maandag 12 oktober 2015

Fases bindingsangst

Het eerste gerommel van bindingspaniek wordt ervaren. Deze fase begint wanneer er een machtswissel plaatsvindt. Degene met bindingsangst realiseert zich dat hij de ander voor zich gewonnen heeft en dat die ander verwachtingen heeft in de richting van een hechtere relatie, en reageert hierop door van koers te veranderen en muren op te trekken. Hoe overwin ik bindingsangst ? Het aangaan van een nieuwe relatie is voor iedereen spannend. Je stapt immers weer een heel nieuw verhaal in met iemand die mogelijk nog niet eens zo heel goed kent en je weet nooit wat dit weer gaat brengen.


In al deze fases kan bindingsangst een rol spelen. De angst kan echter in de verschillende fases verschillende vormen aannemen. Hieronder vertellen we per fase welke vormen bindingsangst meestal aanneemt. Bindingsangst in fase herkennen: single. Sommige singles gaan liever helemaal geen relatie aan.


Natuurlijk verwerkt iedereen op zijn eigen manier zijn liefdesverdriet. Soms doorloop je alle fases en soms maar een paar en sla je er eentje over. In ieder geval weten we één ding zeker: het komt allemaal goed!


Liefdesverdriet stap voor stap verwerken. Alles slijt, aan alles komt een einde. Werken deze fases ook zo door indien je een lat relatie hebt? Wij zijn al jaar samen maar kunnen nog niet samenwonen, iets dat we juist fijn zouden vinden. Indien fase van toepassing is door het aantal jaren dat we samen zijn, vind ik het vrijblijvende van een latrelatie nu lastiger om te handelen.


De fasen van een liefdesrelatie. Wat voor soort relatie je ook hebt, je doorloopt altijd deze fasen. Ik had de fases ook al gelezen.


Schrik er iedere keer weer van, want dan is iedere stap in de goede richting toch weer iets wat bij een bindingsangst hoort. Iedere goede gedachte kan me weer schrik opleveren, wat weer eindigd in het toetrekken en wegduwen verhaal. Wraf: er is weinig aan bindingsangst te doen, behalve therapie.


Hét bindingsangst topic! Dat komt voornamelijk omdat de behoefte aan hechte relaties diep verankerd zit in het menselijke DNA (genen). Pijnlijk en verwarrend voor de ander, want die snapt er niks van. In eerste instantie was het zo fijn.


Jullie hadden het zo leuk en er was zo’n klik en aantrekkingskracht. Mensen met bindingsangst zenden vaak onbewust tegenstrijdige boodschappen uit. Interesse om seksuologisch hulpverlener te worden?


Deze éénjarige postgraduaatsopleiding is bedoeld voor bachelors zoals jeugdhulpverleners, opvoeders-begeleiders, maatschappelijk werkers, paramedici (verpleegkundigen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten,) leerkrachten, enz. Liefde: waarom maakt een knipperlichtrelatie weinig kans? Je houdt zielsveel van je partner, je kan er niet zonder, maar je kan er ook niet mee samenleven: het is de ideale voedingsbodem voor een knipperlichtrelatie. Het verwerkingsproces doorloopt een aantal fases.


Fases bindingsangst

Iedereen doorloopt, in mindere of net meerdere mate, langer of korter de volgende fases van het verwerkingsproces. Als er zich onverwachtse, heftige of negatieve gebeurtenissen voordoen is het in de eerste fase altijd moeilijk te bevatten. In het begin denk je: dit kan gewoon niet! Ieder aparte gevallen, waar de oplossing centraal staat.


Hier hét topic waar ieder zijn verhaal kan doen, als je bindingsangst hebt, je herkenning zoekt of met een partner samen bent die dit heeft. Zelf heb ik een relatie gehad met iemand die bindingsangst heeft. Een vriendin van mij ondervindt iedere keer hierdoor weer veel problemen in haar relaties. En een collega zag haar vakantie in het water vallen, omdat haar vriend totaal onverwacht de relatie uitmaakte.


Fases bindingsangst

Ik was daarom erg nieuwsgierig naar de ‘ins and outs’ van bindingsangst. Specifiek leer je hoe je een man door elke stap kan begeleiden, zodat hij die fases met een minimum van bindingsangst kan doorlopen. Dé bedoeling is de volgende: dat de man op een dag naast jou wakker wordt, naar je kijkt en beseft: dit is ze, dit is de vrouw waar ik de rest van mijn leven mee wil doorbrengen.


Drie fases van liefdesverdriet: de ontkenning, de verwerking en de berusting. In de eerste fase kun je niet geloven dat de relatie echt voorbij is. Je denkt dat je partner het niet meent en dat hij wel weer bijdraait. Onthoud dat deze symptomen niet altijd op verlatingsangst hoeven te wijzen.


In vroege fases van de ontwikkeling van een kind kan bovenstaand gedrag normaal zijn. Als een kind langdurig blijft aangeven angst te hebben en hieronder lijdt, kun je bijvoorbeeld een psycholoog raadplegen voor advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts