woensdag 10 augustus 2016

Nummerherkenning uitzetten vaste telefoon telfort

Wil je dat je nummer niet zichtbaar is, dan moet je nummerweergave uitzetten. Hoe scherm ik mijn vaste telefoonnummer af? Zo zie je ook wie jou belt met welk nummer. Als u iemand belt, kan die persoon uw nummer zien. Nummerherkenning staat standaard aan.


U kunt nummerherkenning aan- en uitzetten in Zakelijk Beheer of via het menu van uw telefoon. Bij sms-berichten kan nummerherkenning niet aan- of uitgezet worden, uw nummer wordt altijd meegezonden. Een ander kan zien dat u het bent die belt.


Ik probeer de nummerweergave op mijn vaste telefoonlijn in te schakelen. Voor een telefoon abonnement bij Tele2: Pak de hoorn op en wacht op de gesprekstoon. Kies sterretje, toets 3 nog eens sterretje en daarna het telefoonnummer en sluit af met een hekje. Vervolgens drukt u op bellen.


Dit is een tijdelijke methode om anoniem te bellen met vaste telefoon. Het structureel weer uitzetten lukt mee niet. Zet je deze optie uit, dan ziet de persoon die jij belt jouw nummer niet. Ga naar ‘Instellingen’ en scrol net zo lang naar beneden totdat je de optie ‘ Telefoon ’ tegenkomt. Je ziet nu een groengekleurde schuifknop in beeld verschijnen.


Dat betekent dat nummerherkenning is ingeschakeld. Je kan bepaalde groepen telefoonnummers in MijnKPN blokkeren. Dit kon al veel eerder, maar er was jarenlang gesteggel over privacy. Nadeel dat je bij stroomuitval niet met je vaste telefoon kunt bellen.


Maar met een draadloos (dect) toestel kan dat dan sowieso niet. Kun je een heel stuk voordeliger bellen, cent per minuut is nogal prijzig. Hoe zet ik nummerherkenning uit? Je kunt zelf kiezen of je telefoonnummer zichtbaar is tijdens het bellen. Wil je weten waar die optie in jouw toestel staat?


Ik was altijd anoniem met mij vaste telefoon en nu ineens ben ik zichtbaar. Hoe kan dat en hoe kan ik weer anoniem bellen? Dan heb je een telefoon nodig met de optie “nummervermelding” of “nummerweergave”. De meeste telefoons hebben deze optie standaard.


Doorgaans staat deze optie standaard ingeschakeld. Op deze pagina lees je meer informatie over nummerweergave en anoniem bellen. Wilt u anoniem bellen met uw mobiele telefoon (gsm)? Samsung Galaxy SPlus 1TB Years of Galaxy Edition.


Als iemand je anoniem belt, zie je niet het telefoonnummer van deze persoon. Voorbeelden van anonieme bellers zijn mensen met een geheim nummer of mensen die nummerherkenning hebben uitgeschakeld. Ook veel bedrijven die je iets willen verkopen bellen vaak anoniem. Er wordt geprobeert een sms bericht af te leveren. De telefoon moet geschikt zijn om sms berichten te versturen, anders kan het niet als tekst bericht worden ontvangen.


Ben je in het buitenland of bel je met een ander toestel? Al met al kun je de telefoon dus binnen een minuut doorschakelen. Erg handig als je even de deur uit moet of als je op vakantie bent. Ben je weer terug van vakantie of van een uitje, haal de doorschakeling er dan weer af.


Wanneer u iemand wilt bellen moet u uiteraard wel een telefoon hebben om deze persoon te kunnen bellen. Ideaal voor binnenshuis dus. Vaste én draagbare telefoons.


Klopt helemaal, bij 1alarmcentrale zien ze alle nummers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts