donderdag 14 november 2019

Verschil wanneer toen

Voor een herhaalde handeling of gebeurtenis in het verleden gebruiken we als of wanneer plus een verledentijdvorm. Wanneer behoort tot het formele taalgebruik. Ze gebruiken wanneer als het om een tijdstip gaat en als wanneer het om een voorwaarde gaat. Maar in veel gevallen lopen die twee betekenissen door elkaar en zijn als en wanneer verwisselbaar. Er is wel een stijlverschil volgens de ANS: wanneer is schrijftaal, als is spreektaal.


Het verschil tussen tijdsmoment en voorwaarde bestaat voor deze voegwoorden alleen in theorie. In de taalpraktijk kunnen als en wanneer in de genoemde betekenissen meestal door elkaar gebruikt worden. Toen hij met zijn schip voor de haven van Antwerpen lag en van de Belgen.


Toen mijn vader bij het leger ging, wist hij nog niet wat hem te wachten stond. Toen we pas getrouwd waren, maakten we veel ruzie. Als kunnen we gebruiken om te verwijzen naar een gebeurtenis die zich meermaals heeft voorgedaan in het verleden. Ter versterking kunnen we dan vóór als het bijwoord telkens toevoegen.


Gelukkig, in tegenstelling tot het verschil tussen effect en beïnvloeden, het verschil tussen toen en dan is vrij makkelijk te onthouden, waardoor het gemakkelijk is om deze woorden correct te gebruiken. Het kennen van de belangrijkste verschillen tussen toen en dan kan helpen bij het verbeteren van het schrijven van een individu. VERGEET NIET OM EEN DUIMPJE OMHOOG TE DOEN!


WANNEER BEN IK ONTMAAGD? The information in this section is mostly from this web page (in Dutch). These words are subordinating conjunctions.


Verschil wanneer toen

They all indicate that the actions in the main sentence and those in the subordinate sentence occur (more or less) at the same time. Er is een stijlverschil: als is het vlotst, wanneer is wat formeler en schrijftaliger. De bel ging toen je aan het slapen was. Ik wachtte terwijl ze naar me keek. Mr Jackson belde toen je weg was.


Verschil tussen tijdens en wanneer Woordsoort. Gedurende is een voorzetsel. Terwijl is een conjunctie. Explication : période précise du passé, donc, on met toen. Als het mooi weer is, gaan we naar zee.


Verschil wanneer toen

Quand il fait beau, nous allons à la mer. De jeugd van nu leeft heel anders dan de jeugd van vroeger. Iets wat erg interessant wordt wanneer je de verschillen naast elkaar zet.


Ze kwam naar mijn huis toen ik mijn diner nam. In de eerste zin geeft het woord wanneer het tijdstip is dat iemand thuis komt. Het muzikale verschil is voor de echte muziekliefhebber zo klaar als een klontje, maar Tupac haalde zelfs tientallen jaren geleden al de hedendaagse rapper onderuit… - Advertentie - Helaas lijkt het niveau van veel mensen al jaren achteruit te gaan (of wij krijgen ze natuurlijk meer te zien via onze media).


Rotterdammer Jaap Kooiman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe televisie uit het raam. Deze komt boven op Anita, het hondje van Nels moeder, te vallen. Het diertje laat daarbij het leven.


Wij sommen even kort en bondig voor je op wat het verschil tussen leerplicht en schoolplicht is. Met leerplicht wordt de wettelijke verplichten om kinderen onderwijs te laten volgen bedoeld. Pas wanneer een kind dat onderwijs verplicht aan een school moet volgen, spreek je van schoolplicht. Om te begrijpen wat het verschil is tussen een koolhydraat arm en een ketogeen dieet, is het belangrijk om te begrijpen wat een koolhydraatarm dieet precies is. Wat is een koolhydraatarm dieet?


Verschil wanneer toen

Jij vond Joost van twee tafeltjes verderop schattig en zij vond Tijs uit groep 7b zo leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts