dinsdag 23 mei 2017

Alternatieve behandeling bipolaire stoornis

Alternatieve behandeling bipolaire stoornis

Er zijn overigens nog geen werkzame alternatieve behandelingen voor bipolaire depressie bekend. Alternatieve behandeling bij bipolaire stoornis ? Behandeling met medicijnen speelt een belangrijke rol bij de behandeling van een bipolaire stoornis. Lithium is ook een bekende behandeling echter potentiële bijwerkingen en mogelijke bloedvergiftiging , het gebruik ervan in mensen met bepaalde fysieke omstandigheden beperken. Dit kan uiteindelijk overgaan in de bipolaire stoornis.


Meer dan van de bipolaire patiënten heeft wel eens een psychose tijdens een depressie of manie, met wanen of hallucinaties, doch zelden tijdens elke episode. Bij een psychose bestaat een stoornis van het denken of het waarnemen. Een bipolaire stoornis is één van de psychische aandoeningen die je als jonge volwassene kunt krijgen. Van de Nederlandse bevolking van tot jaar kreeg procent de diagnose bipolaire stoornis. Deze twee jaar van intensieve therapieën heeft me van mijn bipolaire stoornis verlost.


Het schijnt niet mogelijk te zijn om van een bipolaire stoornis te herstellen, maar mij is het toch gelukt. Het moeilijke bij dit soort behandelingen is altijd weer dat de werkzaamheid zich niet laat bewijzen volgens de maatstaven van de wetenschap (dubbelblind onderzoek). Behandeling van een bipolaire stoornis Voor de behandeling van een bipolaire stoornis gaat u naar een psychiater. Meestal krijgt u ook hulp en begeleiding van andere hulpverleners, zoals een psychiatrisch verpleegkundige of een psycholoog. In mijn nabije omgeving kampt iemand nu met een bipolaire stoornis , veel narigheid meegemaakt in het verleden, en epsiodes van depressies en manieën meegemaakt, nu is de vraag of ze medicatie wil aan de orde.


Sommige mensen met een bipolaire stoornis hebben gemeld dat alternatieve behandelingen de symptomen verlichten. Wetenschappelijk bewijs bevestigt veel van de voordelen van de behandeling van depressie. Maar de effectiviteit van de behandeling van een bipolaire stoornis vereist meer onderzoek. Praat altijd met uw arts voordat u met een alternatieve behandeling begint.


Bepaalde supplementen kunnen bijwerkingen veroorzaken met alle medicijnen die u gebruikt of andere aandoeningen die u heeft. Kunt u ook rustig uitproberen. Maar u kunt ook nadenken over de vraag wat er mis is met pilletjes.


Ter overdenking: het ideaal is een leven zonder medicatie. Maar zo heel soms zijn er kwalen - epilepsie, schizofrenie, bipolaire stoornis , etc - waarbij het een zegen is dat er medicijnen voor zijn gevonden. Er zijn een aantal natuurlijke supplementen op de markt die belofte in de behandeling van bipolaire stoornis. Men moet voorzichtig zijn over deze dingen zijn zoals deze supplementen hebben ook een aantal bijwerkingen. Als u van plan om een van hen te nemen, is het belangrijk om een arts te raadplegen.


Bipolaire stoornis , oorzaken en behandeling. Begrijpen wat de ziekte is, wat de biologische oorzaken zijn en hoe belangrijk zorgverlening is, leidt meestal tot een betere therapietrouw. Tekenen die een depressieve of manische episode aankondigen.


In de richtlijn wordt psycho-educatie omschreven als een systematisch uitgevoerd voorlichtingsprogramma, waarin aandacht wordt besteed aan de symptomen, het beloop, vroege herkenning en preventie en het omgaan met en behandelen van de stoornis. Bij de behandeling van bipolaire stoornissen is psycho-educatie een effectieve interventie gebleken. Medicijnen bij een bipolaire stoornis. Een andere benaming voor deze aandoening is manisch-depressieve stoornis. De behandeling is een combinatie van medicijnen en psychotherapie.


Uitgebreide behandeling voor een bipolaire stoornis Een uitgebreide behandeling plan voor een bipolaire stoornis heeft als doel om de symptomen te verlichten, te herstellen van je vermogen om te functioneren, problemen op te lossen die de aandoening – thuis en op het werk – heeft veroorzaakt, en de kans op herhaling te verkleinen. Wat zijn de verschillende alternatieve behandelingen voor een bipolaire stoornis ? De wetenschap weet gewoonweg nog niet waarom iemand schizoaffectieve symptomen ontwikkelt in plaats van schizofrenie of een bipolaire stoornis. Een behandeling voor de schizoaffectieve stoornis is wel mogelijk. Jouw arts zal alle mogelijkheden voor behandeling met je bespreken.


Alternatieve behandeling bipolaire stoornis

Er zijn verschillende wijzen van behandeling mogelijk. Zonder medicatie wordt uw behandeling zeer moeilijk. Als je een relatie hebt met iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis , dan is het zeer belangrijk om te weten wat deze stoornis inhoudt en hoe je je partner kunt helpen. Conventionele geneesmiddelen die worden gebruikt om een bipolaire stoornis te behandelen, kunnen een aantal schadelijke bijwerkingen tot gevolg hebben die niet optreden bij cannabis.


Mediwiet kan dus ingezet worden als een alternatieve behandeling voor bijvoorbeeld Lithium. Probeer te herkennen wanneer een nieuwe manische of depressieve periode zich aankondigt. Dit is ook een onderdeel van de behandeling. Neem bij het naderen van een nieuwe episode direct contact op met je behandelaar.


Alternatieve behandeling bipolaire stoornis

Zoek professionele hulp om je bipolaire stoornis te behandelen en om met je bipolaire stoornis te leren omgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts