donderdag 27 september 2018

Schepencollege sint niklaas 2019

Schepencollege sint niklaas 2019

De leden van de gemeenteraad worden elke zes jaar verkozen. Uit hun midden kiezen ze het college van burgemeester en schepenen. De burgemeester wordt aangesteld door de Vlaamse Regering, op voordracht van de gemeenteraad.


De stemmen zijn getel de zetels verdeeld. In de nieuwe bestuursmeerderheid krijgt N-VA vier schepenen, Groen drie en Open Vld één. De stad is de hoofdstad van het Land van Waas en telt ruim 77. Het telt acht schepenen, één minder dan nu, wat door de Vlaamse overheid wordt. Sint -Niklazenaars worden genoemd.


Bij de acht schepenen zijn er drie nieuwkomers: één van de N-VA, één van Groen en één van Open Vld. Want de liberalen, en niet langer de socialisten, staan de komende zes jaar mee aan het roer in de stad. Een beslissing van het schepencollege , uit solidariteit met de tot zware celstraffen veroordeelde Catalaanse politici. Toch fronsen velen ook de wenkbrauwen. We doen gewoon wat de voltallige Vlaamse regering ook doet, zegt N-VA-burgemeester Lieven.


Polemiek in de provincie. Bericht over “een wat misplaatste jongerengrap” waar ook nationale N-VA-boegbeelden als Theo Francken en Liesbeth Homans bij betrokken zijn. Het was een journalist van Het.


Het schepencollege met uitzondering van Ilse Uyttersprot (CDV) heeft gisteravond laat een akkoord bereikt over de financiële meerjarenplanning. Er wordt voor liefst 2euro miljoen geïnvesteerd en voor 3miljoen euro bespaard op personeel. Naar navigatie springen Naar zoeken springen. Werkdagen Open van tot uur en tot uur. Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 15.


Goedkeuring notulen schepencollege d. De notulen van de vergadering van het schepencollege d. Wijziging minder mobielen vervoer CM Waas en Dender. Kennis wordt genomen van het schrijven d. De omwonenden toonden hun grote. Herziening terrasreglement, bekijken of sommige zaken soepeler kunnen. Ze werd vrijdag, voor aanvang van de gemeenteraa gehesen door burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). We doen al veel om Romagezinnen te helpen, maar er is meer nodig.


Jongeren kunnen hun kans wagen in de afzonderlijke JONGERENWEDSTRIJ zie bijlage. Vandaag zetten we een belangrijke stap om onze speerpunten waar te maken. Een authentieke, historische sta midden in het groen, waar het goed is om leven en waar plaats is voor innovatie.


Samen met de decretale graden en de korpschef werd er geklonken op een goede samenwerking tussen bestuur en administratie. Dat staat nu ook zwart op wit in het meerjarenplan dat het stadsbestuur vandaag heeft voorgesteld. Hier helpen we je graag op weg om een interessante opleiding, toffe activiteit of de juiste leerkracht te vinden. Samenstelling Vincent Van Quickenborne Wout Maddens Axel Weydts Axel Ronse Arne Vandendriessche Bert Herrewyn Kelly Detavernier Ruth Vandenberghe Philippe De Coene. Schepencollege van Roeselare voorgestel opvallend: vijf doen de rit niet uit In Roeselare was er gisteravond de installatie van de gemeenteraad.


Daar besturen CDV, SP. A en Open VLD voortaan samen. De wetgevende macht op lokaal niveau is de gemeenteraad met gemeenteraadsvoorzitter Koen De Jonghe.


Vooral in Kemzeke en Stekene werd er hevig slag geleverd. Op deze manier wordt het OCMW geïntegreerd in het gemeentebestuur. De algemeen directeur (voorheen gemeentesecretaris) woont de zittingen van het college van burgemeester en schepenen bij en is verantwoordelijk voor het opstellen van de notulen ervan.


De vergadering bestaat uit een openbaar gedeelte en een geheime zitting. De gemeenteraad vergadert doorgaans op de laatste dinsdag van de maand. Belangstellenden kunnen de openbare zitting bijwonen die telkens om 19. Catherine has job listed on their profile. Hij trok er de kaart van de arme bevolking en dat werd hem niet in dank afgenomen.


Schepencollege sint niklaas 2019

Het schepencollege bestaat uit de burgemeester, zeven schepenen en de voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. De schepenen nemen gezamenlijke beslissingen. Er is wel een onderlinge taakverdeling zodat iedere schepen zijn eigen bevoegdheden heeft.


In onze stad vergadert het college van burgemeester en schepenen iedere week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts