maandag 6 maart 2017

Spel over gevoelens

LEKKER-in-je-vel- spel maakt emoties beter bespreekbaar. Tekst, beeld én prikkelende vragen helpen om over gevoelens en emoties te kunnen praten, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan. Beëindig het spel naar eigen keuze, na het voorlezen van ongeveer à kaartjes Het is goed om na afloop van het spel nog wat na te praten over wat er naar voren is gekomen zodat ieder kind zich geaccepteerd weet. Daarnaast kan ook verder gesproken worden over.


Rekening houden met gevoelens van anderen. Lego poppetjes hebben zeer verschillende gezichtsuitdrukkingen. Wanneer je LEGO in de klas hebt, kun je deze gebruiken bij het spel.


Kies een poppetje en laat de kinderen met legosteentjes iets bouwen dat zo’n uitdrukking kan verklaren. Een boos gezicht bij een verkeersongeluk, een blij gezicht bij het winnen van een hardloopwedstrij etc. Om gevoelens te herkennen moet uw kind verschillende gevoelens kunnen onderscheiden en benoemen.


Spel over gevoelens

Zo vertelde een moeder ons laatst dat zij het spel gebruikt had om meer duidelijkheid te krijgen over hetgeen er aan de hand was met haar 9-jarige zoon. Zij had hem gevraagd uit de kaarten met onprettige gevoelens er een aantal te kiezen die voor hem op dat moment golden. Benodigdheden: koffer, jassen, stoelen voor een treincoupé. Tips om te leren omgaan met emotie en gevoelens. Bekijk meer ideeën over Gevoelens , Sociale vaardigheden en Emotionele ontwikkeling.


Ontdek en bewaar ideeën over Gevoelens activiteiten op Pinterest. Geef emotie een plaats in de klas met gevoelsmannetjes. Bekijk het bord gevoelens van cliojefke op Pinterest.


Spel over gevoelens

Unsubscribe from Juf Jannie? Het verhaal gaat over het kleurenmonster. Hij werd wakker met vreemde en. Dit is een leuk spel om gevoelens als bang, boos, blij en verdrietig te verkennen.


Je legt de kartonnen rondjes op de vloer met daarin deze vier emoties en een met een vraagteken en een met wat doe je eraan? Vervolgens stel je je kind de bijbehorende vragen en laat hem gaan staan op de bijbehorende emotie. Het Lekker-in-je-vel- spel van Uitgeverij Dubbelzes is goed te gebruiken om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen bij problemen met faalangst of bij SOVA lessen waarbij de sociaal emotionele vaardigheden worden geoefend d. RET en positief oplossingsgericht denken. Praten over gevoelens met kinderen is niet steeds gemakkelijk.


Bij kleine kinderen weet men soms niet hoe hier aan te beginnen want zij kennen geen of bijna geen gesproken taal. Bij schoolkinderen en jongeren is het niet steeds gemakkelijk om over gevoelens te praten omdat zij dit niet altijd willen. Een kaartspel over natuurlijke gevoelens. Natuurlijke gevoelens spelen de hoofdrol in het Gevoelens KWARTET kaartspel. Ze beïnvloeden ons gedrag in hoge mate en zijn daarom zinvol om te kennen en begrijpen.


Gevoelens zoals angst, booshei verdriet, jaloezie zijn richtingaanwijzers. Het is belangrijk om te weten dat deze gevoelens. Sommige kinderen hebben moeite om over hun gevoelens te praten. Speciaal voor deze kinderen ontwierp de Amerikaanse (kinder-)psycholoog en psychotherapeut dr.


Gardner in de jaren zeventig een gezelschapsspel. Door middel van vragen nodigt het spel kinderen uit om hun verhaal te vertellen. Je kunt dit spel met een achtergrondmuziekje spelen.


De lijst is bedoeld als inspiratie om onderzoek te kunnen doen naar zelfontwikkeling en naar relaties tussen mensen. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen. Het gevoelens KWARTET kun je spelen maar je kan het ook gebruiken als hulpmiddel om een mooi gesprek opgang te brengen. Met het gevoelens KWARTET! Je leert wat de functie is van de natuurlijke gevoelens en wat.


De kaartjes bevatten gezichtsuitdrukkingen die bij verschillende gevoelens horen. De prijs van het spel is € 15 inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Zeer goed spel voor zowel kinderen als ouders.


Het leert je op een laagdrempelige manier over emoties en gevoelens te praten. Volwassenen kunnen hier ook veel van leren, want praten wij als ouders wel voldoende over wat we voelen en denken? Het spel wordt geassocieerd met dieren en stelt open vragen. Naast dat het ontzettend goed is om over je gevoel en emoties te praten, is dit spel enorm geschikt om te gebruiken waar en wanneer jij wilt.


Je kind voelt zich gehoord en begrepen. Een volgende keer zal je kind eerder met problemen naar je toe komen. En daardoor kan je je kind makkelijker helpen als dit nodig is. Maar praten over gevoelens is ingewikkeld.


Deze spanningen kunnen lichamelijk geconcentreerd zijn in gebieden zoals de nek, het gezicht, verschillende spieren en de ruggengraat. Als je aan deze emoties vast blijft houden zonder ze te uiten, kun je gevoelig zijn voor psychosomatische ziekten aan de aderen, hoofdpijn of maagproblemen. Bijvoorbeeld: hij vraagt niet of hij je vaker mag zien, praat niet over het samen dingen doen in de toekomst, en vertelt je niet over zijn gevoelens voor jou.


Of hij vertelt je dat hij je leuk vindt, maar dit lijkt niet overeen te komen met veel van de andere aanwijzingen dat hij een spelletje met je speelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts