maandag 11 januari 2016

Geen seksuele klik

Ik ken persoonlijk in mijn omgeving koppels waarbij de liefde gegroeid is. Toch is de aantrekkingskracht wel voornaam, als die er bij jou nu niet is, is het nog maar de vraag of die nog komt. Dat kan enigszins wegebben na verloop van tij maar als er nooit een klik is geweest, zal ie er toch ook nooit meer komen lijkt me.


In het begin was daarin zelfs veel minder klik , de lust is er wel maar het is gewoon een super ongemakkelijke situatie geworden omdat het niet vanzelf gaat en we beiden er super onzeker in zijn. Voor het ervaren of er wel of geen aantrekkingskracht is, is één ontmoeting vaak voldoende. Wetenschappelijk is bewezen dat het brein al binnen minder dan een seconde bepaald of je iemand wel of niet ‘leuk vindt’.


Mensen spreken in de tweede plaats vaak over de klik als ze eigenlijk seksuele aantrekkingskracht bedoelen. Ik voel geen klik ” betekent in dit geval “Ik voel geen ( seksuele ) spanning”. En als ze zeggen “Ik vind je aardig maar ik zie je niet als een partner”, bedoelen ze dat ze geen seksuele aantrekkingskracht voelen.


Geen seksuele klik

Ze vindt zichzelf onaantrekkelijk en denkt dat seks vies is, walgelijk. In de meeste gevallen sluit ze zichzelf gevoelsmatig af voor de seksuele interesse van anderen. Daarmee straalt ze vanzelf minder seksuele aantrekkingskracht uit. Mannen zien haar minder of nooit staan, en daarmee krijgt ze de bevestiging dat ze geen sexy vrouw is. De klik zorgt ervoor dat iets goed voelt maar het kan je niet vertellen hoe het daarna verloopt.


Sommige mensen maken het nooit mee. De klik waar anderen het altijd over hebben blijft voor hen een mysterie. Dat heeft geen seksuele betekenis. Ik knuffelde hem steeds minder, omdat ik bang was seksuele reacties uit te lokken.


Net alsof iemand verliefd op je is, en je dat aanmoedigt door hem te knuffelen. Ik heb al 8jaar een relatie, maar heb al jaren geen gevoel van seksuele aantrekkingskracht bij hem. Ik hou ontzettend veel van hem en wil hem niet kwijt, maar dit werkt niet. Het goede nieuws is, ons lichaam geeft ons blijkbaar hele waardevolle informatie. Als je die klik niet hebt, of zijn aanraking niet goed voelt, dan is er gewoon iets mis met de seksuele aantrekkingskracht.


En seksuele aantrekkingskracht is een essentieel onderdeel van jullie samen zijn. Ellen Laan vermoedt dat in de meeste heteroseksuele relaties de man vaker zin heeft dan de vrouw en dat blijkt ook uit het onderzoek. Want je wil geen verkrachter zijn, geen seksuele delinquent. Interfacultair Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen Getuige. Aseksuelen (die zichzelf vaak Aces noemen) zijn mensen die geen seksuele aantrekking voelen tot andere mensen, van welk geslacht dan ook (hoewel het etiket erg groot is, en er redelijk wat speelruimte is).


Geen seksuele klik

Waar komen de kindertjes vandaan? De ouderlijke macht omvat niet de bevoegdheid om seksuele handelingen in naam van het kind toe te staan of te weigeren. De laatstgenoemde kan zichzelf verwijten of door de ander verweten worden, dat hij of zij geen zin heeft in seks.


Lees meer over anticonceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv, lichaam en seks, seks in relaties, seksueel misbruik en seksuele voorlichting. Overslaan en naar de algemene inhoud gaan seksualiteit. Ook komt, net als bij andere seksuele oriëntaties, aseksualiteit niet per definitie overeen met gedrag. Zo hebben sommige aseksuelen, hoewel ze geen seksuele aantrekkingskracht of verlangen ervaren, toch seksuele relaties.


Ook zegt het niet per se iets over het aangaan van romantische relaties. Het betekend niet dat er geen seksuele handelingen plaatsvinden, niet dat er geen hoogtepunt wordt bereikt, het heeft alleen te maken met het contact hebben, wat met intimiteit te maken heeft. Een partner is oké, maar geen seks met deze partner, de intimiteit is een groot obstakel en maakt, dat ieman die lijdt aan seksuele anorexia in paniek. Als je een nare seksuele ervaring hebt meegemaakt, wil je dat het liefst zo snel mogelijk vergeten.


Het kan daarom heel lastig zijn om professionele hulp te zoeken. Toch willen we je vragen om binnen een week na het meemaken van seksueel geweld hulp te zoeken. Het gaat hier om het voeren van open en oprechte gesprekken over relaties en liefhebben. Daarom is seksuele aantrekking zowel fysiek als chemisch.


Natuurlijk kunnen we zien dat chemicaliën (stoffen en hormonen) eraan bijdragen, maar zonder een goede eerste indruk valt er heel wat goed te maken. Het lijdt geen twijfel dat seksuele voorkeuren per persoon verschillen. Dit sterrenbeeld laat zich voornamelijk leiden door zijn emoties.


Met de Kreeft is het alles of niks! Als ze op één lijn zitten met hun partner zijn ze in voor nieuwe experimenten tussen de lakens. Echter, is er geen echte klik , verwacht dan ook niet te veel van de Kreeft… Beste match op seksueel gebied: Maagd. Geen seksuele prikkeling kan bij meerdere aandoeningen voorkomen. Aandoeningen met het symptoom geen seksuele prikkeling Klik op één van deze aandoeningen en check of je ook last hebt van andere klachten die bij deze aandoening horen.


Geen seksuele klik

Het is dan ook geen wonder om de conclusie te trekken dat zowel voor mannen als vrouwen geldt dat aantrekkingskracht gebaseerd is op zowel seksuele als lichamelijke uitstraling. Mannen voelen zich aangetrokken tot aantrekkelijke vrouwen omdat dat een indicatie is voor gezondheid en dus min of meer een garantie voor een gezond nageslacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts