dinsdag 13 oktober 2015

Serviceflats voor wie

Je moet dus vaak reeds een paar jaar in de gemeente wonen om in aanmerking te komen voor een serviceflat. Voor wie is de serviceflat eigenlijk bestemd? LEES MEER OVER WIE EN WANNEER. Daarnaast ben je ook inwoner van de betrokken gemeente waar je wil gaan wonen. In de serviceflats in Sint-Niklaas kunnen ook 65-plussers terecht die zelf niet in Sint-Niklaas wonen maar van wie de kinderen wel al een aantal jaren in Sint-Niklaas wonen.


Valide 60-plussers uit Ninove en de deelgemeenten kunnen er zelfstandig, veilig en aangepast wonen. Als bewoner van een serviceflat heb je minstens een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. Veel jonge senioren trekken een wenkbrauw op als het woord serviceflat valt.


Serviceflats: voor wie écht van het leven wil genieten. Volgens hen richten serviceflats zich immers tot ouderen, en daar rekenen ze zich helemaal nog niet toe. Voor senioren is het niet altijd vanzelfsprekend om thuis te blijven wonen. Kies uit verschillende lichte, ruime appartementen, uitgevoerd met een luxe keuken en eigentijdse badkamer. De gebouwen met de serviceflats moeten goed bereikbaar zijn met de auto, met het openbaar vervoer en met de fiets.


Een goed ingeplant project van serviceflats ligt ook dichtbij winkels en een dorps- of stadskern. Bij voorkeur is er ook natuur in de omgeving voor mooie wandel- en of fietstochtjes. Investeren in serviceflats kan interessant zijn voor wie al over een breder gespreide vastgoedportefeuille beschikt.


Alles wijst erop dat de rente nog wel een tijdje laag zal blijven, zodat het rendement dat je kan realiseren op serviceflats concurrentieel is met dat van andere vastgoedbeleggingen. Dan zijn onze service- of asisstentieflats iets voor jou. Zorgpunt Waasland beschikt over serviceflats voor ouderen in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht. Je voelt je er zeker goed met andere senioren als buren. Onze serviceflats (of assistentieflats) zijn allemaal huurflats uitgerust met enkele handige snufjes en een noodoproepsysteem.


Serviceflats voor wie

De afspraken voor de serviceflats worden in de wijken opgedeeld. Je krijgt een afspraak bij één van de betrokken maatschappelijk werkers. De dienstverlening is dezelfde als deze die thuis kan bekomen worden: maaltijden, gezins- en bejaardenhulp, poetshulp, thuisverpleging en dergelijke. Andere termen, zoals serviceflats , zijn niet officieel.


Wilt u een woning met zorgondersteuning huren of kopen, ga dan altijd goed na of het om een erkende assistentiewoning gaat, welke termen er daarnaast ook gehanteerd worden. Er zijn ook nog andere zaken waar u op moet letten als u een assistentiewoning uitkiest. Zijn er winkels in de buurt? De erkende serviceflats van deze beleggingsopportuniteit vallen qua rendement en fiscale voordelen zeker niet te onderschatten. Inwoners van Roeselare hebben voorrang.


Serviceflats voor wie

Het is een zelfstandige woonvorm waar de bewoners zelf kiezen op welke diensten zij beroep doen. Er zijn vier types serviceflats , een eerste voor alleenstaanden, de drie andere types zijn bestemd voor koppels en samenwonenden. De serviceflats zijn woongelegenheden voor alleenstaanden of koppels ouder dan jaar, die nog redelijk zelfstandig kunnen functioneren. Ze variëren van type, afhankelijk van de oppervlakte. Voor meer informatie hierover kan je best even een expert ter zake, bijvoorbeeld een vastgoedfonds contacteren.


Sommige fondsen specialiseren zich zelfs in serviceflats en hebben dus een relatief goed zicht op het te verwachten rendement. Het is veel meer een investering, om ervoor te zorgen dat je de huur die je betaalt aan de andere kant. En welke kansen bieden ze voor investeerders?


Wat is een assistentiewoning? Nog nooit van assistentiewoningen gehoord? Dat kan best, want tot voor kort heetten ze gewoon serviceflats. Assistentiewoningen zijn dus woningen of appartementen voor senioren waar zij zelfstandig wonen en – indien nodig. Onze kamers en assistentiewoningen ( serviceflats ) zijn ruim en gerieflijk, voorzien van alle nodige comfort.


Met eigen meubels en decoratie kunnen de bewoners ze echt tot hun eigen stekje maken. Een team van betrokken zorgverleners staat klaar voor alle noden die onze bewoners hebben. Er zijn nog enkele plaatsen voor de infosessies op zaterdag november van tot uur en woensdag november van tot uur.


Begin volgend jaar staan nieuwe infosessies op de agenda. Elke inwoner van België kan vanaf jaar in een serviceflat wonen. Wie zorgbehoevend is, kan zelfs al vroeger een serviceflat aanvragen.


Op sommige plaatsen zijn er ook kleinere studio’s. Alle serviceflats , ook die boven het gelijkvloers, zijn rolstoeltoegankelijk. Neem daarvoor contact op met het Wmo-loket van uw gemeente. Hoe meld ik mij aan bij een woonzorgcentrum of serviceflat?


Serviceflats voor wie

De mensen die een binding hebben met onze gemeente krijgen voorrang: Jij of je partner hebben de laatste vijf jaar in Mol gewoond of een van jullie beiden heeft in totaal tien jaar in Mol gewoond. Staketsel staat open voor echtparen, samenwonenden en alleenstaanden vanaf de leeftijd van jaar. De bewoners wonen zelfstandig en zijn voldoende zelfredzaam om zonder permanente hulp te kunnen leven. De serviceflats richten zich naar mensen die minimum reeds jaar wonende en gedomicilieerd zijn in Oostende. De Peerdenposterij in Torhout is een plek met een rijke geschiedenis.


Deze landelijke afspanning werd gebouwd eind achttiende eeuw. Voor valide en minder valide bewoners vanaf jaar die nog voldoende zelfredzaam zijn om een zelfstandig leven te leiden. VoorwaardenDe volgorde voor toewijzing wordt bepaald aan de hand van een puntensysteem. Wij maken voor iedereen die zin heeft in een lekkere maaltijd en gezonde voeding belangrijk vindt heerlijke koelverse gerechten. Onze specialisatie ligt in het leveren van gezonde koelverse maaltijden voor senioren.


Ze zijn voorbehouden voor mensen vanaf jaar. Bij koppels dient partner ouder dan jaar te zijn en de andere ouder dan jaar. Deze flats, het gebouw en de omgeving zijn aangepast aan het wonen voor ouderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts