vrijdag 1 april 2016

Nagerechten met ijs

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree. Op zoek naar lekkere ijsrecepten?


Bekijk meer ideeën over Recepten, Toetjes en Desserts. Hier vind je heerlijke nagerechten om je diner mee af te sluiten. Ga voor een klassiek toetje zoals crème brûlée, tiramisu, chocolade mousse of een heerlijke ijscoupe.


Maar probeer ook eens de Bokkenpootjes tiramisu in een glaasje, aardbeien bavarois of crêpe suzette. Om je te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we nagerechten met bramen en frambozen voor je verzameld. Nagerechten met bramen en frambozen: recepten op een rij.


Nagerechten met ijs

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Met deze recepten maak je de mooiste en smakelijkste toetjes voor je gasten - en voor jezelf natuurlijk. Va­nil­le- ijs met ge­droog­de aard­bei­en. Dat is zeker waar met Italiaanse toetjes. Wat dacht je van tiramisu, of een zomerse variant met aardbeien?


Maak de lekkerste Italiaanse nagerechten van Allerhande. Met de mango van de markt moest toch iets zinnigs gemaakt worden, en met dit weer kan het niet anders dan dat er een ijs -experiment gaande w. Dé inspiratiebron voor overheerlijke desserts. Gefritruurde snickers in bierbeslag gefrituurd waarbij Alpencaramel ijs en chocolade saus.


Nagerechten met ijs

Chocomousse met ijs Kerst toetje. Dat kan natuurlijk niet ontbreken bij een heerlijk kerstdiner. Dit chocomousse met ijs kerst toetje kun je een dag van te voren maken.


Of in de ochtend want het moet namelijk een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Crêpes Suzette met vanille ijs is zo’n heerlijk dessert waar iets warms, de crêpes dus, gecombineerd wordt met lekker smeltend vanille ijs. Aardbeien-mascarpone ijs is een favoriet bij ons. Maar nu ik dit aardbeienijs met gecondenseerde melk heb geprobeer heb ik er een nieuwe favoriet bij. Dit ijs is luchtig en romig van structuur en heeft een heerlijke aardbeien smaak.


En net als het aardbeien-mascarpone ijs is het bereiden van dit ijs een fluitje van een cent. Een maaltijd is niet compleet zonder toetje! Dat kan gaan van een gezonde fruitsla tot een waar caloriebommetje.


En elke feestgelegenheid is natuurlijk ideaal om zelf een taart te bakken, of je gasten in hogere zoete sferen te brengen. De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijke romige combi van warm en koud. De koffie wordt wat milder van smaak door het vanille ijs en ik vind het heerlijk. Vandaag heb ik variaties hierop bedacht.


Natuurlijk deel ik de classic met espresso en vanille ijs. Zoek je typisch Hollandse nagerechten ? De beste recepten speciaal voor jou, zoals hangop met fruit, warme appeltaart en heerlijke pudding. Luikse wafel met warme kersen, ijs en slagroom € 15.


Met vanille- ijs als basis maak je eindeloos veel nagerechten. Een warme appelbol met een langzaam smeltend bolletje ijs bijvoorbeeld. Of flensjes met vanille- ijs en chocoladesaus. En er is nog veel meer mogelijk.


Kijk uit voor je afzuigkap. Laat de vlam buiten de kap uitvlammen. Als je het nooit eerder gedaan hebt, kan je de crepes ook op een electrisch plaatje bakken en met een aansteker de rum aansteken. Als je van al het beslag pannenkoeken hebt gemaakt, vouw dan de crepe in vieren. In het zakje doe je een bolletje vanille- ijs , wat slagroom en vruchtjes.


Een kerst nagerecht is de feestelijke afsluiter van je dinertje. De meeste zullen gaan voor zoet en genieten van klassiekers als een dame blanche, een tulband of een trifle. Heb je echt zwaar getafeld serveer dan sterke koffie met zelfgemaakte bonbons, kerstkoekjes of een plakje chocoladecake. IJs met verse vruchten, koumquat (mandarijnlikeur) en slagroom. Pagoto tendoura € IJs met honing, walnoten, tendoura (kruidenlikeur) en kaneel.


Jaourti me frouta € Griekse yoghurt met verse vruchten en honing. Bereiding Verhit een laagje water in een pannetje en zit hier een kommetje op. Verwarm hier de slagroom in.


Snijd de banaan in plakjes. Doe bollen ijs in een coupe. Voeg de plakjes banaan hier en daar toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts