woensdag 27 november 2019

Wat krijgen gevangenen te eten

Justitie heeft voordelige contracten, waarbij leveranciers alleen nog halal eten leveren. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. En dus willen de gevangenen nu geld opdat zij voortaan hun eigen.


Nu is het zo dat als je als volwassenen gewoon een gezond en gevarieerd dieet eet, je aan al je benodigde vitamientjes en mineralen komt en supplementen niet nodig zijn. Onderzoek: gevangenen moeten gezonder eten krijgen , ook voor hun geestelijke gezondheid trouw. Het eten in Nederlandse gevangenissen kan beter worden ingezet, zodat gedetineerden die vrijkomen fitter zijn en misschien wel minder snel opnieuw de fout ingaan.


De gedetineerden kochten hun eten aan in de kantine en maakten het vervolgens zelf klaar. Ook in Denemarken bestaat dit systeem. De gevangenen krijgen slechts een beperkt bedrag van 1euro per week. Daarmee moeten ze ingrediënten kopen voor een warme maaltijd.


Wat krijgen gevangenen te eten

En wat zien we gebeuren? De Commissie van Toezicht van de Penitentiaire Inrichting Haarlem heeft een brief gestuurd naar het ministerie van Justitie waarin staat dat gevangen regelmatig honger hebben omdat ze niet langer twaalf maar zes boterhammen per dag krijgen. Zes boterhammen klinkt mij als een bijna niet weg te werken berg broo maar ik heb makkelijk praten. En niet kiezen wat je wilt eten.


De slaven krijgen te weinig proteïnen, dierlijke vetten en vitaminen. Op veel plantages worden ook wel koeien, schapen en ander vee gehouden, maar zelden krijgen de slaven zuivel of vlees. Nee, ze eten niet aan een mooi gedekte tafel. En ze krijgen al zeker geen aangepaste wijnen. Het is geen luxe hotel waar ze iedere dag lekker eten krijgen.


Wat krijgen gevangenen te eten

Gewoon eten wat de pot schaft dus. Misschien moeten sommige gevangenen eens een kijkje gaan nemen in buitenlandse gevangenissen. Dan klagen ze wel wat minder.


En ik denk dat veel gevangenen blij zijn dat ze eten krijgen er zitten genoeg juks en dak- en thuislozen vast. Eten in kamp Westerbork Het is een hele organisatie om het eten voor alle duizenden, soms meer dan 10. De Centrale keuken is het hart in deze complexiteit.


Vlees en groenten zijn afkomstig uit de kampboerderij. En da nog voor de moslims halal eten serveren , ik zou gewoon iedereen hetzelfde en geen. Wat ik er mee zou willen bereiken? Dat alle gevangenen alleen de basis zorg krijgen (be douche en eten ) en dat luxere dingen kunnen worden verkregen door inzet. Laten lijden vind ik niet aan de orde, want zolang de basis zorg er is zullen ze niet lijden.


Vergeet niet dat de mensen er niet voor niks zitten. Ongedierte eten of omkomen van de honger, dat zijn de enige opties die Venezolaanse gevangenen tegenwoordig hebben. Hun lan dat ooit erg rijk was dankzij de productie en export van aardolie. Ook kun je muntthee maken om je maag te kalmeren, wat erg goed helpt bij een.


Kies voor volkoren varianten om extra vezels binnen te krijgen. Is het oké om alleen groente te eten , geen. Kerstmis is voor gedetineerden vooral emotioneel Foto: rr.


Wat eten gevangenen met kerst? Krijgen ze cadeautjes van hun familie? En staat er een kerstboom? De 42-jarige filmmaker Oleg zit vast omdat hij nogal wat kritiek had op de Russische inname van de Krim en, volgens het Kremlin, van plan was een standbeeld van Lenin op te blazen.


Daarmee probeert hij de Russische overheid zo ver te krijgen om alle andere Oekraïense politieke gevangenen vrij te laten. Ze mogen langer uitslapen en kunnen sporten of een boek lenen uit de bibliotheek. Ze kunnen in hun vrije tijd ook een brief naar huis schrijven of even bellen. Maar ze hebben wel meer vrijheid. Dat kunnen ze gebruiken om te bellen of om post te versturen.


Het eten dat gevangenen krijgen , zegt veel over de manier waarop ze zich behandeld voelen door het systeem” zegt doctoraatsstudent An-Sofie Vanhouche, die vandaag haar doctoraat verdedigt. Zo moesten gevangenen in Tilburg hun kant-en-klaarmaaltijd zelf opwarmen in een microgolfoven in hun cel. In Groot-Brittannië krijgen gevangenen beter eten dan patiënten in openbare ziekenhuizen, zo blijkt uit een. Een zeer menselijke reactie. Oog om oog, tand om tand”, het is iets dat diep in ons denken verankerd zit.


Soms hoor je de vraag in het maatschappelijk debat waarom er sportactiviteiten georganiseerd worden voor gevangenen , waarom ze boeken kunnen uitlenen of in het beste geval zelf kunnen meespelen in een gevangenistoneel. Een erectie krijgen begint niet bij je penis maar allereerst in je hoofd! Mensen hebben zo’n honger dat ze alles eten wat ze krijgen.


Hoe hielden de gevangenen zich staande? Ze zijn heel goed om te eten als je ziek bent omdat ze de benodigde calorieën, vitamines en mineralen verschaffen. Gevangenen stelen zelfs eten van elkaar. Ze zijn ook zacht, redelijk neutraal van smaak en makkelijk te eten.


Wat krijgen gevangenen te eten

Het gezonde vet in avocado’s, vooral oliezuur (oleïne), draagt bij aan vermindering van ontstekingen en aan een gezonde immuunfunctie (8 83).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts