woensdag 30 september 2015

Oorsprong van het theater

Oorsprong van het theater

Dit deed de acteurs groter lijken, zodat de toeschouwers achter in het theater hen beter konden zien. In de religieuze riten van de vroegste samenlevingen liggen de wortels van het theater. Theater als verzamelnaam voor het verbeelden van goden, handelingen uit het dagelijks leven door muziek en dans is een van de vroegste. Om de oorsprong van het theater te vinden keren we ver terug in de tijd. Het theater in het oude Griekenland wordt gezien als het begin en de basis van de westerse theatergeschiedenis.


In het oude Griekenland was theater een van de belangrijke zaken in het dagelijks leven. Omdat die verhale en geskiedenis van die Grieke ontwikkel het in dramas wat op skrif gestel is, het ons vandag die voorreg om drie van die skrywers se dramatekste te kan lees. Daar het tekste van drie van die heel belangrikste skrywers oorgebly! Net sewe van die tekste van Aeschylus bly oor. Note: Citations are based on reference standards.


However, formatting rules can vary widely between applications and fields of interest or study. The specific requirements or preferences of your reviewing publisher, classroom teacher, institution or organization should be applied. Het theater van het oude Griekenland is erg belangrijk geweest voor het huidige westerse theater. Op de 3e, 4e, en 5e dag werden er per dag van schrijver tragedies opgevoerd. Het was op zijn best van 5tot 2voor Christus.


Oorsprong van het theater

Aan het eind van het festival werd er een winnaar uitgeroepen en diens naam werd op een monument gegrift. Het Griekse theater Het Griekse theater bestond uit een toeschouwersruimte, een theatron, deze werd doorkruist door trappen en loopruimten. Het theater heeft een functie van vermaatschappelijking van de menselijke relaties, want het heeft een zekere mate van ritualisering. De oorsprong van het theater in de oude riten van prehistorische oorsprong , waar mensen zich bewust van het belang van communicatie voor sociale relaties. Langzaam maar zeker ontstaat een bijzondere vorm van theater , die berust op een aantal grondbeginselen.


Allereerst wordt er van uit gegaan dat het persoonlijke verhaal of de eigen belevenis het waard is om gehoord te worden en om vertaald te worden in kunst. Het kan anderen raken en inspireren. Deze laatste sportieve en artistieke gebouwen werden gebruikt in het Asklepieia-festival, in de 5e eeuw v. Chr gesticht en elke vier jaar gehouden ter ere van theater , sport en muziek. Het theater , met toevoegingen van de 2de eeuw CE resulterend in lagen van zitplaatsen en een capaciteit van misschien 12. De persoon die het dichtst bij de kortste kaars zit zou de eerste zijn die gaat trouwen of zal sterven, welke van de twee het meeste onheil brengt staat hier volledig los van.


Kaarsen en theater zijn nooit een geweldige combinatie geweest, voor er sprake was van elektriciteit, werd het podium in theaterzalen verlicht met behulp van toortsen. Afgelopen dinsdag was het weer volle bak bij Klanken van Oorsprong. Ditmaal in Lisse, waar zo’n 1mensen genoten van de film en van Rob Agerbeek die vóór start van de film prachtig piano speelde.


Later verhuisde men naar een terrein niet ver van de Dionysustempel. De zuidelijke helling van de Akropolis vormde een natuurlijk theater waardoor zo het eerste theater van de wereld ontstond. Het publiek Het publiek bestond uit magistraten, hoge ambtenaren, priesters, hoge functionarissen en rijke burgers. Voor de oktoberaanbieding van Theater van de Ziel gaan we op donderdagmiddag oktober systemisch verbinding maken met je oorsprong. Kom je van de Pleiaden, van Sirius of misschien wel van Andromeda?


Oorsprong van het theater

Over iemands Zielenwezen kan veel geleerd worden door het vaststellen van de Planetaire Oorsprong. Het theater bevindt zich in het archeologische gebied van Neapolis (letterlijk: de Nieuwe Stad), de plaats waar de van oorsprong Griekse kolonie Syracuse haar stad uitbreidde. Naast het theater bevinden zich hier ook nog een groot altaar van Hiëro II, een Romeins amfitheater en de steengroeven (latomieën), waar in de laatste jaren van de 5e. Samen met jou zorgen we ervoor dat er nog meer mensen van gezonde, biologische voeding kunnen genieten én dat we nog meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen aannemen. Het is nog dagen mogelijk om te investeren.


Het theater werd gesitueerd op een be-langrijke plek in het stadje maar had daar-door zijn beperkingen: het beschikbaar gestelde grondvlak was klein en in vorm lang en smal. Maar het gebouw werd wel specifiek gebouwd als een theater. Dit is een cursus over het ontstaan van het modern toneel.


Het begint bij het toneelspel van de Grieken en vertelt ook iets over het toneel in de middeleeuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts