vrijdag 15 januari 2016

Tekst samenvoegen excel met spatie engels

SAMENVOEGEN voegt u maximaal 2tekenreeksen samen tot één tekenreeks. Alle vertalingen voor de Excel -functie TEKST. De samengevoegde items kunnen bestaan uit tekst , getallen, celverwijzingen of een combinatie daarvan.


Tekst samenvoegen excel met spatie engels

Voor alle andere talen, is het engels functienaam gebruikt. Tekst samenvoegen in Excel. Word je helemaal gek van omvangrijke spreadsheets waarbij namen en gegevens die bij elkaar horen in verschillende velden staan? Wil je een formulier maken dat automatisch kan worden gevuld met data uit je.


In Excel kunt u de tekst van twee of meer cellen, of die van kolommen en rijen, combineren of samenvoegen in één cel. Als u veel rijen met gegevens hebt waarvan u tekst wilt combineren, kunt u de gecombineerde tekst beginnen te typen in een aangrenzende kolom en de rest wordt dan voor u ingevuld. Dubbele gegevens verwijderen in Excel - Ontdubbelen - Unieke lijst met filter in Excel. Hoewel de functie tekst.


Tekst samenvoegen excel met spatie engels

Voorbeeld: Als u bedoeld dat de voor- en achternaam in één cel staan, dan wordt het een stuk ingewikkelder en dan moet je verschillende excel -functies combineren. En wanneer je de functienaam gebruik, tekst samenvoegen excel met spatie engels , zou het er als volgt uit kunnen zien: Het biedt je ontzettend veel flexibiliteit en scheelt enorm aan tijd. En in dit voorbeeld is de waarde de datum van vandaag.


Formules en tekst in Excel is een prachtige combinatie. Je zorgt ervoor dat je in een lege cel staat en typt = tekst. Nu voeg je de cellen toe die samengevoegd moeten worden, je kunt dit doen door te typen of door er met de muis op te klikken.


Voorloopnullen toevoegen met TEKST () of TEKST. Daarnaast kan je het ook doen door middel van het “” teken. Selecteer een lege cel en typ deze formule = LINKS (A (FIND (, A1) -1)) (Ais de eerste cel van de lijst die u wilt uitpakken) en druk op invoeren knop.


CONCAt vervangt de functie tekst. De formule plaats je dus in een lege cel, in dit voorbeeld in cel G2. Wil je dat tussen de twee cellen een spatie toegevoegd wordt?


Tekst samenvoegen excel met spatie engels

Voeg deze dan in de formule toe tussen aanhalingstekens en met een extra puntkomma. WISSEN voor tekst die afkomstig is uit andere toepassingen en een onregelmatige spatiëring heeft. Belangrijk De functie SPATIE. WISSEN is ontworpen om het 7-bits ASCII-spatieteken (waarde 32) uit tekst te verwijderen.


De Unicode-tekenset bevat nog een andere spatie , de zogenaamde vaste spatie , met de decimale waarde 160. COMBINEREN ( Engels : TEXTJOIN) beschikbaar, maar voor oudere Excel -versies is deze functie niet aanwezig. Toch kan met een kleine omweg ook in oudere Excel -versies een celbereik samengevoegd worden, zonder de cellen afzonderlijk in te typen. Hallo groentje, Om een spatie te krijgen is het echt niet nodig om een extra kolom te maken met een spatie in een cel en zeker hoef je niet te kopieeren. Excel function name translations in languages.


Samenvoegen Gijs Verbruggen Het is weer tijd voor het doen van aangifte voor de belastingen. Dan is het altijd handig om Excel achter de hand te hebben om bedragen op te tellen etc. Klik vervolgens op het 2de blokje bij het volgende invoerveld en zet er een SPATIE in.


Ga dan naar het 3de veld en zet er de volgende tekst in. Voeg na elk tekst een veld met een spatie toe, anders komen de gegevens zonder spaties tegen elkaar te staan ! De tekst in de cel zou er dan zo uitzien ! Voegt één of meerdere cellen samen tot één cel. Voorbeeld: Er zijn namen geplakt van een externe bron, de naam wordt in verschillende cellen geplaatst en kan nu simpel samengevoegd worden.


U wilt ze echter graag samenvoegen tot een tekst in één cel. Het resultaat is inderdaad dat de teksten tegen elkaar geplakt zijn. Ik zou graag de tekst in meerdere cellen samenvoegen. Bedankt voor de handige Excellers die me hiermee kunnen helpen. Excel wordt veel gebruikt voor het maken van (adres)lijsten.


In een goede database zijn de gegevens netjes gescheiden. Stel u voor dat u een kolom hebt voor de postcode en één voor de woonplaats. Wellicht wilt u dan op een andere plaats in het werkblad een cel vullen met zowel de postcode als de woonplaats met daar natuurlijk een spatie tussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts