donderdag 21 juli 2016

Standpunten europese fracties

Standpunten europese fracties

Verder kunnen gelijkgezinde partijen uit de lidstaten hun standpunten en werkwijzen beter afstemmen. Een Europese politieke partij moet niet verward worden met de fracties in het Europees Parlement. De leden van het Europees Parlement zijn lid van een fractie. Zij verenigen zich niet naar nationaliteit, maar naar politieke voorkeur.


Er zijn momenteel fracties in het Europees Parlement. Er zijn leden nodig om een fractie te vormen en in een fractie moet minimaal een vierde van de lidstaten. Fracties in het Europees Parlement - Hoofdinhoud. Een fractie is een politiek samenwerkingsverband tussen Europese parlementsleden met dezelfde politieke overtuiging (christendemocratisch, liberaal, socialistisch, etc.). Vanuit deze overtuiging probeert een fractie invloed uit te oefenen op Europees beleid.


De fracties in het Europees Parlement zijn de parlementaire fracties in het Europees Parlement. De Europese Unie zou er goed aan doen door europese kiezers te laten stemmen op europese fracties. De EU zou haar takenpakket moeten beperken tot grensoverschrijdende zaken als buitenlandse zaken, europese defensie, enz. Hieronder is ook uitgelegd dat de EU helemaal niets met democratie te maken heeft.


Met dit mandaat zal het Europees Parlement. De Fractie van de Europese Volkspartij (christendemocraten) (EVP-Fractie) is een centrum-rechtse Europese politieke fractie in het Europees Parlement. De fractie bestaat uit partijen uit de lidstaten en enkele onafhankelijke parlementariërs in het Europees Parlement. Standpunten van het Europees Parlement hebben in de regel de vorm van een geconsolideerde tekst waarin politieke amendementen en technische aanpassingen in het Commissievoorstel (in eerste lezing) of in het standpunt van de Raad (tweede lezing) worden opgenomen. Deze zijn bedoeld om de overkoepelende Europese idealen van de groep te vertegenwoordigen en worden gezien als een belangrijke stap in de Europese politieke integratie.


Sophie in ’t Veld is fractievoorzitter. Peter van Dalen (ChristenUnie) en Bert-Jan Ruissen (SGP) gaan in het Europees Parlement verder in twee fracties. Van Dalen sluit zich aan bij de EVP, namens de SGP blijft Ruissen lid van de ECR. Wanneer een nationale partij te veel rekening zou moeten houden met de rest van de fractie, in plaats van het focussen op eigen standpunten , zou het democratisch functioneren van het EP in twijfel kunnen worden getrokken. De interne cohesie in de Europese fracties zal in dit onderzoek centraal staan.


De politieke agenda’s van onze kandidaten komen niet altijd overeen met de standpunten van hun Europese fracties. Gelukkig zijn er meerdere kieswijzers en stemwijzers om de kiezer te helpen. Een groep Tweede Kamerleden of Eerste Kamerleden die deel uitmaakt van dezelfde politieke partij, noemen we een fractie.


Belasting ontwijken = geld stelen. Als ik het goed heb stemmen Europese fracties veel minder als blok dan fracties in nationale parlementen. Daarmee maakt het dus niet heel veel meer uit dat VVD en Din fractie zitten.


De VVD is in EU-context ook wel wat liberaler dan in Nederland. Dit gaat toch over de Europese fracties ? Ik hoop dat alle EU- fracties standpunten hebben over hoe we met de landen om ons heen om moeten gaan, en zou het dus niet vreemd vinden als de Europese fractie van Denk Turkije-beleid zou hebben. Ik ben er wel vrij zeker van dat ik het niet eens met Denks voorstellen zou zijn. De ChristenUnie doet hieraan mee samen met de SGP. De PvdA strijdt voor sociale, fatsoenlijke, eerlijke politiek voor iedereen.


Doe mee, want samen bereiken we meer dan ieder voor zich! Onderwijskrant Actueel: uitslag Europese verkiezingen Introductie Wat voor beslissingen gaat het Europees Parlement de komende vijf jaar nemen? Daarvoor moet je weten wat voor standpunten de grootste fracties hebben. De twee grootste Europese fracties zijn de Europese Volkspartij (EVP) en de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten.


Standpunten europese fracties

Wel blijkt uit hun stellingname in het Kieskompas dat zij voor een verlaging van Europese subsidies voor kunst en cultuur zijn. En verder… Na de verkiezingen sluiten de Nederlandse partijen zich aan bij Europese fracties. Dit zijn er momenteel acht. Die kun je hieronder lezen. Deze fracties hebben vaak wel een uitgebreidere visie op cultuur.


In bepaalde literatuur gaat men er zelfs vanuit dat er maar weinig inhoudelijke verschillen zijn in de standpunten van de Belgische politieke partijen over Europese beleidsthema’s, men spreekt van een inhoudelijke consensus. Een politieke partij die u aanspreekt? Misschien behoort u tot de miljoenen kiezers die maar geen keus kunnen maken. Nederland stikt niet door teveel stikstof maar door teveel regels!


Standpunten europese fracties

Zwevende kiezer, vergeet de over details struikelende stem- en kieswijzers en kijk hier waar u zich écht thuis voelt. Roy van Aalst Infrastructuur en Milieu (excl. Luchtvaart) pvv.


In de op schrift vastgelegde overeenkomst noemen beide fracties als startpunt drie rapporten waar het Europees Parlement volgende maand over stemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts