maandag 18 april 2016

Hsp kenmerken relaties

Deze kenmerken worden HSP kenmerken genoemd. In het onderstaande filmpje licht ik kenmerken van HSP toe. Een mooi en duidelijke stuk geschreven. Ik zie veel van mijn relatie hierin.


Ik als niet HSP ’er loop tegen een aantal problemen aan. Van mijn HSP vriendin hoor ik dat ik mag meer inleven in haar gevoelens, voelt dat wij langs elkaar heen praten, voelt zich niet gehoor gezien, gefrustreerd… enz. Dat gevoel van eenzaamheid hoort ook bij de hsp kenmerken. Nederlanders heeft hsp kenmerken en voelt zich daardoor een buitenstaander. Dat zijn best veel mensen, toch?


Mensen die geboren zijn met hsp kenmerken , ervaren op een hevige manier hun eigen emoties en hebben meer last van prikkels in hun omgeving. En dat kan in relaties soms lastig zijn als er weinig begrip is. En dan gaat het niet alleen over begrip vanuit je partner, maar ook begrip voor jezelf is belangrijk.


En natuurlijk is elke HSP ’er anders, maar met deze tools van therapeut en healer Susan Marletta Hart zou je je relatie zomaar eens wat makkelijker kunnen maken. Sensitieve mensen zijn, naast zachtaardig en vaak een beetje stil, ook zeer expressief, emotioneel en gepassioneer dus er is vaak sprake van een enorme vonk die overslaat, om niet te zeggen een vreugdevuur van aantrekkingskracht en energie, in hun relaties met mensen die emotioneel. Hoe leg je uit aan een niet HSP partner wat hooggevoeligheid inhoudt, wat het voor jou betekent en wat je van de ander hierin verwacht?


Zelf weten en erkennen dat je hooggevoelig bent is één, maar om dit ook goed over te brengen op je dierbaren is weer een ander verhaal. HSP kunnen snel verbindingen leggen door hun sterke intuïtie. Deze verbindingen worden vaak door anderen niet begrepen.


Een hsp heeft behoefte aan filosofische, diepgaande en spirituele gesprekken. Kenmerken van mensen die hooggevoelig zijn. Er zijn verschillende eigenschappen of kenmerken waar je hooggevoelige mensen aan kunt herkennen. In dit artikel bespreken we kenmerken kort en bondig.


Wil je meer weten over kenmerken van hoogsensitiviteit? Lees dan dit artikel over HSP kenmerken. HSP , ofwel hooggevoeligheid Wat is hoog sensitiviteit en wat zijn dan die kenmerken van HSP ? Het begrip HSP (hoog sensitief persoon), of hoog sensitieve persoonlijkheid hoor je tegenwoordig steeds vaker vallen, maar wat houdt dit nu precies in? Checklist HSP kenmerken hoogsensitief persoon. Sommige mensen hebben direct een goed beeld bij HSP , anderen twijfelen of dat zij ook hoog gevoelig zijn.


Laat het ook even op je inwerken zodat je alles even kunt laten bezinken. HSP en narcisme HSP en narcisme Ben je HSP ? Het is voor HSPers erg belangrijk om overprikkeling te voorkomen. Ik ben geen therapeut of specialist op het gebied van relaties. Naar aanleiding van een paar e-mailtjes die ik kreeg wil ik wel persoonlijk iets zeggen over relaties.


Dat kan zijn voordelen hebben maar ook nadelen. HSP ’s kunnen erg veel aanvoelen in relaties. Het ligt er aan hoe je daar zelf mee omgaat.


Henoch–Schönlein purpura ( HSP ), also known as IgA vasculitis, is a disease of the skin, mucous membranes, and sometimes other organs that most commonly affects children. In the skin, the disease causes palpable purpura (small, raised areas of bleeding underneath the skin), often with joint pain and abdominal pain. Of je partner zal het maar hebben! Als een van de twee personen in een relatie HSP is, dan kan dat voor behoorlijk wat onbegrip over en weer zorgen. En omdat HSP bij zo’n tot van de mensen voorkomt, is die kans best groot.


Daarom hier gouden leefregels om bij stil te staan als je HSP bent of er met eentje samenleven! Als je begrijpt en accepteert dat jij gezien de aard van ASS en de aard van Hsp dit voor jouw mogelijk een minder bevredigende relatie zal zijn is hier geen probleem. ASS is echter levenslang en HSp ook. Ik lees vaker over deze ASS en HSP relaties.


Ik, Jochem, ben de hoofdschrijver van ADD kenmerken , ben HSP ’er (hoog sensitief persoon) en gediagnosticeerd met ADD. Na vele jaren vallen en opstaan, waarbij ik van alles probeerde en veel leerde van verschillende therapeuten, coaches, psychologen, van mede ADD’ers, ADHD’ers en HSP ’ers en uit boeken kan ik mij inmiddels wel een ervaringsdeskundige noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts