maandag 25 november 2019

Voegwoorden oefeningen werkblad

Voegwoorden oefeningen werkblad

Je gaat in dit werkblad oefenen met voegwoorden. Op deze manier leer je wat voegwoorden zijn. Na het maken van dit werkblad kun je voegwoorden dan ook gemakkelijk in zinnen herkennen.


Werkbladen per onderdeel. Het zijn bladen met oefeningen die je kunt doen. Bijvoorbeeld hoe je de regelmatige of onregelmatige voltooide tijd gebruikt.


Hulpbladen kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het woorden leren. Voegwoorden Metselaars gebruiken een voegmiddel om stenen aan elkaar vast te metselen. Wij gebruiken voegwoorden om zinnen aan elkaar te plakken tot één zin. Kijk maar eens naar het voorbeeld: Ik loop in het bos.


Voegwoorden oefeningen werkblad

Ik zie een loslopende hond. Dit zijn aparte zinnen. Ze beginnen allebei met een hoofdletter en ze eindigen met een punt. Deze inhoud is intellectueel eigendom van ExtraNederlands.


Gebruik door derden is alleen toegestaan ter ondersteuning van (de lessen in) het vak Nederlands in het basis- en voortgezet onderwijs. Begrijpend lezen: voegwoorden Sleep de voegwoorden naar de juiste zin. Er zijn zo veel onderschikkende voegwoorden , dat je ze niet uit je hoofd kunt leren. Onderschikkende voegwoorden Deze metselen een hoofdzin en een bijzin aan elkaar.


Je ziet dat of bij beide soorten staat. Maak een mooie verzamelmuur op school. Laat ze een pictogram tekenen die nog niet bestaat.


Overzicht voegwoorden Een voegwoord voegt twee zinnen samen. Logeren vind ze leuk maar ze mist haar eigen huis ook. Wil je koffie of wil je thee? Ik drink koffie want dat lust ik graag. Andere belangrijke dilemma’s worden gevormd door de keuze van “dass” of “weil” en die van “dass” of “ob”.


Wie niet als Duitstalige geboren is, heeft alleen de mogelijkheid het niveau van een native speaker te bereiken, wanneer hij of zij veel oefent. Om dat mogelijk te maken, zijn hier allerlei oefeningen met voegwoorden. Je kunt (educatieve) bronnen op het internet eenvoudiger en effectiever gebruiken als je ze verzamelt, ordent en deelt met Yurls.


De oefeningen gaan van makkelijk naar moeilijk en je kunt bij alle woordsoorten uitleg vinden. Ik heb gekozen om alleen de meest gebruikte woordsoorten op de site te zetten. Een onderschikkende voegwoord verbindt een hoofdzin (belangrijkste zin) met een bijzin (minder belangrijke zin). De onderschikkende voegwoorden kun je niet uit je hoofd leren, omdat er heel veel van zijn.


Er zal nu random een pagina gemaakt worden met werkblad (vragen) en bijgesloten het antwoordblad (en indien gekozen, de uitleg). De werkbladen zijn gesorteerd per vak. Als je op een link drukt, wordt het werkblad geopend in Word of een ander tekstverwerkingsbestand.


Je kunt het blad dan bewerken, opslaan en natuurlijk printen. Deze bestanden kun je niet bewerken. Voegwoorden zijn woorden die je gebruikt om van korte zinnen lange zin te maken. Maak de oefeningen op de computer.


Unsubscribe from Frank de Bruin? This feature is not available right now. Please try again later. Voegwoorden maken ook het inhoudelijk verband tussen die zinnen of woorden duidelijk.


Leerlingen van groep 7-schrijven in groepen en verhaaltje met minstens vijf voegwoorden. Het begrip voegwoord wordt ook in groep 5-gebruikt. Kaartjes voegwoordenspel. Voor deze website is het gebruik van cookies vereist, klik hier voor meer informatie.


Daarnaast zijn er oefeningen om cito-vaardigheden te oefenen en kun je met de kinderen aan de slag met rekenen en taal. Met de naamkaartjes en de dagritmekaartjes kun je alles goed overzichtelijk maken voor de kinderen en jezelf. Groep kan oefenen met begrijpend lezen. Ook voor oefeningen rondom de cito kun je op onze website goed terecht.


Met dit werkblad maken de kinderen onbewust een gedichtje, simpelweg door de juiste woorden in te vullen bij plaatjes. Laat de kinderen het werkblad invullen, zonder al te veel voorbereiding vooraf. Ze noteren dus gewoon de juiste woorden bij de plaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts