dinsdag 23 augustus 2016

Oppervlakte bol berekenen calculator

Oppervlakte bol berekenen calculator

Een bol is een drie dimensionaal lichaam waarvan alle punten die het oppervlak vormen zich op exact dezelfde afstand van een punt genaamd het middelpunt bevinden. Hoe berekenen we de inhoud van een bol ? Uitleg en opgaven om de inhoud van een bol te bepalen op Wiskunde. Als je slechts het volume van een deel van een bol wilt berekenen , zoals de helft of een vierde, zoek dan eerst uit wat het volledige volume is en vermenigvuldig dat dan met de breuk. Bijvoorbeeld: om het volume van een halve bol met volume te vinden, vermenigvuldig je met de helft of deel je door 2. Gebruik de rekenmachine om de oppervlakte van een bol te berekenen.


Berekening uit te voeren vul je de straal van de bol in en druk je op Bereken. De oppervlakte van een bol hangt af van de straal. De straal is de afstand van het middelpunt van de bol tot een punt op de rand van de bol. Kies de gewenste vorm en vul de gegevens in. Volume en oppervlakte van een bol.


De bol wordt door middelpunt en straal of diameter gegeven. A = Manier van rekenen Gerelateerde links. Het berekenen is helaas niet aan iedereen besteed en de één heeft er meer moeite mee dan de ander.


Inhoud van een bol berekenen. Als eerste is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je de diameter van desbetreffende bol goed opmeet. De diameter is de zogeheten doorsnede van de bol. In deze formule staat de V voor volume, en de r voor de straal (radius) van de bol.


Heb je niet de straal, maar de diameter van de bol? Online inhoud berekenen kegel, kubus, cilinder, rechthoek en bol Op deze pagina kun je online de inhoud berekenen van diverse ruimtelijke figuren. Let op: de komma van een decimaal getal is een punt.


Dus als je wilt invoeren, geef je 1. Oppervlakte cirkel berekenen. Je kunt de oppervlakte van een cirkel berekenen door uit te gaan van de diameter hiervan, die we ook wel de doorsnede noemen. Het getal ‘pi’ speelt hierbij een belangrijke rol.


Het is een cijfer met enorm veel getallen achter de komma, waardoor je het best gebruik kunt maken van onze tool. De omtrek is een heel ander verhaal. Om de oppervlakte van een cirkel te berekenen , moet je dus de diameter kennen, of de straal, die gelijk is aan de helft van de diameter van de cirkel, of de omtrek. Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel.


Een online calculator voor het berekenen van het volume van een ellipsoïde gezien haar halve assen. Wil je de oppervlakte van een cirkel berekenen ? Bij de alternatieve formule staat de d voor de diameter. Door de deelpunten brengen we vlakken aan loodrecht op de (middel)lijn EF, die alle de bol volgens cirkels snijden.


Wij hebben een handige oppervlakte calculator voor je waarmee je de oppervlakte van een vierkant in een handomdraai kunt berekenen. Vanzelfsprekend hebben we ook een handige tool waarmee je de oppervlakte van een cirkel kunt berekenen. Hoe kun je de oppervlakte van en cilinder berekenen. Jaar: Hier kan je zien welke dag het was op de ingegeven datum. Met onderstaande programma kan de oppervlakte van een cirkel worden berekend.


Oppervlakte bol berekenen calculator

Hiervoor moet de straal worden ingevuld. Je kan ook de straal van een cirkel berekenen , als je de oppervlakte invult. A circle is a special ellipse in which the two foci are coincident and the eccentricity is 0. Circles are conic sections attained when a right circular cone is intersected by a plane perpendicular to the axis of the cone. Cirkel artikel Andere calculators: Ellips calculator.


Om de inhoud van een bol te berekenen , hebben we de straal van deze cirkel nodig. Bolsegment oppervlakte en volume Lees ook deze disclaimer. Diameter van de bol (D) Naar andere berekeningen. Je hebt slechts twee variabelen nodig voor de inhoud formule, die je eenvoudig kunt verkrijgen met een liniaal: de hoogte en de straal van de cilinder.


Regelmatige zeshoek is een veelhoek met zes gelijke lengte. De aangrenzende zijden klemmen een hoek van 120°. De straal van de omgeschreven cirkel gelijk is met de lengte van de zijden.


Als je een cirkel gemaakt hebt met een passer, weet je de straal (de afstand tussen het middelpunt en de cirkellijn). Wetenschappers en samenstellers van rekensommen spreken vaker van de straal dan van de diameter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts