vrijdag 8 november 2019

Zinnen met voordat

Zinnen met voordat

Taalcombinaties met Nederlands hebben veel meer zinnen dan taalcombinaties met alleen niet-Nederlandse talen. Maak de zinnen die je intikt niet te lang. Met één of twee steekwoorden heb je meer kans op goede resultaten. Dit zijn woorden die je makkelijk door elkaar haalt. Wanneer en in welke zinsconstructie gebruiken we ze?


Ik poets mijn tanden, voordat ik naar bed ga. Ik was de groenten, terwijl zij het vlees bakt. Zodra hij klaar is met werken, komt hij. Het is fijn dat we op schoolreis gaan.


Ik weet niet zeker of het morgen gaat regenen. Oefeningen Mix voegwoorden ( voordat , nadat, terwijl, als enz.) Oefening – Leestrainer (B1). Ga naar zinnen maken met voegwoorden.


Dit verminderde begrip is een gevolg van een verandering in een hersensysteem waar de frontale kwab en het striatum (een structuur diep in het brein) deel van uitmaken. Als je twee normale zinnen aan elkaar koppelt met een nevenschikkend voegwoor dan ontstaat een zin met een goede woordvolgorde. Zelfs als de tweede zin (de bijzin) een vraag is, kun je zinnen vaak samenvoegen zonder de woordvolgorde te veranderen. Hij is rijk, maar is hij intelligent? Een voorbeeld met twee.


Het onderschikkend voegwoord omdat verbindt een hoofdzin met een ondergeschikte bijzin van reden of oorzaak. De bijzin kan na, maar ook voor de hoofdzin staan. Rianne viert haar verjaardag later, omdat ze op vakantie is. Omdat ze op vakantie is, viert Rianne haar verjaardag later.


Participium met of zonder -ge-? Naar, naartoe of vandaan? Slagen, lukken, mislukken Ooit of nooit? Met voegwoorden wordt het verband tussen (de inhoud van de) zinnen duidelijk.


Voegwoorden van tijd zijn onder meer nadat, voordat , zolang, terwijl en totdat. Omdat en doordat kunnen allebei gebruikt worden om een oorzaak aan te geven. Omdat kan daarnaast ook een reden aangeven. Alleen volwassenen hebben problemen met kindveilige sluitingen. We hebben het in een kort stappenplan voor je op een rij gezet.


Kromme, ongrammaticale zinnen maken een slordige indruk en leiden de aandacht af van de inhoud. Hardop voorlezen wat je hebt geschreven kan daarbij helpen, omdat je dan je onbewuste taalgevoel activeert. Of vraag een kritische, taalbewuste lezer je tekst nog eens door te nemen voordat je die inlevert.


Kinderen kunnen al tellen, voordat ze kunnen lezen. Kinder können schon zählen, bevor sie lesen können. Bevor du wieder sauer wirst: Ich hab es nicht getan. Voordat je weer boos wordt: ik heb het niet gedaan.


Zinnen met voordat

De zin met had gemaakt is het best. Na nadat wordt daardoor bij voorkeur een voltooid verleden tijd gebruikt (had gemaakt) en liever geen onvoltooid verleden tijd (maakte). Er zijn twee soorten voegwoorden: Nevenschikkende en onderschikkende. De informatie en de opgenomen links op dit plein zijn met veel zorg samengesteld. Je vindt hier van alles om taal te oefenen, woordenschat te oefenen en zinnen te leren, en links naar websites hierover.


We kunnen het volgende vertellen over deze zinnen. Zinnen met want staan in de gewone volgorde: – Jij doet een jas aan, want de winter is koud. In zinnen met omdat staat het werkwoord achteraan: – Jij doet een jas aan, omdat de winter koud is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts