maandag 18 januari 2016

Muntthee slecht voor bloeddruk

Recent las ik een heel interessante nieuwsbrief van the nutritional therapist over muntthee. Hieruit heb ik (overige) gezondheidsvoordelen gevonden van muntthee waarvan ik niet op de hoogte was en dit wil ik maar al te graag met jullie delen! Als je allergisch bent voor koriander, ben je het trouwens waarschijnlijk ook voor alsem, anijs, karwij, venkel en dille.


Muntthee slecht voor bloeddruk

Ook munt kan zorgen voor brandend maagzuur, hoofdpijn, een allergische reactie en wondjes in de mond. Dus als je last hebt van deze kwaaltjes en je drinkt veel muntthee , dan weet je nu waar het aan ligt. Hallo ik wou u vragen of ik gemberthee ook mag gebruiken bij hoge bloeddruk ik heb medicijnen voor de hoge bloeddruk en een voor de cholesterol Met vriendelijke groetjes Riet.


Antwoord: Hartelijk dank voor uw vraag. Gemberthee is een ideale thee tegen hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol. Zeker van de volwassenen heeft er last van. Hoge bloeddruk is geen ziekte, maar het kan slecht zijn voor je gezondheid.


De oorzaak van hoge bloeddruk is meestal een combinatie van factoren, zoals veel stress, weinig bewegen en snel boos of agressief zijn. Ook genetische factoren kunnen een rol spelen. Als vijfde voordeel van muntthee kan er vermeld worden dat het traditioneel gebruikt wordt voor maag- en darmproblemen. Ook werd in het verleden reeds meerdere malen verteld dat muntthee effectief is bij de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom. Het principe is hetzelfde als bij de verse munt met heet water, alleen nu zijn de blaadjes gedroogd.


Het drogen van de muntblaadjes werkt als een smaakversterker, waardoor je voor een glas thee naar verhouding minder munt nodig hebt. Hoe gezond is “verse” muntthee ? We hebben goede redenen voor je op een rijtje gezet, waarom je vaker verse muntthee moet drinken: 1. Je krijgt er een beter geheugen van. De muntthee zorgt voor een verbetering van je geheugen.


Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die muntthee gedronken hadden voor een test over hun gemoedstoestand beter scoorden! MUNTTHEE Er bestaan twee manieren om muntthee te drinken: door gedroogde munt in een theezakje te stoppen en dit zakje in gekookt water te laten trekken of door verse munttakjes in gekookt water. Niets lekkerder dan met een kop thee op de bank neerploffen.


Vijf redenen waarom muntthee gezond voor jou is. Al duizend jaren lang is muntthee – eigenlijk geen echte thee omdat er alleen maar munt in zit – populair. Dat heeft de theesoort onder andere te danken aan de medische werking. En daar zijn wij heel blij mee.


Natuurlijk is muntthee eigenlijk helemaal geen thee, want in thee hoort echte thee te zitten. Wat kan muntthee , behalve een gezonde dorstlesser, nog meer betekenen voor de gezondheid? Maar dat is minder relevant. Het behoort tot de meerjarige planten en maakt onderdeel uit van de lipbloemfamilie.


Munt is een krui mentha. Gemiddeld heeft van de Nederlanders van tot en met jaar een verhoogde bloeddruk. Voor mannen ligt dit percentage hoger () dan voor vrouwen ().


Muntthee slecht voor bloeddruk

Naarmate de leeftijd vordert, neemt het aantal mensen met hoge bloeddruk toe. Ontstaan hoge bloeddruk. Je kunt het in de meeste restaurants op de menukaart vinden. Als je muntthee bestelt krijg je er vaak honing bij en muntthee met honing is een zeer lekkere combinatie. Thee wordt vaak aangeraden als vervanger voor frisdrank als je wilt afvallen of simpelweg gezonder wilt leven.


Pepermuntthee is hetzelfde als muntthee het enige verschil is dat pepermunt iets sterker ruikt dan munt. Een aantal theesoorten zijn vochtafdrijvend en kunnen daardoor de bloeddruk beinvloeden. Drink geen koffie en thee.


Beide kunnen de bloeddruk verhogen maar ze onttrekken vocht uit mijn lichaam. De tannine in thee werkt vochtafdrijvend en stoppend. Minder vocht, minder bloedvolume, dus lage bloedruk.


In de thee zit tannine. Als je voor de rest een beetje op je calorie-inname let en regelmatig je tanden poetst, zie ik niet in waarom dit heel slecht voor je zou zijn. Kunnen vrouwen wel onbeperkt muntthee drinken? Gezonde testosteronwaarden zijn niet alleen belangrijk voor mannen, maar ook voor vrouwen, net als andere hormonen zoals oestrogeen en progesteron. We hebben echter geen onderzoekjes gevonden waarin wordt aangegeven dat het schadelijk voor vrouwen kan zijn als ze te veel muntthee te drinken.


Ook andere organen zoals de nieren en de ogen kunnen aangetast worden. Dat kan zorgen voor erectieproblemen en op termijn voor ernstiger gezondheidsaandoeningen. Transvet komt met name voor in bepaalde frituurvetten en in koekjes en gebak. Het kan de bloeddruk verlagen.


Gember kan de bloeddruk verlagen, en kan zo het risico op een lage bloeddruk en onregelmatige hartslag verhogen. Daarnaast heeft gember anti-stollingseigenschappen waardoor het het risico op bloedingen kan vergroten. Toch ontbreekt er nog onderzoek en kunnen we nog niet met 1 zekerheid zeggen dat dit zo is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts