vrijdag 22 april 2016

Inkomensgrens sociale huurwoning omzeilen

Woningcorporaties mogen maar een klein deel van hun sociale -huurwoningen aan hogere inkomens verhuren. Verdient u te veel voor een sociale - huurwoning ? Dan zijn er ook andere mogelijkheden om aan een (huur)huis te komen. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning mag het inkomen van uzelf en uw partner (of huisgenoten) niet hoger zijn dan het maximum huishoudinkomen van 38. Met een jaarinkomen dat lager is dan € 38. Als u iets meer verdient maakt u ook nog kans, maar als uw inkomen hoger is dan € 42.


Inkomensgrens sociale huurwoning omzeilen

Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast. Op dit moment is er één inkomensgrens voor alle huishoudens. Om een sociale huurwoning te kunnen huren moet het (al dan niet gezamenlijke) jaarinkomen op dit moment lager zijn dan €42. Daarnaast geldt dat woningcorporaties minimaal van hun leegkomende woningen moeten toewijzen aan huishoudens met een jaarinkomen dat lager is dan.


Heb ik recht op een sociale huurwoning ? Of u recht heeft op een goedkope huurwoning , hangt onder meer af van de huur en uw inkomen. Momenteel woont zij nog bij haar moeder en ik woon in een andere huurwoning waar ik al jaren woon. Het plan is dat ik na een maand bij haar intrek zodat we kunnen gaan samenwonen.


Inkomensgrens sociale huurwoning omzeilen

Tevens is er een baby op komst. Maar het nare is dat we samen net iets meer dan 34. Maar voor de sociale huurwoning die hij nu huurt, is volgens Pieter geen alternatief te vinden.


Donkers mailt ons naar aanleiding van ons onderzoek naar betaalbare huurwoningen: ‘Voordat meneer Blok (minister van Wonen en Rijksdienst) met zijn krankzinnige huurverhogingen begon, betaalde ik als gepensioneerde € 59- huur per maand. Ik vind toch dat er een vrij groot gat zit tussen sociale huur en vrije sector huur als je wel dezelfde ruimte wil hebben hoor. Ik heb ook scheefgehuurd toen ik samenwoonde met mn ex, zaten samen net boven de inkomensgrens. De AFWC bepleit een overgangsregeling voor eenpersoonshuishoudens die wachten op een sociale huurwoning en straks buiten de boot vallen als de inkomensgrens inderdaad verlaagt. Ook willen de Amsterdamse corporaties de inkomensafhankelijke huurverhoging eerder laten ingaan dan bij de inkomensgrenzen die Ollongren voorstelt.


Wij wonen samen in een sociale huurwoning. De woning staat op zijn naam. Al een poos willen wij ruilen met een andere sociale huurwoning. Ons verzamelinkomen zat onder de inkomensgrens. Met vriendelijke groeten, Zeemeeuw.


Een van deze voorwaarden is dat je niet meer mag verdienen dan een door de wet vastgestelde inkomensgrens. Veel tijdelijke huurwoningen van Interveste zijn eigendom van woningcorporaties. De meeste sociale huurwoningen in de Stadsregio Amsterdam zijn in bezit van woningcorporaties. Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 7242. Mag woningbouw huurwoning minimaal € 22.


Inkomensgrens sociale huurwoning omzeilen

Woonnet Rijnmon deze site beheert sociale huurwoningen ik huur van Havensteder een woningbouw vereniging en wil naar een flat, ik woon nu in kleine eengezinswoning, ik heb een laag inkomen € 14. Re: Samenwonen, maar boven inkomensgrens sociale huur? Als je boven de inkomensgrens zit, krijg je geen sociale huurwoning. Dat zou ook niet eerlijk zijn tegenover degene die wel onder de inkomensgrens zitten. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden.


De voorwaarden gelden voor de inschrijving als kandidaat-huurder en de toewijzing van een woning. De kwaliteitskortingsgrens is een harde grens in euro´s, die op januari van ieder kalenderjaar wordt aangepast. Voor jongeren tot bepaalt deze grens of er recht op huurtoeslag bestaat of juist niet.


Een 23-minner die een sociale huurwoning betrekt met een huurprijs die hoger ligt dan deze grens heeft géén recht op toeslag. Moederslink, mijn vriend zou de ruilwoning op zijn naam kunnen hebben, maar of we het zo gaan doen weet ik niet hoor. Ik vind trouwens dat de overheid de boel besodemietert als je ziet in wat voor gat mensen vallen die net iets meer inkomen hebben dan de inkomensgrens voor een sociale huurwoning. In een klein aantal gevallen mag iemand meer verdienen dan de inkomensgrens , om toch in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. De rest moet uitwijken naar een woning in de vrije huursector.


De inkomensgrens voor de primaire doelgroep is per januari: € 36. De Rijksoverheid heeft hiervoor regels opgesteld. Uw huishoudinkomen wordt berekend door het verzamelinkomen van de bewoners bij elkaar op te tellen.


Uw verzamelinkomen wordt elk jaar vastgesteld door de Belastingdienst aan de hand van uw belastingaangifte. Veel mensen zoeken een huurhuis of woning in de randsta Amsterdam of een van de andere steden in Nederlan bij vrije sector huur gelden andere regeltjes dan het huren van een sociale huurwoning via een woningstichting, wilt u nu per direct een woning huren in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Utrecht of elke dorp of stad dan kunt u het. De hoogte van de huurwoning wordt nu bepaald door je inkomen. Dat betekend als wij nu willen verhuizen dat wij 1euro naar beneden gaan wat huur betreft.


Op zich zou je denken, dat is toch positief, maar dat hoeft niet zo te zijn. Senioren fors beperkt in keuze huurwoning. Daardoor wordt de wachtrij voor goedkope sociale huurwoningen langer. Daarvoor waarschuwt Hassan Najja, sinds oktober de nieuwe directeur-bestuurder van. Woonwijze is een woningcorporatie.


Pelle: ja, sociale huurwoning. Tot die tijd kon ik alleen reageren op woningen die voorwaardenvrij werden aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts