maandag 29 augustus 2016

Betekenis slaaphouding relatie

Betekenis slaaphouding relatie

Vraagje: hoe slaap jij samen met je partner? Liggen jullie knus lepeltje-lepeltje, of juist ieder aan z’n eigen kant van het bed? Hoe je samen in bed ligt, zegt heel veel over jullie relatie.


Dit zijn de bekendste slaaphoudingen van stellen met de betekenis. Als jullie relatie op een punt is gekomen dat er genoeg vertrouwen is, voelt het niet meer noodzakelijk om heel de tijd tegen elkaar aan te liggen. Bij deze slaaphouding staat geborgenheid en saamhorigheid centraal in uw relatie.


U richt zich op elkaar en bent emotioneel sterk verbonden. Hierbij zijn de lichamen naar elkaar toe gericht, waardoor u makkelijk persoonlijk contact maakt. De emotionele intimiteit is hoog in uw relatie.


Lepeltje (hij ligt aan de buitenkant) Jullie beiden op jullie zij, hij ligt met zijn buik tegen je rug. Betekenis : Hij is erg beschermend en redelijk traditioneel. Maar wist je dat jullie slaaphouding ook heel wat vertelt over jullie relatie ? Lees snel verder en ontdek wat precies! Deze houding komt heel vaak voor tijdens de eerste tot jaar van een relatie waarin je jezelf dichtbij je partner én veilig voelt.


Slaapposities en je relatie. Lichaamstaal-expert en auteur van ‘Succes Signals, A Guide to Reading Body Language’ Patti Wood legt uit dat je onderbewustzijn bepaalt welke houding je aanneemt naast je slapende geliefde en deze slaappositie kan daardoor perfect vertellen hoe je relatie werkelijk in elkaar steekt. Hiermee ontpopt zich een prachtige vorm van communicatie. Volgens relatie experts zegt de manier waarop een stel samen slaapt veel over de relatie.


Liggen jij en je partner ver uit elkaar of kruipen jullie juist iedere nacht in elkaars armen? Relatie expert en auteur Jane Greer bespreekt in Women’s Health Magazine de meest voorkomende slaaphoudingen van stelletjes. Je ligt op je rug met je armen op het kussen.


Deze slaaphouding geeft aan dat je een open kijk op de buitenwereld hebt. Je hebt in je hart plaats voor iedereen en luistert graag naar mensen. Je maakt gemakkelijk vrienden, maar wilt niet te veel in de belangstelling staan. Schijnbaar zegt jullie slaaphouding veel over jullie relatie.


Betekenis slaaphouding relatie

Je slaaphouding onthult je karakter Overdag spreek je met je lichaamstaal boekdelen, doe je dat ’s nachts ook? De betekenis van jullie slaaphouding Iedereen slaapt natuurlijk op een eigen manier, en dit hoeft niet altijd wat te zeggen over jullie relatie. Als de een nu eenmaal altijd op zijn rechterzij ligt en de ander graag op zijn linkerzij, dan is dat gewoon hoe jullie het prettigst liggen! Zo’n relatie is rustig en harmonieus te noemen.


Sommige mensen geloven dat dit niet voor niks is, maar dat uw slaaphouding iets zegt over uw persoonlijkheid en uw relatie. Als je alleen slaapt heb je misschien voorkeur voor een bepaalde favoriete slaaphouding , maar als je samen in bed ligt, zul je je slaaphouding waarschijnlijk aanpassen aan je partner. Manipuleren kun je leren Meer dan 30. De manier waarop jij en je partner in bed liggen vertelt heel wat over je relatie , wie de broek draagt en hoe je je voelt. We leggen uit wat je prijsgeeft door bijvoorbeeld in lepeltje te liggen.


Betekenis slaaphouding relatie

De houdingen die wij aannemen zeggen veel over onze persoonlijkheid. Zo is er vaak aan af te lezen of iemand verlegen of onzeker is. Maar het gaat niet over het interieur in de slaapkamer, noch over de kwaliteit van de meubels, hoewel die wel van belang is, zeker als je je slaapkamer zinnig gebruikt. Waar het eigenlijk over gaat is jouw relatie en hoe deze beïnvloed wordt door je slaaphouding als je samen met je partner in bed ligt. Dit is een zeer gebruikelijke slaaphouding in de eerste drie tot vijf jaar van een relatie.


Gewoonlijk is de man de omhelzer. Als de vrouw de achterste positie inneemt, kan dat aanduiden dat ze de meer gevende partner is of dat ze speciale koestering nodig heeft. Mensen die met de benen wijd zitten, kunnen goed relaxen.


Kiezen vinden ze wel wat lastiger, ze hebben bijvoorbeeld een sterke kieskeurigheid voor kledingkeuze. Ze omgeven zich volgens anderen. Persoonlijkheidskenmerken: je houdt niet van kritiek en houdt graag de controle over de situatie. Je bent erg sociaal, maar soms wat nerveus en lichtgeraakt.


Het blijkt dat de meeste mensen het liefst op hun zij slapen. De voordelen van slapen op je zij, en dan met je armen in de slaaprichting en de benen opgetrokken naar de borst, is goed tegen: lage rugpijn, stress en slaapapneu. Daarnaast kan deze slaaphouding ook de kans op maagzuur en zuurbranden verminderen. En als u met zo’n tweeën slaapt, zou de manier waarop u in bed ligt zelfs een afspiegeling zijn van uw relatie.


Lees hier wat de betekenis is van de verschillende slaaphoudingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts