woensdag 25 februari 2015

Oppervlakte vierkant

Oppervlakte vierkant

Welke formule geldt voor de omtrek van een. Lees hier hoe het moet. In dit voorbeeld hebben we een vierkant met een zijde van cm. De overstaande zijden van een vierkant zijn evenwijdig.


De beide diagonalen van een vierkant zijn even lang, ze staan loodrecht op elkaar, delen de hoeken middendoor en snijden elkaar in het midden. Blijkbaar is m² dus hetzelfde als 20. Hoe kun je de oppervlakte van een vierkant uitrekenen?


Een vierkant is een rechthoek, waarvan de zijden even lang zijn. In deze video wordt het uitgelegd. De wortel van de oppervlakte geeft je de lengte van een van de zijden van het vierkant. Voor de meeste getallen heb je een rekenmachine nodig om de wortel te berekenen. Typ eerst het getal in en druk dan op de toets voor vierkantswortel (√).


Als de oppervlakte van het vierkant is, dan is de lengte van de zijde s: =√of 4. Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel. Oppervlakte van een vierkant. Hoe lang is een zijkant van het grasveld?


Het lijkt wat dat betreft eenvoudig om de oppervlakte te berekenen, maar met name de omrekening naar vierkante centimeters of zelfs millimeters kan ons aardig in de weg zitten. Dezelfde oppervlakte in millimeters leidt namelijk tot een resultaat van 30. Vanaf vandaag niet meer.


Oppervlakte vierkant

Vind jij in deze video de roze. Die term oppervlakte word ook dikwels gebruik om die grootte van. De te bedekken grootte noemen we de oppervlakte van de tafel.


Op de zolder willen de bewoners in het midden een muur metselen. Each pot of Atelier Vierkant is unique and tells a different story. De oppervlakte is afhankelijk van de lengte en de breedte van de figuur. A story made of inspiration and transpiration. Vorm A kan of getel wor byvoorbeeld: Vorm A bestaan uit vierkante, dus kan ons sĂȘ dat vorm A uit vierkante eenhede bestaan.


Wij hebben een handige oppervlakte calculator voor je waarmee je de oppervlakte van een vierkant in een handomdraai kunt berekenen. Vanzelfsprekend hebben we ook een handige tool waarmee je de oppervlakte van een cirkel kunt berekenen. Voorbeeld : Gegeven is een vierkant met zijde a= 3cm. Meet de lengte van het vierkant op en noteer deze. Tel de lengte en de breedte van het vierkant bij elkaar op.


Je hebt nu de omtrek van een vierkant berekend. Je kunt op die manier de omtrek berekenen van een rechthoek, een vierkant of een cirkel, zodat je die niet handmatig hoeft op te nemen. Wij maken daarna de berekening voor je, zodat duidelijk wordt wat de. In het bijzonder is de oppervlakte van een punt en die van een lijnstuk gelijk aan 0. Dit laat achtereenvolgens de oppervlakteberekening. FORMULES vir OMTREK en OPPERVLAKTE van Tweedimensionele figure Onthou dat die “Omtrek” verwys na die fisiese afstand reg rondom die buitekant van die figuur.


Oppervlakte vierkant

As jy ooit onseker is wat die formule is – tel dan net al die sye bymekaar! Kies de gewenste vorm en vul de gegevens in. HA Hectare A Are CA Centiare MM Millimeter CM Centimeter DM decimeter M Meter DAM decameter HM hectometer KM Kilometer. Je kunt de oppervlakte van de figuur ook berekenen door er eerst een rechthoek omheen te tekenen en daar dan weer halve rechthoeken af te trekken.


Om de oppervlakte (en omtrek) van een cirkel te berekenen maken we gebruik van het getal Pi. Denkelijk is hier nog een mooie oefening: Bewijs dat de oppervlakte van de cirkel omgeschreven aan een vierkant het dubbel is van de oppervlakte van de cirkel, ingeschreven in dit vierkant. Eigenlijk is het heel simpel om de oppervlakte van een willikeurige driehoek uit te rekenen, het is het zelfde als de vierkante meter en dan gedeelt door 2. In het voorbeeld maken we gebruik van een driehoek waarvan we twee zijdes hebben gemeten, de twee zijdes zijn bij cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts