten wennen. Probeer wat afspraken met vrienden vast te leggen of nodig ze uit in je nieuwe stekje. Zorg er vooral voor dat je jezelf niet gaat.


Tips voor alleen wonen

Administratie in orde brengen. Vanaf nu ben je verantwoordelijk voor je eigen administratie. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je je nieuwe adres meedeelt aan de ‘dienst Bevolking’ in het gemeentehuis van je nieuwe woonplaats, zodat ook je identiteitskaart aangepast kan worden. Ze gaat voor de eerste keer alleen wonen en daar komt meer bij te kijken dan op het eerste zicht! Wil jij ook alleen gaan wonen maar zit je nog met.


Vooraleer je begint met zoeken naar je nieuwe woning moet je voor je zelf eerst enkele zaken uitmaken. We verzamelden volgende puntjes om je alvast op de juiste weg te helpen, succes! In welke buurt wil je wonen? Dit zijn de beste samenwonen tips om jullie relatie een succes te maken.


Vertel elkaar precies hoe je het voor je ziet, qua samen zijn, vrienden, eigen dingen doen, klusjes. En mocht je nog praktische tips voor je verhuisdag nodig hebben, kijk dan eens naar onze checklist voor het plannen van je verhuizing. Maar de realiteit haalt je snel in. Hier zijn enkele tips om je door die moeilijke eerste periode te helpen.


Op jezelf gaan wonen : maak een budgetplan. Kosten waar je je voordien vrijwel geen zorgen over hoefde te maken. Bij pakketreizen betaal je vaak een toeslag als je alleen reist, dus is het in de meeste gevallen goedkoper om je vlucht en accommodatie los te boeken. De wereld van zelfstandigheid lacht je toe en de droom van een eigen stek wordt werkelijkheid.


Maar ook de andere kant van de medaille is waar: het stelt je bloot aan alle aspecten van het volwassen leven. Financieel bijvoorbeel is alleen wonen een grote verandering, die nog te vaak onderschat wordt. Minimalistisch wonen vanuit de wens om eenvoudig te leven en terug te gaan naar dat wat je echt nodig hebt, is voor velen de grote droom. Als het je lukt om minimalistisch te wonen , dan wordt je huishouden een stuk simpeler.


Alleen gaan wonen is jezelf vrijheid geven. Woon jij nog thuis en begint het stilaan te kriebelen om alleen te wonen in een nestje dat volledig het jouwe is? Kan je niet wachten om je eigen stek in te richten en alles te doen én laten wat jij wil? Maar toch is die keuze soms moeilijk om te maken… Want ben je er wel klaar voor , zowel emotioneel als praktisch bekeken?


Langer zelfstandig blijven wonen vraagt om meer dan alleen een geschikte woning. Ook in de buurt van uw huis moet u zich prettig voelen. Deze punten zijn daarbij belangrijk.


Het aantal mensen die alleen gaan wonen , neemt jaarlijks toe. Helaas zijn net de alleenstaanden een interessant doelwit voor heel wat inbrekers. Het feit dat je slechts alleen bent of er niemand aanwezig is wanneer je de deur uit bent, maakt je misschien kwetsbaar. Tijd om er iets aan te doen en je woning te beveiligen met deze tips ! Je familie en vrienden kunnen je vast en zeker wat tips geven. Wij geven je alvast enkele zaken waar je zeker moet aan denken wanneer je alleen gaat wonen.


Als je alleen gaat wonen , komt een goede verzekering zeker van pas. Maar alleen reizen heeft ook voordelen, bijvoorbeeld dat je zelf kan doen wat je wilt gaan doen. Het probleem is dat mijn Engels niet perfect is, de laatste vakantie verstond ik niet alles en is het dus voor mij wel lastig om contact met mensen te maken. Je bent vrij om leveranciers voor internet, televisie en telefoon, gas, elektriciteit en water te kiezen.


Informeer je goed en maak grondige prijsvergelijkingen. Zo kun je de leveranciers kiezen die het best aansluiten bij je persoonlijke wensen en budget. Dankjewel voor dit blog! Ik woon momenteel in een studentenhuis en vermaak me daar helemaal prima, maar het idee dat ik hierna misschien wel alleen (met kat, of drie katten) kom te wonen , vind ik toch nog wel een raar idee. Je kunt alleen reageren op woningen, die passen bij jouw verzamelinkomen en de grootte van je huishouden.


Tips voor alleen wonen

Dat heeft te maken met de wet Passend Toewijzen. Op ‘Mijn Klik voor Wonen ’ vind je de button ‘Passend aanbod’. Als je daarop klikt zie je de woningen waarop jij mag reageren én die voldoen aan jouw woonwensen. Vervang alleen het glas als je kozijnen goed zijn Je hoort heel veel over het vervangen van de kozijnen.


Maar wist je dat dat vaak niet nodig is? Als je kozijnen nog in goede staat zijn, kun je alleen het losse glas vervangen. Wie wil niet zo lang mogelijk lekker blijven wonen in zijn eigen comfortabele huis?


Comfortabel en veilig wonen is voor alle leeftijden. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een nieuwe badkamer aan te schaffen. Niet alleen het financiële plaatje speelt een belangrijke rol, maar ook het grote aanbod maakt het moeilijk om de juiste keuzes te maken.


Hieronder vind je enkele tips voor het aanschaffen van een nieuwe badkamer. Geld lenen voor een nieuwe badkamer? Handige tips om te dealen met een lastige huisgenoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts