Zolang ze recht hebben op kinderbijslag blijven ze die verworven maandbedragen ontvangen, aangevuld met leeftijdsbijslagen en andere toeslagen. Hoeveel kinderbijslag krijgt u? Als uw kind jaar wordt, krijgt u meer kinderbijslag. De kinderbijslag gaat opnieuw omhoog als uw kind jaar wordt. Wij betalen de kinderbijslag na afloop van het kwartaal. Voor wie al een zorgtoeslag of een sociale toeslag kreeg, blijven de bedragen uit de oude regeling behouden.
Wie nog geen sociale toeslag kreeg in de oude regeling, kan mogelijk in de nieuwe regeling wel in aanmerking komen. Dan ontvang je voor hen de nieuwe bedragen van het Groeipakket. Ook kinderen die nooit eerder kinderbijslag in België ontvingen of na een onderbreking opnieuw recht hebben op kinderbijslag , krijgen de nieuwe bedragen van het Groeipakket. Kinderbijslag bij co-ouderschap.
Uitbetaling eerste kinderbijslag. Daarnaast had de hervorming van de kinderbijslag een mooie kans geweest om het steeds toenemende percentage aan kinderarmoede in ons land in te perken. Door de lange overgangsperiode zal de kinderbijslag momenteel ook niet kunnen worden ingezet voor de huidige gezinnen in armoede, voor hen blijft het oude systeem immers nog jarenlang doorlopen.
Elk kind krijgt een Groeipakket op maat. Er zijn overgangsmaatregelen op basis van de geboortedatum. Een voorbeeld: wie vandaag al één kind heeft, krijgt het lage bedrag (euro) van de oude regeling. Eigenlijk krijgen ze een combinatie van twee lagere bedragen. Website over het groeipakket.
Voor hun nieuwe kindje krijgen ze de nieuwe bedragen van het Groeipakket. Het is dus mogelijk dat je een combinatie ontvangt van de oude bedragen en de nieuwe bedragen. Het Groeipakket is er voor alle kinderen in Vlaanderen. In het Groeipakket zitten twee vaste bedragen , het oude kraamgeld en het oude kinderbijslag of kindergeld.
Aan het stelsel van sociale zekerheid dat we in Nederland kennen is heel wat voorafgegaan. Inmiddels is het onderdeel van de manier waarop we samenleven. Omdat tijden en inzichten veranderen hebben de SVB en haar voorlopers door de jaren heen een hele reeks verschillende wetten en regelingen uitgevoerd.
Heeft je kind een beperking of is het langdurig ziek? Dan krijg je van ons de zorgtoeslag, een extra ondersteuning uit het Groeipakket ( kinderbijslag ). Wil je weten waar jij recht op hebt? Stel je vraag en wij rekenen het voor je uit.
Er dient een onderscheid te worden gemaakt tussen de gewone kinderbijslag en de verhoogde kinderbijslag. Vroeger kreeg men naarmate men meer kinderen kreeg, meer kinderbijslag per kind. Voor elk kind zou een ouders in de toekomst om en bij de 1euro kinderbijslag ontvangen. Zonder onderscheid of het om het eerste of het derde kind gaat, zonder verschil in leeftijd ook.
Die bedraagt euro per kind per maand (8euro vanaf kinderen). Wij geven je hier graag een overzicht over de nieuwe wetgeving van de. Behoud van de oude bedragen voor maximaal jaar.
Voor ons was het niet alleen belangrijk dat de bedragen van de ‘ oude ’ kinderbijslag bleven voor wie geboren werd in het oude systeem, maar ook dat deze behouden worden tot het kind jaar is. Bijna dubbel zoveel kinderen in Vlaanderen krijgen voortaan, bovenop de kinderbijslag , een toeslag voor gezinnen met een laag inkomen. Morgen wordt de nieuwe kinderbijslag , nu groeipakket genoem voor het eerst uitbetaald voor alles samen miljoen kinderen.
Ze ontvangen geen schoolpremie meer, maar wel de nieuwe participatietoeslag (zie voorbeeld 1). Dan blijven de oude bedragen van de kinderbijslag van toepassing, aangevuld met enkele nieuwe toekenningsregels en toeslagen op je kindergeld. Ontdek hier wat het Groeipakket voor je gezin verandert. Naast de hervormde kinderbijslag met als basisbedrag 1euro per kind krijgt elk kind bij zijn of haar geboorte of adoptie ook nog een eenmalig startbedrag van 1. Een vader van twee kinderen is naar de rechter gestapt tegen de nieuwe kinderbijslagregeling.
We willen er nog twee kinderen bij, en dan zal de hervorming me bijna 60.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.