dinsdag 26 juli 2016

1 Week uit elkaar

1 Week uit elkaar

Situaties Wanneer Je Absoluut Afstand Wil Nemen In Je Relatie In dit artikel leer je: Wat de beste manier is om nee te zeggen tegen iemand die altijd klaagt, zonder die persoon een slecht gevoel te geven over zichzelf. Er wordt echter geen garantie afgegeven, ook niet bij een huwelijk. Als mannen afstand nemen doen veel vrouwen dit. De fundering van een relatie staat echter vast.


In een relatie ben je met elkaar, omdat je van elkaar houdt en niet zonder elkaar wilt zijn. Ruzies zijn gezon maar problemen niet. Als het op een van die vlakken niet meer botert, moet je duidelijkheid scheppen. Duidelijkheid kun je scheppen terwijl even afstand neemt. Dat kan een opluchtende.


Het is of tijdelijk uit elkaar of definitief uit elkaar gaan. Het initiatief komt meestal vanuit één partner. Een relatie time-out is meestal een noodmaatregel. Leuk of niet: in een langdurige relatie zul je altijd met verschillen in gewoontes en behoeftes te maken hebben. De ene persoon is nu eenmaal socialer, netter, serieuzer, of sensueler dan de andere.


1 Week uit elkaar

Om ervoor te zorgen dat dat geen onoverkomelijk probleem wordt, is er volgens Vansteenwegen maar één oplossing: elkaar accepteren zoals je bent. Zo voorkom je dat je continu afstand moet nemen omdat je in een relatie zit waar je niet van opknapt. Ook leer je effectiever te communiceren: beter luisteren, betere vragen stellen, beter voor jezelf opkomen en beter aangeven wat jij belangrijk vindt. Dit lost de meeste – zo niet alle – relatieproblemen op. Ik had ook helemaal niet het gevoel dat ik een relatie had.


Als we elkaar zagen was het geweldig, alles voelde zo goed en zo vertrouwd. Maar zodra hij weer weg was hoorde ik nix meer en ging ik weer twijfelen. Hij hield me emotioneel vaak op een afstand , vertelde nooit waar hij mee zat, deelde geen gevoelens en gedachten.


Een pauze nemen in een relatie , betekent dat altijd het begin van het einde? Bij een grote crisis in de relatie kan even afkoelen helpen. Zo’n crisis komt vaak voor als er een derde persoon. Afstand nemen is een leerdoel dat nogal eens terugkomt in diverse trainingen en coaching trajecten. Afstand houden is uiteraard een vergelijkbaar leerdoel.


Beide leerdoelen hebben te maken met distantie of distantiëren als vorm van loslaten. Browse among the latest trends in fashion, find the best items to your taste. Dit is waarom mannen vaak afstand nemen in een relatie. Ze hebben tijd nodig om in hun “ mancave ” er achter te komen over welke dingen ze zich positief voelen, en over welke dingen ze zich negatief voelen.


Iedereen heeft wel eens een momentje voor zichzelf nodig, een moment van bezinning en rust, even afstand nemen en kijken hoe het precies ervoor staat. Lees dan of jij jezelf herkent in dit artikel. Wanneer kun je beter nog even doorgaan met een beginnende relatie ? Vaak is de spanning al dusdanig opgelopen dat het een uitwerking op je geestelijke of zelfs fysieke gezondheid gaat hebben. In dat geval kan een time-out even weer de rust bieden, die je mist wanneer je bij elkaar bent. Dan kan je de neiging hebben om afstand te nemen.


Kenmerkend is vaak dat elke kleine reden aanleiding kan geven tot serieuze twijfel om de relatie al dan niet verder te zetten. Een break in de relatie is dan een goede manier om even pas op de plaats te nemen. Er is vrijwel geen koppel die ontsnapt aan crisismomenten.


1 Week uit elkaar

Wanneer de problemen zich steeds weer voor doen, denkt men vaak te snel dat het ‘nooit meer goed komt’. Ze begon dan te wenen (wat ik negeerde), hebben dan afgesproken dat ik vanavond deze zal oppikken en we dan nog is kunnen bij babbelen met een glas wijn. Het enige dat werkt is afstand nemen en accepteren dat je ex partner het niet meer wil.


Je wilt echt geen relatie waarbij de liefde maar van kant komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts