dinsdag 14 april 2015

Visum voor filipijnse vriendin

Dit betekent dat iedereen die een visum krijgt dient te beschikken over een reisverzekering voor de gehele reisperiode in Schengen, de verzekering dient een minimale dekking te bieden van € 30. Voor een werknemer: een originele brief van de werkgever of bedrijf met toestemming tot verlof. We willen eerst graag een toeristenvisum voor maanden regelen zodat mijn vriendin Nederland kan leren kennen, ze is hier namelijk nog nooit geweest. Mocht ze het niks vinden ga ik daar naar toe. Ik ben daar al geweest en het is prachtig en de omgang met elkaar is een beetje Zuid Europees dus veel meer met familie en mensen waarderen elkaar echt.


Drie maanden is een lange tijd en meer dan genoeg om elkaar echt te leren kennen. Filipijnen is geweest, dan is het nog aan te raden om haar eerst kortere tijd naar Nederland te laten komen. Visum voor de Filipijnen. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gelijk een stempel in je pasport. Dit wordt ook wel een ‘ visum upon arrival’ genoemd.


Deze is dagen geldig. Je hebt dus geen speciale aanvragen nodig voor een visum voor de Filipijnen. Indien u een visum voor kort verblijf aanvraagt (maximaal dagen), bestaat in bepaalde landen de mogelijkheid dat uw visumaanvraag behandeld wordt door een ander Schengenland waarmee België een vertegenwoordigingsakkoord afsloot. Om na te gaan welke Ambassade bevoegd is voor het land waar u verblijft en of België voor kort verblijf.


Bij een aantal landen in Azië, zoals Thailan dien je officieel een uitgaand vliegticket te hebben om in aanmerking te komen voor het visum -on-arrival van dagen. Ook voor de Filipijnen is dit geval. Bij de meeste andere landen in Azië wordt hier echter bijna nooit om gevraag bij de Filipijnen is dit anders.


In die periode leg je een verklaring van wettelijke samenwoning af voor de Belgische ambtenaar van de burgerlijke stand. Inmiddels ben ik twee keer naar de Filipijnen afgereis maar ik vind het belangrijk dat zij kan zien hoe en waar ik leef. Het gaat dus om een visum kort verblijf. En anders op Tourist Visa Single entry. Dat is dan dagen verblijf, dagen verlengen en opnieuw achter een nieuw “Tourist visum Single entry, enz.


Misschien kunnen lezers die een Filipijnse vriendin hebben hier in Thailan of getrouwd zijn met een Filipijnse , je verder helpen met tips hou zij het doen of op welke manier zij hier verblijft. In theorie zou ze dus bijna maanden met dat visum kunnen overbruggen. Dit geldt voor iedereen, en voor zover mij bekend zijn er hierop geen uitzonderingen voor paspoorthouders van bepaalde landen. Je Filipijnse vriendin zou dus zonder problemen een verlenging van haar verblijfsperiode moeten bekomen. Wanneer je een buitenlandse partner naar Nederland wilt halen voor een verblijf van maximaal dagen, dan moet jouw visite hiervoor een visum aanvragen.


Wilt u naar Nederland komen en reist samen met of naar een familielid met de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland? Dan kunt u een faciliterend visum aanvragen. Geen visum nodig, wel regels. Om in aanmerking te komen voor dat visum heeft de persoon in kwestie geld nodig of iemand die garant voor hem of haar staat. De papieren die iemand uit het buitenland nodig heeft in Nederland om hier te kunnen verblijven, hangen ook af van de duur dat iemand in Nederland wil verblijven.


Visum voor filipijnse vriendin

Daar na verstuur ik hem naar mijn Filipijnse vriendin zodat zij deze kan uitprinten. Dan heeft zij toch de reservering van de vliegticket en kan deze voor leggen bij de ambassade. Het visum kort verblijf is een Schengenvisum. Hiermee mag u maximaal dagen (binnen een periode van 1dagen) in het Schengengebied verblijven.


U krijgt uw visum voor een bepaalde periode. Die kan ook korter zijn dan dagen. Zolang uw visum geldig is, mag u vrij reizen tussen de 26. Het zal inderdaad niet lukken om mijn vriendin voor de bevalling naar hier te halen, te krap.


Visum voor filipijnse vriendin

Een visum moet u aanvragen bij de Belgische ambassade of het consulaat in het land waar u woont. Als er in het land waar u woont geen Belgische Ambassade of Consulaat is, moet u zich wenden tot de Belgische Ambassade die bevoegd is voor uw land. Meestal is dat in één van de buurlanden.


De visumaanvraagprocedure kan in bepaalde gevallen lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts