donderdag 26 februari 2015

Stemmingswisselingen medicatie

De medicatie wordt gewoonlijk twee maal per dag ingenomen. Als u tablet met verlengde werking gebruikt, kunt u de hele dagdosis ineens innemen. Hoe lang krijgt u valproaat?


Stemmingswisselingen medicatie

Uit een recent onderzoek is gebleken dat mensen die veel transvetten en verzadigde vetten, de slechte vetten, eten, veel meer kans maken op stemmingswisselingen en in het ergste geval een depressie. Stemmingswisselingen houden in dat je stemming of gevoel onverklaarbaar omslaat en nauwelijks tot niet te controleren is. Een stemming kan bijvoorbeeld van een neutrale stemming omslaan in een ‘up‘ en zeer positieve stemming zoals euforie, maar ook in een ‘down‘ en een extreme negatieve stemming zoals booshei chagrijnighei verdriet, somberhei depressie en alles wat daar tussen ligt. Het werkte uitstekend kreeg oog migraine wat ik nog nooit eerder heb gehad. Ik ben nu overgestapt op 1mg geen oog migraine op deze dosis meer gehad en het werkt redelijk.


In die zin zijn stemmingswisselingen tijdens de adolescentie niet zeldzaam, maar eerder een gevolg van de bovenstaande processen. Stemmingsstabilisatoren zijn een vorm van medicatie die ondersteuning kunnen bieden bij depressie, manie of snel veranderende stemmingswisselingen. De meest bekende stemmingsstabilisator is lithium en wordt vaak voorgeschreven in de behandeling van een bipolaire stemmingsstoornis of wel manisch-depressieve stoornis.


Humeurighei kunnen angst en depressie symptomen van zijn chemische onbalans die behandeld kunnen worden door de voorgeschreven medicatie. Bij carbamazepine en meer nog bij valproaat bestaat een verhoogde kans op onder meer een spina bifida (een “open ruggetje”). Bij lithium bestaat er een kleine kans op een aangeboren hartafwijking.


Voor- en nadelen van het gebruik van medicatie tijdens de zwangerschap moeten dus goed afgewogen worden. Medicatie als hulpmiddel om terug tot activiteiten te komen. Eenmaal het dag-nacht-ritme zijn herstel kan je medicatie als hulpmiddel gebruiken om bij wijze van spreken terug te komen tot activiteiten. De arts die deze medicatie -therapie begeleidt, kan een huisarts zijn maar is toch beter een psychiater.


Stemmingswisselingen medicatie

Een manier om een psychiater te vinden is door je huisarts of pschychotherapeut om advies of een doorverwijzing te vragen. Sommige patiënten ervaren veel stemmingswisselingen (mood swings). In veel omstandigheden is dit normaal, tenzij ze het leven van de patiënt of het leven van de mensen uit de omgeving gaan verstoren. Niet alleen vanwege het ‘Jekyll en Hyde’ effect – van poeslief verander je in een monster – maar ook omdat het lijkt alsof je de controle over je emoties verliest. Vaak wordt er alleen bij vrouwen gesproken over stemmingswisselingen.


Echter, stemmingswisselingen komen niet alleen bij vrouwen voor. De stemmingswisselingen in de vroege overgang zijn vergelijkbaar met die bij het premenstruele syndroom PMS. Het grote verschil is echter, dat je bij PMS weet: o, ik moet ongesteld worden.


Cliënten kunnen zich aanmelden in verband met actuele seksueel misbruiksituaties, als ook voor verwerking van ervaringen uit het verleden. HSP hebben vaak meer tijd nodig om alle indrukken (lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel) te verwerken. Het lichaam kan op een gegeven moment een signaal, zoals burn-out, afgeven omdat een andere weg ingeslagen ‘moet. Vaak valt het je omgeving wel op dat je niet jezelf bent. Als er sprake is van borderline gaan stemmingswisselingen vaak gepaard met andere klachten, zoals hierboven genoemd bij de kenmerken.


Wij merken in onze praktijken dat juist stemmingswisselingen één van de meest vervelende klachten van de menopauze is waar vrouwen mee te maken krijgen. Nog meer zelfs dan de opvliegers. Toch heeft procent van de vrouwen in de overgang er in meer of mindere mate mee te maken. De buitenwereld doet er vaak een beetje lacherig over, maar.


Maar dit is een grote fout en een van de grootste mythes over bipolaire stoornissen. Bepaalde vaccins, zoals het BMR-vaccin, het gele koorts vaccin en het buiktyfusvaccin. Prednisolon vermindert de effectiviteit van deze vaccins.


Hoe bepaal je in overleg met de arts de juiste medicatie ? Hoe krijg je hulp en steun van familie en vrienden, en hoe vertel je het op je werk zonder je loopbaan in gevaar te brengen? Een hulpgids voor patiënten en mensen in hun omgeving, maar ook voor therapeuten. In deze studie is onderzocht of het verschil maakt of de patiënt de levothyroxine ’s avonds of ’s ochtends een half uur voor het ontbijt inneemt. Het bleek dat door het ’s avonds innemen van de medicatie de schildklierwaarden verbeterden. Zonder medicatie wil echt niet, dan gaat ze compleet op in een wereld van entiteiten die alles stelen wat we in huis hebben, ze kunnen ook alles kleiner maken en ze heeft er ook twee tot vier in haar baarmoeder huizen.


Stemmingswisselingen medicatie

Ik zie geen mogelijkheid om haar hier uit te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts