vrijdag 7 september 2018

Formule oppervlakte parallellogram

Formule oppervlakte parallellogram

De formule wordt dan: oppervlakte = basis x hoogte Opdracht Bereken de oppervlakte van onderstaand parallellogram , door gebruik te maken van de formule. Je kunt de oppervlakte van een parallellogram ook bepalen als de som van congruente driehoeken. Deze driehoeken worden gevormd door de diagonalen. Om de oppervlakte van een parallellogram te bepalen, snijden we een stuk van het parallellogram af en maken er zo een rechthoek van (afb. 2).


Het parallellogram is een speciaal geval van een trapezium. Het is mogelijk om een vlak te betegelen met een patroon van parallellogrammen. Een parallellogram heeft geen symmetrieassen, maar is wel puntsymmetrisch. De oppervlakte van een rechthoek kun je snel berekenen met lengte × breedte.


Een trapezium kan ook gedraaid zijn. Dat is de lijn AC in afbeelding 2. Bereken dan de oppervlakte van deze driehoeken en je hebt de oppervlakte van het trapezium. Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel. Omtrek van een parallellogram Opgave: van 5. Oppervlakte en omtrek van het parallellogram. Parallellogram is een vierhoek waarvan de overstaande zijden evenwijdig zijn en even lang, en aangrenzende zijden niet haaken op elkaar.


Formule oppervlakte parallellogram

De diagonalen zijn niet even lang en recht, maar ze velden wederzijds. De hoogte zijn verticale afstanden tussen de tegenoverliggende zijden. Het gebied van het parallellogram , formule. De formule om de oppervlakte van een ellips uit te rekenen lijkt daarom op de formule voor de oppervlakte van een cirkel.


Het verschil is dat een ellips niet een vaste diameter heeft. Een lijn door het middelpunt heeft een lengte die varieert van een kleinste waarde tot een grootste. Dat betekent dat beide zijdes de basis kunnen worden genoem het unieke van het trapezium is deze combinatie van een kleine en een grote basis.


Volg deze stappen als je de oppervlakte van een trapezium wilt berekenen. Hoe verhoudt de oppervlakte van een parallellogram zich met die van een rechthoek? Wat is de bijbehorende formule ? En hoe zit dat met de oppervlakte van een driehoek? Maakt het uit of het een scherp- of stomphoekige driehoek is? Aangezien er twee dezelfde driehoeken in een parallellogram passen, kun je de oppervlakte van een parallellogram berekenen door de oppervlakte van een driehoek te vermenigvuldigen met 2. Start studying Wiskunde: formules omtrek, oppervlakte en volume.


Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Een ruit is een parallellogram met gelijke zijden. Er zijn drie formules voor het vinden van de oppervlakte van een ruit. Volg gewoon deze stappen als je wilt weten hoe je dit moet doen. Kies de gewenste vorm en vul de gegevens in.


Een hectare is een oppervlakte van 10. Als je de lengte en breedte van een rechthoek weet, kun je de oppervlakte berekenen. Voorbeeld 1: Gegeven is een kubus met zijde a =cm. We kunnen van een parallellogram een rechthoek maken: versleep de schuifknop naar rechts. D e figuur is nu veranderd in een rechthoek.


Van deze rechthoek, met dezelfde oppervlakte als het parallellogram , is we de oppervlakte b. De algemene formule voor het bepalen van de oppervlakte van een vierhoek. Voor het uitrekenen van de oppervlakte van een cirkel hoe bereken je de oppervlakte van een parallellogram je te maken met een aantal termen, enzovoort. Die term oppervlakte word ook dikwels gebruik om die grootte van. Rechthoekige driehoek vormt loodrecht loodlijn en schuine zijde – de langste zijde. Lengten van de zijden kan bepaald worden met de stelling van Pythagoras, en hoeken via goniometrische functies.


Formule oppervlakte parallellogram

Met de groene punten kan je een willekeurige parallellogram vormen. Overloop vervolgens de verschillende stappen die leiden tot de formule ! Als de hoogtelijn buiten de figuur ligt moet je het parallellogram eerst draaien. Als de rechthoek ook een hoogte heeft, dus geen plat maar een ruimtelijk figuur is, dan noemen we dit een balk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts