dinsdag 24 februari 2015

Hoeveel procent krijgt spijt na scheiding

Hoeveel procent krijgt spijt na scheiding

Spijt van de echtscheiding Direct na de scheiding vinden de meeste mensen het wel prima dat ze uit elkaar zijn, maar wanneer de ergste emoties zijn gezakt, gaan ze anders terugkijken op hun relatie. Uiteindelijk blijkt vijftig procent op een zeker moment spijt te hebben van de scheiding. Sommigen hebben zelfs zo erg spijt dat ze het overwegen om de relatie een nieuwe kans te geven, doet dit ook daadwerkelijk en bij van de stellen was het een geslaagde poging, dit percentage is tot op heden nog steeds happy together.


Hoeveel procent krijgt spijt na scheiding

Weer de helft daarvan (volg je het nog?) geeft aan gelukkiger te zijn dan vóór de scheiding. Begon hem te missen – of in elk geval het comfortabele leven dat we samen hadden. Ik kreeg meer en meer verdrietige momenten, waarop ik spijt had van mijn scheiding , waar hij juist leek op te bloeien als nooit tevoren. We doen het echt beter als vrienden, Daan”, jubelde hij na een gezellige kerstborrel op school.


Als je spijt van de scheiding hebt kom je daar weer op terug. En dat moet hij dan geloven? Tegelijkertijd is het goed om even na te denken over wat de juiste stap is. Na jaren spijt van scheiding weer terug bij ex, ook dat komt voor. Gaan stellen uit elkaar, dan kunnen spijtgevoelens zelfs jaren na de scheiding ontstaan.


Dat komt omdat men met de jaren zichzelf ontwikkelt en ook meer ervaring opdoet in andere relaties. Vaak blijkt dat het gras elders helemaal niet groener is dan men dacht. Onderzoek wijst uit dat ongeveer de helft van de mensen die de scheiding geïnitieerd hebben, spijt krijgt ”, zegt Van Landeghem. Hij krijgt weleens het. Daarbij gaat het soms over een diepgaand gevoel van spijt , in de zin dat ze effectief naar hun ex terug willen.


Maar spijt hebben over een breuk wil niet altijd zeggen dat het een goed idee is om terug te. Spijt van je scheiding , het komt veel vaker voor dan je denkt: maar liefst de helft van de mensen die besluit om uit elkaar te gaan, krijgt spijt. Vlak na een scheiding zijn de meesten nog. En toch heeft een recent onderzoek aangetoond dat de helft van hen er later spijt van krijgt.


Heb jij ook spijt van je scheiding ? Jaarlijks zijn er duizenden huwelijksontbindingen bij gezinnen met minderjarige kinderen. Lees hier meer over de cijfers van scheiding in Nederland. Na de zomervakantie is ieder jaar een piek in het aantal echtscheidingen te zien. Meer dan van de mensen die zijn gescheiden, zegt vooraf angst te hebben gehad voor de scheiding. Vooral de negatieve gevolgen voor de kinderen en de persoonlijke financiën spelen een grote rol.


Ruim zegt achteraf dat ze de scheiding anders hadden moeten. Zo’n procent van de mensen met een tatoeage krijgt spijt , schat Hofmeijer. Na vijf jaar ben je wel op de tattoo uitgekeken. Mijn vraag is: uit alle kennis die jullie hebben opgedaan, wat is de kans dat de ex-partner, die uit een lange relatie stapt voor iemand anders er ooit spijt van krijgt ? Bij een gezonde relatie hoort nou eenmaal een ruzie op z’n tijd. En als je toch weer ruzie krijgt.


Dit is heel normaal en ook niet erg. Als je maar achteraf je excuses aanbiedt voor de dingen die je hebt gezegd zonder er goed over na te denken. En na een ruzie kun je daar natuurlijk altijd daarna goedmaken in bed. Dat er spijt optreedt, is dus niet meer dan logisch. Talent voor spijt ‘Onderzoek wijst uit dat ongeveer de helft van de mensen die de scheiding geïnitieerd hebben, spijt krijgt ’, zegt Van Landeghem.


Opvallend: onderzoek wijst uit dat tot jaar na de scheiding bijna niemand spijt heeft van zijn besluit, maar meer dan de helft heeft wel spijt van de manier waaróp het is gegaan Er zijn niet alleen steeds meer echtscheidingen, er wordt ook harder dan ooit gevochten. Weinig mensen willen echter hun ex weer terug na een scheiding. Een scheiding is ook een stuk heftiger dan een reguliere splitsing. Wanneer jij één van de mensen bent die wel hun ex terug willen, vraag je je waarschijnlijk af hoe je alles moet gaan regelen.


Misschien heb je spijt van je beslissing om je huwelijk te beëindigen, of heb je er veel voor over om je ex-partner terug te krijgen. Als dit het geval is, dan is dit artikel iets voor jou! Als je bij een scheiding tegenover elkaar in de rechtszaal staat, zal één van jullie winnen en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn.


Bij mediation probeer je alle zaken die bij een scheiding komen kijken samen te regelen met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar: de mediator. Ook als jullie gescheiden zijn, heb jij recht op een deel van het pensioen van je ex-partner. Dit staat in de Wet verevening pensioenrechten. Je krijgt , tenzij je iets anders afgesproken hebt, de helft van het pensioen dat je partner tijdens jullie huwelijk heeft opgebouwd.


Hoeveel procent krijgt spijt na scheiding

Overigens heb je geen rechter nodig om dit te regelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts