vrijdag 8 september 2017

Ieder kind een boom

Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten ( ieder kind een boom ). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. Is het thema van de Landelijke Boomfeestdag. Traditioneel altijd de derde woensdag van maart.


Ieder kind een boom

In de schouwburg tijdens Enkeltje Venray kon prins Rob zijn geluk niet op. Na een lange zomer mocht hij weer aan de bak. De landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn komt steeds. Met een bericht voor de toe-komst.


Jullie mogen trots zijn op jullie bos’, betoogde wethouder Tindemans aan het eind van haar speech. En wij Nuenenaren kun-nen de komende jaren het bos zien veranderen, want richting Geldrop rijden we er langs. En dat is toch wel het leuke aan deze plek.


Bijna ieder kind tekent weleens een boom. Heb je gezien dat er grote verschillen zijn tussen wortels, kroon en stam? Iedere kind heeft een (levens)verhaal. Het is een groot landelijk evenement. Deze boomplantdag heeft als doel kinderen te laten zien dat bomen heel erg belangrijk zijn voor onze aarde.


De opzet van de stichting is om ieder kind minimaal 1x een eigen boom te laten planten. Vorige week was de Nationale Boomfeestdag. De bedoeling is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd een eigen boom te laten planten. Wethouder Kees van Aert plantte daarom, samen met vrijwilligers en zo’n kinderen van basisschool De Leest, bomen aan de Bankenstraat 21.


Ieder kind een boom

Leny Poppe-de Looff, burgemeester van Zundert tekent hiertoe een intentieverklaring tijdens de eerste dag van GrootGroenPlus. De intentieverklaring wordt niet alleen door de gemeente Zundert onderschreven, ook de gemeente Hoogstraten doet mee. Ieder kind plant tijdens zijn of haar basisschooltijd een boom.


Ik vind de boomtekening een van de boeiendste om te lezen en te begrijpen omdat er zoveel over valt te vertellen. Collse Hoefdijk en de weg Refelingse Heide. Genoeg graaf- en schepwerk voor de kinderen van groep van De Wentelwiek en De Crijnsschool, die dit jaar uitgenodigd waren om bomen te planten tijdens de.


Ieder kind een boom

Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Onder het motto Ieder Kind één boom hebben leerlingen van groep van basisschool Het Palet in Alblasserdam nieuwe bomen in de wijk Waterhoven geplant. Stichting Ieder Kind een Eigen Boek zorgt voor enthousiaste kinderen die willen lezen door jonge kinderen een eigen boek te geven. Als kinderen enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later weer overbrengen op anderen. In de vijfde klasse D verloor Sporting ST de uitwedstrijd tegen middenmoter VOS: 3-1.


Onze gemeente vindt het belangrijk om ieder kind op de basisschool de kans te geven om een boom te planten tijdens zijn of haar basisschooltijd. Dit passen we toe op alle leermethodes die de school gebruikt (o.a. rekenen, taal en lezen). Deze vaardigheden gaan we echter ook gebruiken om onze school te specialiseren op het gebied van natuur, techniek en wetenschap. Wij menen dat we onze leerlingen daarmee de beste kansen geven op een goede opleiding, baan en carrière. Bij Stichting Nationale Boomfeestdag komen veel vragen binnen of er een boom geplant kan worden voor kinderen: ter ere van een geboorte of omdat een kind (je) overleden is.


Dit kan nu in het Nationaal KinderBomenBos van Staatsbosbeheer en de stichting. Het thema is gekozen vanuit het streven om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. In Laren komt wethouder Henk van Zeijts om 09. Prins Willem Alexanderschool een handje helpen. Zo maken ze hun eigen speel- en leefomgeving samen een beetje groener.


Ook dit jaar deden weer meer dan 2kinderen uit onze gemeente mee met de Boomfeestdag. Sjaak wil dat het speelbos een natuurlijke plek wordt met veel spannende elementen zoals bosjes, struiken, touwen die zijn vastgeknoopt aan bomen, schuilhutten, een uitkijktoren etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts