maandag 8 mei 2017

Kinderbijslag oud en nieuw systeem

Kinderbijslag oud en nieuw systeem

Kinderbijslag oud systeem. Een werkend koppel met kind (jr) (gezinsinkomen van 6per maand). Sommige gezinnen zullen tot 10. Zolang ze recht hebben op kinderbijslag blijven ze die verworven maandbedragen ontvangen, aangevuld met leeftijdsbijslagen en andere toeslagen. In het oud systeem van kinderbijslag verliep alles vrij afstandelijk.


Je werkgever bepaalde waar je werd ingeschreven en van persoonlijk contact was er amper sprake. Niemand die je kon uitleggen waar je recht op had of die advies kon geven. Waarom zou je een duwtje in de rug missen omdat je niet wist waar je allemaal recht op had?


Dan kan je uiteraard geen Startbedrag meer voor hen aanvragen – en ontvang je bijgevolg niet automatisch het Groeipakket. In dat geval moet je de aanvraag zelf indienen. Gelukkig loopt die aanvraag van een leien dakje.


Klik gewoon op de knop hieronder, en MyFamily gaat meteen voor jou aan het werk. Ze blijven kinderbijslag ontvangen volgens het oude systeem en volgens die rang. De schoolpremie vervalt, ze krijgen voortaan de participatietoeslag die hoort bij hun leeftijd. Er komen wel sociale toeslagen voor kinderen met zorgnoden en kinderen uit gezinnen met lagere inkomens.


Voor elk kind zou een ouders in de toekomst om en bij de 1euro kinderbijslag ontvangen. Zonder onderscheid of het om het eerste of het derde kind gaat, zonder verschil in leeftijd ook. Raad van State wijst nieuw systeem kinderbijslag af Wie nu al kinderen heeft en aan gezinsuitbreiding denkt, begint er beter snel aan met het oog op de kinderbijslag.


Kinderbijslag oud en nieuw systeem

We verlaten het socio-professioneel karakter van de kinderbijslag en realiseren een vereenvoudigd systeem met gelijke basisbedragen en een sociale toeslag voor kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. De inkomensgrens van deze toeslag is gezinsgemoduleerd en houdt dus rekening met de gezinsgrootte. Nu is het zo dat je voor het eerste kind euro krijgt, het tweede 1euro en het derde 24euro. Bij ieder nieuw kind krijgt het gezin 1. In het systeem zijn ook een aantal sociale correcties ingebe de zogenoemde toeslagen. Ze stappen in het Groeipakket voor mogelijke toeslagen, zoals de kleuter- en kinderopvangtoeslag, de schooltoeslag en de eventuele sociale toeslag en zorgtoeslag.


Grote en kleine gezinnen. De belangrijkste wijziging is dat de gezinsgrootte niet langer bepaalt hoeveel kinderbijslag de ouders krijgen. Vandaag stijgt dat bedrag naarmate het aantal gezinsleden toeneemt.


In het huidige systeem krijgt een gezin met kind euro. Nieuw systeem , per betrokken kind. Het oude systeem is deel van de overgangsregeling. Dan ontvang je voor hen de nieuwe bedragen van het Groeipakket.


Ook kinderen die nooit eerder kinderbijslag in Belgiƫ ontvingen of na een onderbreking opnieuw recht hebben op kinderbijslag , krijgen de nieuwe bedragen van het Groeipakket. Je hoeft geen aanvraag te doen. Het uitgangspunt daarbij is dat elk kind met een basisbedrag van 1euro per. Hoeveel kinderbijslag krijgt u? Als uw kind jaar wordt, krijgt u meer kinderbijslag.


De kinderbijslag gaat opnieuw omhoog als uw kind jaar wordt. Wij betalen de kinderbijslag na afloop van het kwartaal. Als alternatief voor het huidige systeem wordt, onder andere door VVS, een soort ‘studieloon’ voorgesteld. Dit zou in de plaats moeten komen van de kinderbijslag en de fiskale voordelen voor de ouders.


Om te achterhalen op welk bedrag je recht hebt, surf je naar FONS voor Vlaanderen, FAMIWAL voor Walloniƫ en Ostbelgien Familie voor de Duitstalige Gemeenschap. Of het Groeipakket voordeliger of nadeliger uitkomt voor jouw gezin, hangt af van heel wat factoren. Niet alleen hoeveel kinderen je hebt en wanneer ze geboren zijn.


Kinderbijslag oud en nieuw systeem

MetroRotterdam 67views. Minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten (VLD) bereidt een grondige hervorming van de studiefinanciering voor. Op een studiedag kwamen de belangrijkste aktoren van het veld samen tot de konklusie dat het huidige systeem van studietoelagen, gebaseerd op de fiskale wetgeving, niet meer beantwoordt aan de noden en de realiteit van vandaag.


TOTAAL VAN DE TWEE SYSTEMEN. Rechthebbenden op kinderbijslag : verdeling volgens het aantal kinderen in het gezin. Verdeling per rechtscategorie en per leeftijdsgroep.


De Raad voor de rechtspraak, een onderdeel van de rechtsprekende macht zonder rechtsprekende taken, heeft een voorstel gedaan voor een nieuw systeem voor de berekening van kinderalimentatie. VERDELING VOLGENS DE ERNST VAN DE GEVOLGEN VAN DE. Het voorstel is gericht op een vereenvoudiging van de vaststelling en berekening van kinderalimentatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts