maandag 4 april 2016

Nooit meer gelukkig na scheiding

Hoe je weer gelukkig wordt na een scheiding. Bridget Jones was er niets bij. Een mislukte moeder was ik. Je zegt niet in de slachtofferrol te zitten, maar alle dingen die je noemt, wijzen juist op die slachtofferrol. Ik zou zeggen: zoek hulp!


Nooit meer gelukkig na scheiding

Werken hielp ook wel, en opleidingen doen, zodat ik me verder kon ontwikkelen en een beetje carrière kon maken. Maar echt gelukkig ben ik daarna nooit meer geworden. Waar heb je veel aan gehad tijdens en vooral in de periode na de scheiding ? Jammer genoeg blijft de dynamiek na de scheiding doorgaans precies hetzelfde. Het goede daarvan is dat je bij het contact over de kinderen vaak weer weet waarom je gescheiden bent en dat je in een toekomstige nieuwe relatie niet de duizenden patronen hoeft te laten ontstaan, of er althans met meer bewustzijn naar kunt kijken. Toen mijn laatste relatie eindigde viel ik in een groot gat, merkte ik dat er niet veel mensen om mij heen waren.


Ik moest na de scheiding alleen verder. Ik voelde me alleen na de scheiding. De voorafgaande jaar had ik mij voornamelijk gericht op mijn gezin en mijn partners. Ik ben zó ontzettend blij dat ik nu mijn eigen ruimte heb, letterlijk en figuurlijk, dat mijn leven weer van mij is. Natuurlijk loop ik tegen praktische zaken aan waarin ik een partner mis (klusjes in huis bijv.), maar het valt me gewoon op dat ik eigenlijk zelden of nooit meer echt verdrietig ben.


Het leven na een scheiding Het huwelijk is niet meer wat het was, en je ligt in een scheiding. Is er nog leven na het huwelijk? Hoe pak je het leven na het huwelijk weer op? Dit gedeelte van je leven zit vol uitdagingen, waarvoor je niet uit de weg moet gaan.


Scheiding is nooit prettig, maar je leven is niet voorbij na deze periode. Het kan wel tot drie jaar duren voor je aan de regelmatige afwezigheid van je kinderen gewend raakt en sommige ouders zeggen zelfs dat het nooit echt went. Na anderhalf jaar co-ouderen kan het bij mij (S) nog steeds in een seconde van heel oké naar dieptreurig gaan. Ik kijk in de spiegel en sla m’n hand voor m’n mond. Kun je weer gelukkig worden na een scheiding ? Na je scheiding kan het zijn dat je niet gelukkig bent, misschien denk je zelfs dat je je nooit meer gelukkig zult kunnen voelen.


Nooit meer gelukkig na scheiding

Je denkt dat je veel bent kwijt geraakt wat jou voor je scheiding gelukkig maakte. Gelukkig zijn is een gevoel wat je zelf in de hand hebt. Noem het maar de contradictie van de gescheiden vrouw.


Ze is materieel en financieel slechter af dan een gescheiden man, maar ze is wél gelukkiger dan die gescheiden man. Dat blijkt tenminste uit. Toen ik voor een coach koos leerde ik dat alleen ik daar verandering in kon brengen. Er is nooit ruzie geweest en we hebben alle feestdagen en verjaardagen als gezin doorgebracht. Ook de opvoeding hebben we volledig samen gedaan wat heel goed ging omdat we altijd op lijn zijn gebleven.


Nu zijn ze een stuk groter en de oudste bijna het huis uit. Maar ik begin het gezinsleven steeds meer te missen lijk het. Voor je gevoel stort je wereld in.


En denk je: Ik word nooit meer gelukkig , de zon gaat nooit meer schijnen. Maar ook na een scheiding kan je weer heel gelukkig zijn. Vandaar de naam van deze pagina. Velen weten zeker dat ze nooit meer een relatie zullen aangaan en zeker niet meer zullen trouwen. Na de rouwperiode kijken ze daar gelukkig ook weer anders tegenaan.


Steeds vaker wil ik mensen een. En de tijd heelt alle wonden, alleen weet je nooit hoeveel tijd je nodig hebt. Na mijn scheiding , ben ik stukje bij beetje aan een nieuw leven begonnen. Heb een andere woning aangevraagingericht naar mijn smaak! En heb nieuw mijn salaris werd aangevuld met bijstandsuitkering.


Want dat is de vraag die veel (ex-)partners bezighoudt, zeker in de eerste fase van een scheiding. Daarna komt het menselijk proces van scheiden aan bod. Jullie hadden zo goed als nooit ruzie.


Ook al wonen jullie niet meer samen, jullie kunnen nog steeds de perfecte ouders. Zijn ex-vrouw en zijn zoon en mijn man en nog een vrouw met dochter zitten praten en haar hersenen gespoeld dat ze tegen mij gaat aangifte doen dat ik een slechte moeder was na 21jaar. Mijn dochter, zij is een autist die doet precies wat die anderen zegt.


Ik heb mij dochter nooit meer gezien of gesproken na die tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts