woensdag 10 mei 2017

Europese fractie volt

Volt Europa (meestal afgekort als Volt ) is een Pro-Europese politieke beweging die op Europees niveau opereert en in het Europees Parlement vertegenwoordigd wil worden. Volt Europa (frequently abbreviated Volt ) is a pro-European and European federalist political movement that also serves as the pan-European structure for subsidiary parties in several EU member states. Europese samenwerkingen in het Europees Parlement: Din dezelfde fractie als de VVD.


CDA in dezelfde fractie als Fidesz, de partij van Viktor Orbán de premier van Hongarije. De suggestie is dat dat uniek is, maar dat is misleiden want pan-Europese fracties bestaan allang. De beweging heeft als doelstelling zetels in ten minste zeven landen te behalen in het Europees Parlement om een Europese fractie op te richten. Toch zijn er nog een heel aantal hordes te nemen voordat dat werkelijkheid kan worden. Het liefst wil Volt Nederland samen met de Volt -afdelingen in andere EU-lidstaten een eigen Europese fractie vormen in het Europees Parlement, in plaats van zich aan te sluiten bij één van de bestaande fracties.


In Nederland haalde de partij met ongeveer procent te weinig stemmen voor een zetel. Lijsttrekker Reinier van Lanschot ziet de uitslag als een “enorme mijlpaal voor de Europese democratie. Een fractie is een politiek samenwerkingsverband tussen Europese parlementsleden met dezelfde politieke overtuiging (christendemocratisch, liberaal, socialistisch, etc.). De fracties komen voort uit meer dan honderd nationale politieke partijen.


Europese fractie volt

De nieuwe politieke partij Volt barst van de energie om met een fel pro- Europese toon Nederland te gaan veroveren. De pan- Europese partij Volt heeft één zetel behaald in het Europees Parlement. Dat is niet genoeg voor een eigen Europese fractie , dus vroeg de partij aan alle leden: bij welke fractie sluiten. De komende vijf jaar zal Damian daarom namens ons plaatsnemen in deze progressieve, pro- Europese fractie. Wij kijken uit naar het werk dat wij als Volt kunnen doen voor een sterker Europa door deze samenwerking.


Daarnaast blijft ons doel dat wij als eerste Europese partij een eigen fractie gaan vormen in het Europees Parlement. Een deel is onduidelijk: zo wil Volt met een trans- Europese partij meedoen en een eigen fractie beginnen. Als de partij maar een paar zetels haalt moet Volt zich elders aansluiten.


Europese fractie volt

Er zijn veel partijen waarvan nog niet duidelijk is bij wie ze zich aansluiten. De lokale Dfractie in Apeldoorn schaarde zich achter de bezwaren van Volt. In schriftelijke vragen aan het College vroeg Dom opheldering over het ontbreken van de verkiezingsborden. Volt suggereert dat er nog geen pan- Europese partijen bestaan. Nationale partijen voeren bij de Europese verkiezingen immers campagne met een eigen programma en gaan vervolgens in een Europese fractie zitten die idealiter een compromislijn destilleert uit al die nationale programma’s.


Volt , de nieuwe pan- Europese beweging, stelde haar Belgische kieslijsten voor waarmee ze in mei naar de Europese en regionale verkiezingen trekt. Volt wil een alternatief bieden aan de. Uitgesproken pro-Europees, progressief, maar niet links of rechts. Fractie van de Europese Volkspartij (christendemocraten). Ook als Volt geen zetel heeft behaald in jouw lan is het programma terug te zien door de zetel uit Duitsland.


De partij heeft nog niet besloten bij welke Europese fractie zij zich aansluit. Volt doet in EU-lidstaten mee, en afhankelijk van hoeveel zetels de beweging krijgt, beginnen ze een eigen, nieuwe fractie , of gaan ze kijken of ze zich aan kunnen sluiten bij de fractie die het beste past. Voor een eigen EU- fractie heeft een partij minstens zetels nodig uit lidstaten.


Iedere fractie regelt haar eigen interne organisatie door een voorzitter (of twee covoorzitters, in het geval van sommige fracties), een bureau en een secretariaat te benoemen. De zitplaatsen in de grote vergaderzaal worden aan de leden toegewezen aan de hand van hun politieke voorkeur, van links naar rechts, in overeenstemming met de. Opdat een fractie erkend kan worden, moet zij minstens parlementsleden uit minimaal een vierde van de lidstaten tellen. Volt is de eerste, echte Europese partij. A movement committed to strengthening the Europe we all share.


N-VA heeft nog altijd niet beslist tot welke fractie het zal toetreden in het Europese Parlement na de Europese verkiezingen van eind mei. Inmiddels telt Volt 25. Ook zou er een gezamenlijke.


Met plannen voor een Europese belasting op CO 2-uitstoot en een ‘gemeenschappelijk beleid om de migratiecrisis te doorbreken’ heeft Volt de ambitie om ten minste zetels te veroveren en, nog vóór Thiemes Animal Politics- fractie , de eerste pan- Europese fractie ooit te worden. Daarna nemen het Parlement en de Raad van de Europese Unie samen een beslissing over het ingediende voorstel. De leden van het parlement mogen we dus kiezen.


Zij worden per land verkozen, maar kunnen zich binnen het parlement aansluiten bij een Europese fractie die het dichtst bij de eigen belangen komt. Dat gebeurt eens in de vijf jaar. Op deze pagina vind je informatie over het Europese Parlement, Nederlandse leden, fracties en stemwijzers, kieswijzers en andere stemhulpen. Het Europese Parlement bestaat nu uit 751. Als ik het goed heb stemmen Europese fracties veel minder als blok dan fracties in nationale parlementen.


Daarmee maakt het dus niet heel veel meer uit dat VVD en Din fractie zitten. De VVD is in EU-context ook wel wat liberaler dan in Nederland. Volt heeft nog niet besloten bij welke Europese fractie de partij zich aansluit.


Een nieuwe, federale eend in de bijt op de kieslijst is de pan- Europese partij VOLT. Vanuit de EU-lidstaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts