woensdag 28 oktober 2015

Voorbehouden parkeerplaats gehandicapten oostende

De kaart is persoonlijk en mag niet gebruikt worden als u niet zelf in het voertuig zit. Personen met een handicap die beschikken over een geldige parkeerkaart kunnen gratis parkeren langs de openbare weg: op parkeerplaatsen voor gehandicapten langs de openbare weg op alle andere plaatsen langs de openbare weg (behalve op de bewonersplaatsen en plaatsen voor zorgverstrekkers en taxirsquo;s) Wie al beschikt over een parkeerkaart moet de v. De borden wijzen de plaats aan waar enkel dokters. Het gemeentelijk parkeerreglement bepaalt of je met een blauwe parkeerkaart al dan niet gratis of onbeperkt mag parkeren op voorbehouden parkeerplaatsen.


Hieronder vind je een overzicht met de links naar de reglementen in de Kustgemeenten. Klik op de naam van de gemeente om naar hun parkeerreglement te gaan. Het blijft evenwel aangewezen om, met het oog op volledighei beide documenten als complementair te beschouwen.


Hou wel rekening met plaatsen die voorbehouden zijn voor bewonersparkeren, zorgverstrekkers of andere specifieke aanduidingen ter plaatse. In de buurt van het strand en winkels is er voldoende parkeergelegenheid. Helaas is in het centrumgebied van Oostende betaald parkeren ingevoerd.


Je kan zoeken op gemeente, afmetingen en positie. In Oostende geldt op de meeste plekken zeven dagen per de week betaald parkeren. De voorbehouden parkeerplaatsen kunnen ook als ‘nuttige plaats’ toegevoegd worden op GPS-toestellen van TomTom, Garmin en Mio. Voorbehouden parkeerplaats aanvragen. Je kan ook een voorbehouden parkeerplaats voor gehandicapten aanvragen.


Personen bij wie een verminderde gezondheidstoestand aanleiding geeft tot beperkte of verminderde verplaatsingsmogelijkheden kunnen een parkeerkaart voor personen met een handicap aanvragen. U herkent een voorbehouden parkeerplaats aan het rolstoelsymbool en een blauwe markering op de gron en het blauwe parkeerbord met het rolstoelsymbool. Iedere gemeente beslist zelf hoeveel en waar er voorbehouden parkeerplaatsen worden aangelegd en of die betalend zijn of niet. In de zones betalend parkeren in Nieuwpoort zijn alleen de voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap gratis.


Parkeerreglement De Haan. De parkeerplaats is voorzien van signalisatie, zoals de wet voorschrijft. Het bord E9a met het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS) duidt aan dat de parkeerplaats voorbehouden is.


Borden moeten steeds voor (bij dwarsparkeren) of naast (bij langsparkeren) de parkeerplaats , op een zichtbare hoogte geplaatst worden. Gratis parkeren in Oostende. Je kan je gratis parkeren op de randparking Maria Hendrikapark (aan de Iependreef). Voor € kun je met de centrumbus vanaf hier naar het centrum.


Nood aan frisse lucht na een lange autorit? Zorgeloos Met dit initiatief maken de Provincie en Inter samen met de gemeente zones van het strand toegankelijk voor iedereen. In de toegankelijke zone vind je: voorbehouden parkeerplaatsen en een toegankelijke tramhalte toegankelijke toiletten, douche en omkleedruimte een verhard pad op het strand aangepaste rolstoelen voor op het stran. P en het woord parkeerkaart , bewoners of autodelen zijn aangebracht, zijn voorbehouden voor de voertuigen waarop op de binnenkant van de voorruit of, als er geen voorruit is, op het voorste gedeelte van het voertuig. Om uw voertuig op die plaatsen te parkeren moet u in het bezit zijn van een.


Uw parkeerkaart voor personen met een handicap is dus niet voldoende. U kunt deze plaatsen herkennen aan het “P-bord”, met onderbord “bewoners”. Er is geen beperking van de parkeerduur, ook niet op de niet- voorbehouden plaatsen, op voorwaarde dat de parkeerkaart correct voorligt. In Roeselare is een applicatie voorgesteld die mensen met een beperking in staat stelt via hun navigatiesysteem een voorbehouden parkeerplaats te vinden. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister.


In Gent mag u met uw parkeerkaart voor personen met een handicap gratis en onbeperkt parkeren op de voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap, op parkeerplaatsen waar betalend straatparkeren geldt en in blauwe zones. Indien er een parkeerverbod geldt, is dit ook voor personen met een handicap van toepassing. De nodige POI-bestanden kan je hier downloaden.


Een voorbehouden parkeerplaats voor personen met een beperking is aangeduid met een blauw bord met witte letter ”P” en het embleem voor personen met een handicap. Dit embleem wordt ook op de grond gemarkeerd. Deze plaatsen zijn voorbehouden voor alle personen die in het bezit zijn van de speciale parkeerkaart (wegcode art. 27).


Combinatie parkeerplaats en parkeerkaart voor gehandicapten. Als u de aanvraag voor het aanleggen van een parkeerplaats voor gehandicapten combineert met een aanvraag voor een parkeerkaart voor gehandicapten , dan wordt u gevraagd om de kosten voor de kaart vooraf te betalen. Dat is dan ook de reden waarom we daar geparkeerd hebben, het is voor onze eigen deur (gewoonte).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts