dinsdag 21 november 2017

Ambtshalve geschrapt stemmen

Ambtshalve geschrapt stemmen

Ambtshalve schrapping uit het bevolkingsregister Wat? Als jouw inschrijving in onze stad in orde is, kan je van alle sociale voorzieningen genieten en jouw burgerrechten uitoefenen. Indien er opnieuw staking van stemmen zou zijn, wordt het voorstel ambtshalve verworpen, behoudens wanneer het gaat over de begroting of de rekeningen die in dit geval goedgekeurd zijn.


Stel, je komt als persoon in geen enkel bevolkingsregister meer voor. Je hebt geen adres en bent ambtshalve geschrapt. Virtueel besta je dan niet meer in onze maatschappij. De voorbije twee jaar zijn er in Houthalen-Helchteren meer dan 2personen op deze manier van ambtswege afgevoerd in de registers. Een opvallend hoog aantal.


Het aantal ambtshalve schrappingen – schrapping uit de rijksregisters – neemt van jaar tot jaar toe. Verschil tussen de immigratie (inwijking, veranderd van register, heringeschreven personen die werden geschrapt ) en de emigratie (uitwijking, veranderd van register, ambtshalve geschrapt ). Je wordt ambtshalve geschrapt uit het bevolkingsregister wanneer je langer dan maanden niet verblijft op het adres waar je bent ingeschreven én je feitelijke verblijfplaats niet gekend is. Als je langdurig dakloos was of lang in het buitenland verbleef, bestaat de kans dat je ambtshalve geschrapt bent uit het register. Door experts geschreven. Belgen ambtshalve geschrapt uit de bevolkingsregisters.


Dat zijn er bijna per dag. Het gaat niet om aangegeven overlijdens of mensen die hebben aangegeven dat ze naar het buitenland zijn getrokken, maar om mensen van wie hun woonplaats onbekend is. Het aantal Vlamingen dat ambtshalve wordt geschrapt omdat hun woonplaats onbekend is, is van 15.


Voor heel België bedraagt dat cijfer zelfs meer dan 60. Als je inschrijving in orde is, kan je van alle sociale voorzieningen genieten en je burgerrechten uitoefenen. Aanduiding in de kieskring(en) naam eerste kandidaat op de lijst reden. Aanvullen met benodigde regels.


Ambtshalve geschrapt stemmen

Gecorrigeerde aanduidingen. Het centraal stembureau besluit dat: geen aanduiding boven een lijst ambtshalve is aangepast. Afgeleid van ambt met het achtervoegsel -halve en met het invoegsel -s-. Woordherkomst en -opbouw.


De burgemeester moet ontvangsten uit bijbanen die hij ambtshalve heeft in de gemeentekas storten. Elke belanghebbende zoals een eigenaar of huurder (maar ook deurwaarders en officiële instanties) kan openstaande domicilies op een bepaald adres navragen bij de dienst Bevolking van de gemeente. De ambtshalve schrapping uit het wachtregister van burgers van de Europese Unie.


Voorwaarden Personen die na verschillende controles door de wijkagent niet worden aangetroffen op het adres waar men staat ingeschreven en waarvan geen andere verblijfplaats gekend is, lopen het risico om van ambtswege. De schrapping vindt plaats vanaf het moment dat het faillissementsvonnis wordt uitgesproken. Wanneer een samenwerkingsverband van advocaten of een feitelijke vereniging failliet wordt verklaar worden alle advocaten-vennoten geschrapt. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten.


In geval van overlijden wordt de advocaat door de secretaris van de algemene raad van het tableau geschrapt. Van het tableau worden eveneens geschrapt zij die, hetzij onafgebroken, hetzij met onderbrekingen, gedurende een tijdvak van drie jaar voorwaardelijk als advocaat ingeschreven hebben gestaan: a. Diegenen die na zes maanden nog niet zijn ingeschreven aan het adres van de daadwerkelijke verblijfplaats, worden ambtshalve geschrapt op initiatief van de minister die bevoegd is voor de toegang tot het grondgebie het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen, of zijn gemachtigde. Om te vermijden dat u ambtshalve geschrapt wordt, kunt u een eventuele tijdelijke afwezigheid bij de dienst burgerzaken melden.


In Duitsland kan het nog héél wat gekker. Iedere inwoner die, na uitgebreid onderzoek, niet meer in de gemeente wordt aangetroffen, kan door het college van burgemeester en schepenen ambtshalve geschrapt worden uit de bevolkingsregisters. Dit betekent dat u geen officieel adres meer heeft en administratief niet meer bestaat in België. Het is gemaakt door vertaalgeheugens van de Europese Unie en de Verenigde Naties te verzamelen en de beste domeinspecifieke meertalige websites bij elkaar te brengen. De inspecteur beslist op het verzoek om teruggaaf bij een voor bezwaar vatbare beschikking.


Belastingplichtigen hebben hiermee hun rechten veiliggesteld om bezwaar te maken en indien nodig beroep in te dienen. Desnoods handelt ze ambtshalve op kosten en risico van de aannemer. Wanneer het bouwwerk op de daartoe vastgestelde datum wordt voltooid en voor zover de resultaten van de keuringen en van de voorgeschreven proeven gekend zijn, wordt binnen vijftien dagen na bovengenoemde datum, naargelang het geval, een proces-verbaal van voorlopige. Gemeenteraadslid Jef Vercraeye (NV-A) is niet langer gemeenteraadslid.


Hij werd ambtshalve geschrapt uit het bevolkingsregister van de gemeente Kalmthout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts