maandag 18 november 2019

Scheiding stoppen?

Scheiding stoppen?

Andere vaak acute zaken als overspel, financiële problemen of problemen met de gezondheid spelen zijn veel minder redenen om te scheiden. Een andere belangrijke reden die genoemd wordt om te scheiden is dat de huwelijkspartners uit elkaar gegroeid zijn. Er bestaat tegenwoordig minder afhankelijkheid van elkaar, dus wordt het eenvoudiger om uit elkaar te gaan. In een ver verleden rustte er een taboe op het scheiden. Mensen waren gehuw en bleven ook altijd bij elkaar.


De meest voorkomende redenen dat stellen met een lange relatie scheiden Je zou denken dat stellen die al langer dan jaar samen zijn de tand des tijds wel hebben doorstaan. Ze deden maar wat in hun relatie. Als jij wel wil weten wat je moet doen om het te laten werken, dan heb ik hier een artikel met tips om je relatie te leren begrijpen en te versterken. Wat zijn redenen om te scheiden ? De praktijk is echter anders.


Waarom scheiden top -3. Ontrouw staat niet op de eerste plaats. Financiële stress is ook een oorzaak, maar ook dat staat niet op de eerste plaats.


Scheiding stoppen?

Zo kan ontrouw een reden zijn, of lijkt het er misschien op dat de vele ruzies nooit opgelost worden. Om inzicht te krijgen in wat wél en niet werkt in een huwelijk, zet ik in dit artikel de meest voorkomende redenen om te gaan. Minimaal goede redenen om voor NuScheiden. Onze financiële deskundigheid Wij zien helaas in de praktijk dat er partijen zijn die de echtscheiding begeleiden, maar dat er te weinig kennis is van een zeer essentieel onderdeel: de financiën. Gel bedrog of verschillende golflengtes zijn vaak de reden.


Maar zeker niet altijd. Deze redenen zijn verrassen maar wel degelijk regelmatig de oorzaak van een scheiding. Voel je je een ontredderd na je scheiding? Relatie-expert Rika Ponnet geeft haar tips om er mee om te gaan. Het aantal scheidingen liegt er niet om.


Hij omschrijft tien redenen om ondanks een moeilijke relatie toch bij elkaar te blijven. De laatste jaren strandt één op de drie huwelijken in een scheiding. Geld is een onderwerp waar veel ruzies binnen relaties over ontstaan.


Het huwelijk is door God ingesteld om daarin Zijn schepping te weerspiegelen. Dit geldt zeker in het geval er niet veel van aanwezig is. In een huwelijk moeten beide partners het eens zijn over de manier om het geld te besteden.


Aan de andere kant zijn er redenen die meer dan geldig zijn om naar naar de advocaat te rennen en de scheiding aan te vragen. De mensen die tegen je zeggen dat ‘je moet vertrekken bij je partner’ hebben misschien een punt. De Nederlandse vrouw lijkt al aardig zelfstandig als het gaat om het besluit om te scheiden van een man: bij bijna van de scheidingen komt het initiatief van de vrouw.


De reden waarom de vrouw wil scheiden en hoe zich dat verhoudt tot redenen die mannen aangeven leest u in ons boek Scheiden voor Dummies hoofdstuk pagina figuur 3. Belangrijkste redenen om te scheiden 1. Niet goed met elkaar kunnen communiceren – procent. Ja, een beetje met elkaar blijven ouwehoeren is toch wel de basis. Geen beoordelend en zeker geen veroordelend artikel, wel een wake-up call om anders te kijken naar wat niet meer gaat zoals het vroeger nog wel ging. Het is immers niet aan de bemiddelaar om een oordeel te vellen over het gerechtvaardigd zijn van de reden(en) om te scheiden.


Scheiding stoppen?

Het leven als koppel gaat niet altijd over rozen. Het kan gebeuren dat er een periode komt waarin u zich niet lekker meer voelt in uw relatie. Dan is de vraag: Moet ik blijven of weggaan?


Passie-killer Top 3: redenen om te scheiden. Een saai en routinematig bestaan, wordt vaak genoemd als een van de hoofdredenen tot scheiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts