woensdag 15 juni 2016

Emotionele steun relatie

Emotionele steun ontlast pijn. De hulp en steun krijgen die we nodig hebben om moeilijke tijden door te komen, kan ons veel opluchting en rust brengen. Het is belangrijk dat we erkennen dat we niet overal alleen mee hoeven te dealen, want er zullen moeilijke periodes in ons leven komen. En als dat zo is, hebben we misschien wel eens in de.


Steun : Normaliter behoor je elkaar te steunen en helpen. In jullie relatie is dat echter niet het geval. Jij staat wel klaar voor je partner maar wanneer jij steun nodig hebt krijg je die niet. Luisterend oor: Jij biedt jouw partner altijd een luisterend oor.


Wanneer hij of zij ergens mee zit ben je. Vaak zien we een nog slechtere kant van onze partner als we uit de relatie proberen te stappen. Soms gaan mensen vriendschappelijk uit elkaar, maar als je tijdens je huwelijk of relatie te maken hebt gehad met emotionele mishandeling, kun je verwachten dat deze gedragspatronen en tactieken lang nadat je bent vertrokken door zullen blijven gaan. Dit is deel twee in een serie van drie over de gevolgen van emotionele verwaarlozing op je relaties. In deel had ik het over de invloed op de relatie met je partner.


Emotionele steun relatie

In dit deel zal ik het hebben over de invloed van emotionele verwaarlozing op de relatie met je ouders. Mantelzorg en de basisfunctie emotionele steun is onderdeel van de reeks Mantelzorg in uw gemeente. Voor mij betekent emotionele verbinding dat partners het gevoel hebben dat de ander je begrijpt, je steunt en ook erg z’n best doet om jou te blijven begrijpen. Dan voel je emotionele verbinding. Paren die ‘emotioneel verbonden’ zijn, kunnen het prima over hun emoties, behoeften en de relatie hebben, zonder dat het gesprek escaleert.


Geen steun krijgen is niet hetzelfde als ongeliefd zijn. Mensen kunnen niet ruiken wat jij nodig hebt. Dat betekent niet dat ze niet van je houden. Dit klinkt misschien een beetje potsierlijk, maar veel mensen denken wel zo.


En als je dan de steun krijgt die je zo graag wilde: laat je waardering zien. De emotionele band tussen partners is nauw gerelateerd aan intimiteit, aan delen en samen van dingen genieten. Dit is een van de meest essentiële steunpilaren van een relatie.


Daarom vereist de emotionele band in elke relatie voortdurende verzorging. Wat van de grootste frustraties is van vrouwen die een relatie hebben. Wat je kunt doen om steun van hem te krijgen, ook al heeft hij geen idee waar je het over hebt. De verschillen in fysiologi e waardoor een man meer overeenkomsten heeft met een buitenaards wezen, dan met jou als het op emoties aankomt.


Emotionele steun relatie

Problemen tussen de partners kunnen ontstaan door relationele gevoelens niet onder woorden kunnen brengen. In Samen-Spel brengen we emotionele steun (leerkracht-kind relatie kwaliteit) in kaart. Daarnaast is het belangrijk om de instructional support dimensie van Pianta’s kader verder te vertalen naar de Vlaamse context.


Maar het komt ook voor in relaties tussen volwassen. Als alles emotioneel goed zit in je relatie voel je een emotionele verbinding. Ouderlijke emotionele steun is een eigenschap die emotionele kenmerken van de ouders in relatie tot het kind weergeeft. Of hij of zij kan je gevoel van eigenwaarde verder verzwakken om meer controle over je te krijgen. Natuurlijk heb je een slechte dag gehad.


In mijn relatie mis ik de emotionele verbinding heel erg. Ook zijn we twee maanden later verhuisd. Ik had het heel moeilijk met het overlijden van mijn vader. Schend de narcist je emotionele vrijheid?


Mag jij je emoties en je gevoelens niet tonen? Ontbreekt iedere emotionele steun binnen je relatie met je narcist? Het hebben van een relatie gaat niet vanzelf.


Als je besluit niet meer aan je relatie te werken, maar wel van spanning hou is de eerste stap naar een emotionele affaire met een ander gezet. Als je de emotionele affaire verborgen houd voor je partner, zou je af moeten gaan vragen in hoeverre je huidige partner nog in je leven past. Ook het emotioneel misbruik wordt weer onbewust voortgezet in de eigen relatie (s) en doorgegeven aan de kinderen. Het is het emotioneel misbruik dat later in relaties voor de emotionele pijn en onrust en het gepieker zorgt.


Volgen hieronder concrete voorbeelden van emotioneel misbruik. Het zijn slechts voorbeelden, want de uitingsvormen van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts