vrijdag 8 september 2017

Heksen katten namen

Heksen katten namen

Kattennamen aan het zoeken? Hier vind je leuke, grappige of juist stoere namen voor je kat of kitten. Weet je zelf nog een leuke naam? Voeg deze dan toe aan onze database. Heb je moeite om een mooie naam te vinden voor je nieuwe kat?


Een poes krijgt natuurlijk een hele andere naam dan de naam die je een kater zou geven. Je kunt kiezen voor een hele lieve naam voor je kattin, of toch een stoere en originele kattennaam voor een vrouwtje. In de Middeleeuwen is het idee ontstaan dat katten ongeluk brengen. In deze periode werden katten wreed behandeld en als vorm van volksvermaak ingezet.


The name you choose says as much about you as it does about your cat. It shows how you view your cat and your relationship with it. In bepaalde culturen worden katten nog altijd als geest van overleden voorouders of heksen beschouwt. In Europa dacht men dat duivels en heksen de gedaante aan namen van een kat.


Toen zich dorpen begonnen te ontwikkelen, zochten sommige wilde katten toenadering tot eenzame weduwen. Een heks werd altijd afgebeeld met een zwarte kat. Nieuwe namen voor katten en kittens. Een nieuwe kat naam uitzoeken kan lastig zijn. Wij helpen je graag mee aan het bedenken naar een mooie passende naam voor je nieuwe kitten.


U wordt uitgenodigd op te klikken om de lijst uit te breiden. Dit werd een sterk argument om tot nietsontziende heksenvervolging over te gaan. Bestiarium en metamorfosen van de heks.


Over Engelse heksen in het bijzonder werd gezegd dat ze familiars hadden. Tijdens deze martelingen speelde hij ook nog eens namen door van mogelijk andere heksen. Hierna levend verbrand te worden.


Ook deze heksen werden weer opgepakt en ook zij bekende aan deze praktijken deel te hebben genomen. Einde heksenvervolging De heksenvervolgingen in Europa hielden langzamerhand op eind zeventiende begin achttiende eeuw. Bekijk het bord heksen en tovenaars van sarinavanpraet op Pinterest. Duivels en heksen namen haar gedaante aan.


Heksen katten namen

Het gevolg : vele katten werden wreed behandeld en gedood. Zo kende men het katknuppelen, waarbij het arme dier in een tonnetje werd opgesloten. Dit werd door middel van touwen tussen bomen gehangen, waarna men poogde de ton met knuppels aan dingelen te slaan. Er zijn ook witte heksen , dat zijn de goede heksen , maar die komen meestal niet voor in sprookjes, omdat heksen het spannend maken omdat ze kunnen toveren.


In vroeger jaren geloofde men dat de kat het symbool was van het vleesgeworden kwaad. Ze werden zelfs verafgoo getuige daarvan enkele gemummificeerde katten die men heeft teruggevonden. Een zwarte kat en een heks konden een en hetzelfde wezen zijn, door middel van gedaanteverwisseling.


De verketterde katten eindigden niet zelden op de brandstapel. Deze site is louter informatief. Ze namen met name vaak de gedaante van een kat aan, vandaar dat heksen in Drenthe vaak ‘ katten ’ werden genoemd. Sommige mensen beschouwen het zelfs als twee.


De heksenkruiden of delen daarvan bevatten stoffen met bepaalde hallucinogene, verdovende, geneeskrachtige, rustgevende of andere werking. Heksen en Witte wieven? Als je wilt dat je kind een jongensnaam of meisjesnaam krijgt die in Nederland gebruikelijk en populair is, dan is een naam uit de top een goede keuze.


Wil je juist een unieke bijzondere naam, dan kan je de top mooi gebruiken als lijst met namen die je in ieder geval beter niet kunt gebruiken. Uiteindelijk liepen deze heksenvergaderingen, waarin allerlei dierengedaantes voorkwamen zoals katten en kikkers, uit op ontucht. Van Gilst: “Dan worden de lichten gedoofd en men begeeft zich zonder inachtneming van verwantschap aan de gruwelijkste ontucht over. Een waanzinnige ervaring om daar te zijn, je bent echt in de wereld van Hary Potter! Dit is natuurlijk geen uitje wat je zomaar maakt.


Maar als je de kans krijgt is het zeker een aanrader. Daarbij werden de heksen gedwongen om de namen van andere deelnemers aan die sabbatten te noemen. Daardoor ontstonden er op grote schaal procesreeksen en massaprocessen. Als de heksen sabbat vierden, dansten ze met de katten rond de duivelsrots en gierden op berkenbezems door de lucht. De Ieperse kattenstoet (België) dankt haar herkomst aan een dergelijke kattenlegende: In 9zouden in Ieper voor de eerste maal, op bevel van de graaf Boudewijn, katten uit de Halletoren geworpen zijn.


Nachts kon men groepen zwarte katten zien dansen (poot aan poot, in een heksenkring). De plekken spelen in vele volksverhalen nog een grote rol. Namen voor katten , katers en poezen. In Amsterdam vergaderden ze ook op de toren van de Oude Kerk, en bij Den Haag op de Lozerlaan naar Wateringen.


En nu veren de heksen op en lopen, ja, vluchten de kerk uit. Eén moeder heeft alles gezien maar de pastoor zegt dat ze moet zwijgen. En vanaf dat ogenblik zijn de katten weggebleven.


De vier kattenjagers zijn op slag genezen. En ook zij zwijgen erover in zeven talen. Maar Beselare herdenkt elk jaar zijn beruchte heksen in een heksenstoet.


Der Name Eik macht das alles noch viel anders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts