donderdag 16 juni 2016

Inkomensgrens sociale huurwoning 2018

Woningcorporaties moeten voor de toewijzing in het kader van de staatssteunregeling hier rekening mee houden. De inkomensgrens voor de primaire doelgroep is per januari: € 36. Ook mag er jaarlijks maar een maximale huurverhoging aanzitten.


Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning mag het inkomen van uzelf en uw partner (of huisgenoten) niet hoger zijn dan het maximum huishoudinkomen van 38. Jaarlijks stelt de overheid de nieuwe grenzen vast die bepalend zijn voor het toewijzen van sociale huurwoningen voor woningcorporaties. Vooral nieuwe huurders krijgen hiermee te maken op het moment dat ze een woning bij ons gaan huren. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast. Dan mag de kale huur van die woning niet hoger zijn dan €7168.


Deze grens ligt al voor het vierde jaar op hetzelfde bedrag. De belangrijkste doelgroep van woningcorporaties zijn huishoudens met een inkomen beneden € 38. De woningcorporatie moet jaarlijks. De meeste sociale huurwoningen in de Stadsregio Amsterdam zijn in bezit van woningcorporaties. Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 7242.


Meestal is dit een woningcorporatie, u kunt dit navragen bij uw gemeente. Bij de gemeente kunt u ook terecht voor een huisvestingvergunning, als u die nodig heeft. Een van deze voorwaarden is dat je niet meer mag verdienen dan een door de wet vastgestelde inkomensgrens.


Veel tijdelijke huurwoningen van Interveste zijn eigendom van woningcorporaties. Ze stellen drie - hogere - inkomensgrenzen voor. De AFWC bepleit een overgangsregeling voor eenpersoonshuishoudens die wachten op een sociale huurwoning en straks buiten de boot vallen als de inkomensgrens inderdaad verlaagt. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden.


Inkomensgrens sociale huurwoning 2018

De voorwaarden gelden voor de inschrijving als kandidaat-huurder en de toewijzing van een woning. In sommige gevallen kan dit nog. Lees meer bij Toeslag aanvragen.


U mag alleen reageren op woningen die niet te duur zijn voor uw inkomen. Als u inkomen te laag is, ziet u geen knop om te reageren. Verhuist u naar een sociale huurwoning van Portaal? Dit wordt ook wel de liberalisatiegrens genoemd. De kwaliteitskortingsgrens is een harde grens in euro´s, die op januari van ieder kalenderjaar wordt aangepast.


Voor jongeren tot bepaalt deze grens of er recht op huurtoeslag bestaat of juist niet. Een 23-minner die een sociale huurwoning betrekt met een huurprijs die hoger ligt dan deze grens heeft géén recht op toeslag. Inkomensgrens voor sociale huur op de schop.


Minister Ollongren wil de inkomensgrens waarmee huishoudens recht hebben op een sociale huurwoning veranderen. Voor gezinnen moet die grens omhoog, maar voor éénpersoonshuishoudens omlaag. De minister wil namelijk dat het aantal huishoudens dat een beroep kan doen op sociale huur gelijk blijft.


Inkomensgrens sociale huurwoning 2018

De indexatie voor het berekenen van de inkomens wijzigt ook. Er geldt één inkomensgrens waarboven hogere huurstijgingen zijn toegestaan. U moet aan een paar extra regels voldoen wilt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. U moet tenminste ouder dan jaar zijn, én u moet een zogenaamde “zelfstandige woonruimte” huren. Wat onder “zelfstandige woonruimte wordt verstaan kunt u hieronder lezen.


Wat fijn wonen is, is voor iedereen verschillend. De beleving van onze bewoners is sturend in de uitvoering van ons werk. Woonbedrijf - Onze missie. Dit voorkomt dat u meer betaalt voor wonen dan u financieel kunt dragen. Elke dag het NIEUWSTE huurwoning aanbod van particulieren en makelaars!


Vind huurwoningen, appartementen en kamers - Gratis adverteren en zoeken naar huurwoningen. U kunt een sociale huurwoning huren als uw inkomen passend is bij de huur. Of uw inkomen bij de huur past kunt u in deze tabel zien. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen moet u de advertentie goed lezen. Hoe hoog mag uw inkomen zijn om recht te hebben op huurtoeslag?


Want Nederland heeft die inkomensgrens. Met de juiste gegevens wordt het zoeken een stuk makkelijker, u voorkomt ook dat u reageert op een woning die u niet mag huren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts