woensdag 22 maart 2017

Plezier beleven aan je werk

Zelfs aan de saaiste of zwaarste baan kun je plezier beleven , zegt. Sleur jij je iedere ochtend met tegenzin naar je werk ? De principes zijn tot stand gekomen door aan werknemers te vragen waar zij plezier aan beleven tijdens het werk. Zelden beleef je de slappe lach in je eentje. Tijd voor jezelf is belangrijk, maar meer plezier ervaar je vooral met leuke mensen. Mensen bij wie je jezelf kunt zijn – vrienden.


En ja, het werkt het best als je elkaar echt aan kunt kijken. Als je face-to-face afspreekt, samen de wereld in gaat. Hierbij vier tips om meer plezier in je werk te hebben. In zijn nieuwe boek komt hij met manieren om het plezier in. Vier tips voor meer plezier in je werk : 1. Houd een ‘monnik-modus-morgen’ Werken als een monnik, dat klinkt in eerste instantie misschien niet heel aantrekkelijk.


Geen zorgen, je hoeft er geen schurende habijt voor aan of nog voor de zon opkomt je bed uit te kruipen. Iedereen wil graag plezier in zijn werk hebben. Geen plezier in je werk kan ervoor zorgen dat je op zoek wil naar een andere baan. Iets wat je als bedrijf wilt voorkomen. Vaak voel je de bui al lang vooraf hangen.


Plezier beleven aan je werk

Veel mensen met een dreigende burn-out hebben ook een erg negatieve kijk op de wereld. En dan is er nog de bore-out: je dood vervelen door altijd maar hetzelfde werk te herhalen. Zo geef je ook je leidinggevende de kans om beter leiding te geven aan jouw werkplezier.


Tip 5: Organiseer meer afwisseling in je werk. Als je onvoldoende afwisseling ervaart in je eigen takenpakket, organiseer dan met je rechtstreekse collega’s die hiervoor open staan bijvoorbeeld een takenrotatie waardoor er voor iedereen meer werkvariatie is. Op die manier wordt het veel gemakkelijker om een leuke tijd buitenshuis te beleven. Wandelingen moeten deel uitmaken van je routine, maar dat betekent niet dat ze saai hoeven te zijn. Het opvolgen van ons advies kan je helpen om er meer plezier aan te beleven.


Plezier beleven aan je werk

Maar op in between spaces kan je kansen grijpen, in de marge. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, maar je weet nog niet goed hoe en wat? Of denk je dat bepaalde zaken in je huidige job anders en beter kunnen?


Wil je verder groeien in je loopbaan? Of heb je het gevoel nog weinig plezier te beleven aan je werk ? Het maakt taaie vraagstukken niet oplosbaar, wél goed hanteerbaar. Zodanig zelfs dat er plezier aan te beleven valt. Vermaak komt dan ook met tips hoe je het op verschillende manieren kunt lezen. Zo kun je het lezen als een roman, van voor naar achter.


Plezier beleven aan je werk

Na bewustwording van jouw (onbewuste) belemmerende gedachten, onderzoeken we wat je nodig hebt om meer plezier aan je werk te beleven. Dat betekent of je buitenwereld veranderen of je bewust worden van je binnenwereld. Doet dat jullie denken aan een levensstijl, waarbij je hard werkt om geld te verdienen, je geld uitgeeft aan dingen waarvan je hoopt dat je er plezier aan beleeft?


Die aspecten zijn dus eigenlijk een soort checklist: zijn ze aanwezig op je werk , dan kan je niet anders dan er plezier beleven. Get this from a library! Burn-out : boordevol tips om (opnieuw) plezier te beleven aan je werk. Plezier Groeien en leren kan volgens JUF EN ZO het best in een ontspannen en informele sfeer.


Lol hebben in wat je doet en plezier beleven aan met elkaar verbeteren en samen te groeien in vernieuwingsprocessen. Werken met plezier : wat kun je er zelf aan doen? Velen van hen brengen het grootste deel van de dag op het werk door en beleven daaraan geen plezier. Hierdoor kun je erg ongelukkig worden. Plezier beleven aan , genieten van en creatief zijn met ons voedsel hoort allemaal bij een gezonde, holistische aanpak.


Taking pleasure from , enjoying and being creative with our food is all part of a healthy, holistic approach. Als iedereen zoveel plezier zou beleven aan zijn werk dan zouden we een stuk minder psychiaters, hulpverleners e. Alhoewel zij wellicht ook plezier in hun werk beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts