maandag 11 april 2016

Vrijstelling woon werkverkeer aanslagjaar 2019

Vrijstelling woon werkverkeer aanslagjaar 2019

Vrijstelling terugbetaling woon - werkverkeer. Elke werkgeverstussenkomst voor het woon - werkverkeer met een ander vervoermiddel dan het openbaar vervoer of het georganiseerd gemeenschappelijk vervoer is, indien men zijn werkelijke beroepskosten niet bewijst in zijn aangifte in de personenbelasting, vrijgesteld voor max. EUR (vorig jaar 4EUR).


Vrijstelling woon werkverkeer aanslagjaar 2019

Deze vrijstelling is van toepassing bij de keuze voor het wettelijk forfait of voor de berekening van de werkelijke kosten. Het gaat om een gunstige maatregel om het merendeel van de personen te motiveren om gebruik te maken van de fiets voor woon -werkverplaatsingen. Alleen de belastingplichtigen die het wettelijk forfait voor beroepskosten gebruiken, hebben recht op een vrijstelling voor het woon - werkverkeer. Voor de berekening van de vrijstelling maakt men een onderscheid tussen de verschillende transsportmiddelen. Dit akkoord bevat een belangrijke hervorming van de vennootschapsbelasting, met onder meer een verlaging van het tarief in de vennootschapsbelasting, maatregelen voor een meer rechtvaardige fiscaliteit, maar ook een aantal sociaaleconomische hervormingen.


Daardoor loopt de totale belastingverlaging al op tot bijna 2euro per jaar. Een overzicht van de belangrijkste geïndexeerde bedragen in de personenbelasting. In dit overzicht vindt u de federale bedragen terug. Belastingverminderingen en dergelijke waarvan het bedrag door de gewesten wordt bepaal werden niet opgenomen. U moet alleen de afstand tussen uw woonplaats en uw werk of de opstapplaats van het openbaar vervoer kunnen verantwoorden, en het moet aannemelijk zijn dat u het woon - werkverkeer met de wagen.


Woon - werkverkeer en fietsvergoeding. Op het vlak van het woon - werkverkeer veranderen de bedragen ook dit jaar. Als uw berekening van uw beroepskosten aantoont dat u 6. Of je nu een onkostenvergoeding ontvangt voor je woon - werkverkeer of met een bedrijfswagen rijdt, je moet deze aangeven aan de belastingen. Een gedeelte is vrijgesteld van belastingen, alleen moet je de vrijstelling zelf aanvragen.


We geven je een overzicht van de maximale vrijstelling die je kan krijgen per vervoersmiddel. Niet vergeten om (genoeg) vrijstelling in te vullen! De woon -werkvergoeding voor autoverplaatsingen wordt ten belope van € 3per maand vrijgesteld van bedrijfsvoorheffing. In de aangifte wordt dat echter nog steeds op jaarbasis bekeken: € 3per jaar. Marginale aanslagschijf van 5 na toepassing van vrijstelling woon - werkverkeer (alleen van toepassing bij werknemers).


De uiteindelijk verschuldigde belasting is afhankelijk van de werkelijke (gezins)situatie. Alleen van toepassing als de genieter onderworpen is aan de Belgische sociale zekerheid (werknemer). Hoe haal je het maximum uit je woon - werkverkeer via de belastingen? Je mag ook verschillende vrijstellingsregelingen combineren als je met verschillende vervoersmiddelen naar het werk gaat (bijvoorbeeld eerst met de fiets naar het station en dan met de trein en bus tot aan het werk).


De vrijstelling voor maaltijdcheques, ecocheques, PWA-cheques en cultuurcheques. De kilometervergoeding van euro voor woon - werkverkeer. De maxima voor de tax shelter voor starters en groeibedrijven. De maximale bedrijfsleidersbezoldigingen van een student-zelfstandige.


De grensbedragen van de Vlaamse woonbonus. WOON - WERKVERKEER EN BEROEPSVERPLAATSINGEN MET - Een vergoeding voor woon - werkverkeer met de eigen auto kan niet worden vergoed als een KEW (Kosten Eigen aan de Werkgever). De vergoeding wordt in principe belast als loon. OI, () op RI, vrijstelling voor meerwaarden op aandelen). De berekening gebeurt als volgt.


Voor werknemers bedraagt de forfait procent van het loon, tot het maximum kostenforfait van 4. Op het surplusbedrag (boven de 1euro) werd roerende voorheffing ingehouden. Er vond dus een stijging van dit bedrag plaats. Om een beroep te kunnen doen op dit forfaitair bedrag mogen de afgelegde kilometers op jaarbasis maximum 24. Indien de werknemer opteert voor het bewijzen van zijn beroepskosten (en dus niet opteert voor de forfaitaire belastingaftrek), dan kan hij zijn fietsverplaatsingen in het kader van woon - werkverkeer inbrengen als kost ten bedrage van euro per kilometer. Dit mag gecumuleerd worden met de eventuele fietsvergoeding van de werkgever.


Her en der hoor je dat met de fiets naar het werk gaan interessant is, zowel voor je gezondheid als je portemonee. Maar is dit steeds zo of moet je weinig of net veel kilometers rijden naar het werk om voordeel te halen uit een fietsvergoeding? Elke belastingplichtige heeft maar één maal recht op de vrijstelling van maximum 6euro.


Als u dividenden met en zonder inhouding van roerende voorheffing hebt verkregen, mag u zelf kiezen op welke van die dividenden u de vrijstelling toepast, zonder echter het maximaal vrijstelbare bedrag van 6euro te overschrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts