maandag 25 september 2017

Alleen wonen checklist

Alleen wonen checklist

Als je deze tips in de gaten houdt, is het niet ingewikkeld om alleen te gaan wonen. We wensen je dus heel veel plezier! Je kunt ze allemaal in één keer per mail ontvangen door helemaal bovenaan deze pagina op de blauwe ‘download’ knop te klikken. Je ontvangt dan al onze checklists in één keer. Wil je alleen deze checklist ontvangen?


Alleen wonen checklist

Sluit tijdig de meest belangrijke en verplichte verzekeringen af. Hieronder geven we je een overzicht: Brandverzekering. Het afsluiten van een brandverzekering is verplicht en verzekert je woning en de inboedel tegen ongelukjes. Hierdoor krijg je de nodige.


Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand een aantal belangrijke zaken is vergeten. Wij helpen je op weg om dat te vermijden met een handige checklist ! Niet iedereen maakt gebruik van dezelfde materialen, daarom dat we ook ruimte hebben gelaten om zelf nog iets toe te voegen. Bekijk onze checklist online.


Handig als je uit huis gaat: een uitzetlijst Alles wat je nodig hebt als je je ouderlijk huis gaat verlaten vindt je hier in een lange lijst, allereerst gesorteerd op wat je al kunt kopen als je nog thuis woont en wat je pas aan kunt schaffen als je al een stekkie hebt. En mocht je nog praktische tips voor je verhuisdag nodig hebben, kijk dan eens naar onze checklist voor het plannen van je verhuizing. Op jezelf wonen is vooral heel erg leuk en begin van een nieuwe fase in je leven.


Ga je alleen wonen , dan krijg je elk jaar een aanslagbiljet voor de personenbelasting in de bus. Of het nu gaat om een loon, studentenjob of werkloosheidsuitkering: elk jaar doe je aangifte van je belastbare inkomsten. De belastingen kijken altijd één jaar terug. Lijst met alle benodigdheden voor de uitzet als je op jezelf of samen gaat wonen.


Deze basislijsten zijn gebaseerd op de invoer van andere gebruikers die in dezelfde situatie zitten als jij. Zoals de lijst hier onder. Je hebt een kamer gevonden en je bent erg blij met je eigen stekje.


Maar als je op jezelf gaat wonen , moet je toch heel wat voorbereidingen treffen. Begin tijdig met de planning van je verhuizing. Een goed georganiseerde verhuisdag is alweer de helft van de klus!


Doe het dus niet te laat. Je hele verhuizing geregeld in een oogwenk. Onze checklist is exact wat je nodig hebt om orde te scheppen in je verhuis-chaos.


Je kan al starten vanaf maanden voor je verhuisdatum! Super handig lijstje voor de mensen die op zichtzelf gaan wonen of gaan samenwonen :). Ik zelf woon al aardig wat jaartjes alweer samen met mijn verloofde en nog komen we tegen kleine dingen aan die we nog in huis moeten halen haha.


Is uw huis geschikt om gezond en zelfstandig oud te worden? Zijn er genoeg voorzieningen in de wijk? En heeft u er voldoende sociale contacten? Met deze checklist kunt u nagaan of u lang veilig, comfortabel en plezierig thuis kunt blijven wonen. Een woning huren en verhuizen, daar komt heel wat bij kijken.


De wereld van zelfstandigheid lacht je toe en de droom van een eigen stek wordt werkelijkheid. Maar ook de andere kant van de medaille is waar: het stelt je bloot aan alle aspecten van het volwassen leven. Alleen gaan wonen is jezelf vrijheid geven. Financieel bijvoorbeel is alleen wonen een grote verandering, die nog te vaak onderschat wordt. Hoe belangrijke documenten zoals je huurcontract, verzekeringspolissen, loonbriefjes, belastingaangiften, energiefacturen, rekeninguittreksels en documenten van het ziekenfonds goed bij.


Bewaar ze minstens vijf jaar. Ben je jonger dan jaar, wil je studeren en krijg je geen financiële steun van je ouders? Dan kan je een leefloon aanvragen om te kunnen studeren.


Je gaat op jezelf wonen. In de eerste plaats is dit natuurlijk erg leuk, en spannend. Maar er komt nogal wat bij kijken! Zo moet je op financieel gebied van alles regelen. Maar dan zijn er ook nog eens ál die spullen die je aan moet schaffen.


Hier vind je een overzicht van wat je allemaal nodig hebt voor je uitzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts