vrijdag 30 november 2018

Landnummer nederland

Landnummer nederland

Wat is het landnummer van elk land in de wereld. Lijst met landen en hun landcode- landgetal. Internationaal telefoneren. Afghanistan Åland Albanië Algerije Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaans-Samoa Andorra Angola Anguilla Antarctica Antigua en Barbuda Argentinië Armenië Aruba Australië Azerbeidzjan.


Landnummer nederland

Een enkele keer bestaan ze ook uit zes cijfers of, zoals in het geval van de VS resp. Canada (001) of Rusland (007), uit slechts cijfers. Hierin heeft ieder land een unieke landcode van twee letters, een unieke landcode van drie letters en een unieke landcode van drie cijfers. Het plusteken is een aanduiding voor de internationale toegangscode. In Nederland is dat (tweemaal nul), de plus moet tijdens het draaien dus vervangen worden door twee nullen.


Met het intoetsen van dit landnummer geef je aan dat je naar Nederland wilt bellen. Elke land heeft een eigen landnummer. Doordat deze landnummers niet vaak door mensen worden gebruikt, worden deze meestal opgezocht op het internet. Daarmee weet je wel nog niet alles. We geven hieronder een voorbeeld mee van hoe je naar Nederland kan telefoneren: Voorbeeld.


Landnummer nederland

We nemen het telefoonnummer van de universiteit van Amsterdam als voorbeeld. Het landnummer van Nederland is 31. Belgie bijvoorbeeld heeft 32. Stap Haal de aan het begin eraf.


Stap Pak nu de landcode, en zet deze ervoor. De landcode van de Verenigde Staten is 001. Dit is een lijst van landnummers in de telefonie.


De sortering van deze lijst is op alfabetische volgorde van het land. Alle informatie over (de landcode van) Nederland. The prefixes enable direct dialing to the country that has been dedicated the specific prefix.


De eerste cijfers van het telefoonnummer zijn: toegangsnummer Duitsland(00) en dan de landcode van Nederland (31). Belt U van Duitsland naar Nederland ? Als u vanuit Nederland belt moet u eerst het landnummer draaien, en daarna het netnummer zonder de eerste 0. Als u naar Engeland wilt bellen moet u eerst een internationaal toegangsnummer of landnummer intoetsen. Door eerst het landnummer te toetsen geeft u aan dat u naar Engeland wilt bellen. In deze lijst zijn de landnummers geordend op volgorde van de getalsmatige waarde van het nummer. Vindt op deze website de landcodes voor het bellen van en naar het buitenland.


Circa 2landcodes beschikbaar. Bij het bellen naar een gebied met een ander landnummer wordt in het gekozen nummer het landnummer voorafgegaan door de internationale toegangscode. Deze website geeft een duidelijk overzicht van welke netnummers bij welke plaatsen horen.


Elke stad of dorp in Nederland staat hier vermeld. U kunt zowel zoeken op nummer als op plaats. United States of America vindt u in Noord-Amerika en gebruikt Dollar.


Canada gebruikt het landnummer van de Verenigde Staten, Kazachstan dat van Rusland. Overzicht van alle landcodes of landnummers wereldwijd. Bent u op zoek naar informatie over het netnummer 071? Als je naar het buitenland wil bellen moet je starten met een landcode.


Onderstaande plaatsen hebben 0als netnummer voor het telefoonnummer. Wanneer u buiten uw eigen regio belt dient u dit netnummer te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts