donderdag 21 november 2019

Uwv re integratie

Is uw werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren? Dan begint u samen aan een re -integratietraject. U bent als werkgever verplicht om samen met uw werknemer te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Ook als dit betekent dat u ander werk gaat doen dan u eerder deed.


Wij ondersteunen u bij uw re - integratie. Tijdens uw Ziektewet-uitkering krijgt u een re -integratiebegeleider. Dit is uw contactpersoon bij UWV.


In de video hieronder ziet u wat UWV voor u kan betekenen tijdens uw re - integratie. Wil jij re -integreren vanuit een WAO-uitkering? Hier vind je alles over re - integratie met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. De arbeidsdeskundige vertelt: een man die pas een half jaar leeft. Soms helpt het als UWV je een zetje geeft richting werk.


Maar soms komt de hulp te vroeg of zit werken er echt niet in. Lees de ervaringen van arbeidsdeskundigen over hun hulp aan Wajongers. In ons re -integratietraject zoeken wij naar de juiste baan voor u. Wilt u weer aan het werk met de baan die bij u. Bij Coffeemania by Boogh kunnen mensen met hersenletsel re -integreren. Wanneer je werkgever voor re - integratie zorgt, wordt ook wel gesproken van re - integratie 1e spoor en 2e spoor.


Met re - integratie 1e spoor wordt bedoeld dat een werknemer die ziek is geweest terugkomt bij zijn oude werkgever en daar passend werk krijgt aangeboden. Een nieuwe baan bij een andere werkgever is een mooie kans voor een medewerker. Re - integratie 2e spoor is dan al gauw het begin van een nieuw (werk)leven. Zeker als in de eerste gesprekken genoeg aandacht is voor de vaardigheden, zoekrichting en de persoonlijke kwaliteiten van de medewerker.


Als je eigen werk niet meer mogelijk is. In het verleden belandden werknemers die jaar ziek waren vaak min of meer automatisch in de WAO. Tips voor een snellere re-integratie. Werkgevers kunnen de re-integratie versnellen met de volgende aandachtspunten: Start de re-integratie zodra bekend is over welke functionele mogelijkheden de zieke nog beschikt.


Ga uit van wat uw werknemer nog wel kan, in plaats van wat hij niet kan. Vraag hulp aan uw arbodienst of een re -integratiebedrijf. Al meer dan jaar ondersteunen wij werkzoekenden en werkgevers bij alle uitdagingen die zij tegenkomen op het gebied van arbei verzuim en re-integratie. In al die jaren hebben we een groot en waardevol netwerk opgebouwd. We werken intensief samen met verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten, arbeidsdeskundigen en UWV.


Uwv re integratie

Krijgt u een uitkering van UWV ? Dan zijn u en UWV samen verantwoordelijk voor uw terugkeer naar werk ( re-integratie ). U krijgt hulp van een arbeidsdeskundige of ‘adviseur werk’. UWV biedt u een re -integratietraject aan en voorzieningen zoals persoonlijke ondersteuning en werkplekaanpassing. Uw werknemer is langdurig ziek en kan hierdoor zijn of haar functie niet meer uitoefenen. Binnen uw organisatie is geen alternatief.


Volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) zoekt u samen een passende functie buiten uw organisatie: e spoor re-integratie. Het eerste en enige re -integratiebureau in Nederland dat echt gespecialiseerd is in het re -integreren van anderstaligen. Re -integreren is al ingewikkeld genoeg.


Het is fijn om uitgelegd te krijgen wat re-integratie eigenlijk is. ABTRO helpt anderstaligen om beter en sneller te re -integreren en spreken we dezelfde taal. In overleg met UWV kunt u een re -integratiebureau uitzoeken. De kosten voor het traject worden vergoed door het UWV.


Een re -integratietraject is bedoeld voor uitkeringsgerechtigden die een ZW-uitkering (ziektewet) of AG-uitkering (arbeidsbeperkt) ontvangen van het UWV. Dan kan het UWV een WIA-uitkering weigeren of verminderen. Ook kan het UWV jouw werkgever verplichten om je loon door te betalen. Let op: Houd een administratie bij van alle belangrijke contacten en bijzonderheden tijdens je re-integratie.


Uwv re integratie

Dan vind je later makkelijk terug met wie je contact hebt gehad en wat er is besproken. Re-integratie als u niet werkt en geen uitkering heeft. Heeft u geen uitkering en wilt u (weer) aan het werk?


Dan kan uw gemeente u misschien helpen bij uw re-integratie. U schrijft zich dan eerst in als werkzoekende bij UWV. Na het tweede ziektejaar oordeelt UWV of uw re-integratie -inspanningen voldoende zijn geweest. Bij onvoldoende inspanningen kan UWV u een sanctie opleggen om het loon maximaal jaar langer aan uw werknemer door te betalen.


Uwv re integratie

Daarnaast bestaat de verhaalsanctie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts