vrijdag 17 april 2015

Excel kolom naar cel

Excel kolom naar cel

U kunt de tabel eerst converteren naar een bereik of u kunt de functie Transponeren gebruiken om de rijen en kolommen te draaien. Als het argument verw wordt weggelaten of naar een cellenbereik verwijst en als de functie KOLOM als een horizontale matrixformule is ingevoer bestaat het resultaat van KOLOM uit de kolomnummers van verw als een horizontale matrix. Hoe verplaats je cellen van horizontaal naar verticaal of omgekeerd?


Stel dat u een lijst met namen in een werkblad heeft en nu wilt u de cellen in die kolom naar een horizontale rij verplaatsen zoals in de volgende schermafbeelding. Sleep de vulgreep omlaag of rechts van de kolom die u wilt doorvoeren. Bijvoorbeeld Komma of Spatie. In het venster Voorbeeld van gegevens ziet u een voorbeeld van de gegevens.


Maak in plaats daarvan een nieuwe kolom naast de kolom met de cel die u wilt splitsen, en splits vervolgens de cel. Auto nummer een kolom door AutoFill-functie. Typ in een cel waarvan u de nummering wilt starten, sleep de knop voor automatisch aanvullen in de rechterbenedenhoek van de cel naar de cellen die u wilt nummeren en klik op de vulopties om de optie uit te vouwen en controleer Vul serie, dan zijn de cellen. Voor een lijst met gegevens kunnen er enkele lege cellen zijn ingevuld.


De data staat nu nog in cel achter elkaar. Trek vervolgens de formule in cel Cdoor naar beneden zodat deze formule op alle rijen wordt toegepast. Selecteer nu de kolom waar de data in staat ( kolom A).


Dit kun je eindeloos uitbreiden door meerdere kolommen of teksten in één keer te koppelen door het uitbreiden van het aantal -tekens. Bagaimana pengertian cell , range, row dan column pada microsoft excel ? Daarmee kunt u de inhoud van een cel uit elkaar knutselen om in delen over een aantal aaneensluitende kolommen te verdelen. Excel is ervoor gemaakt om ons. Deze functie heeft z’n grote nut vooral bij het importeren van gegevens zoals de downloads van je banktransacties. Is het mogelijk om in excel een veld zijn eigen kolom en rijwaarde weer te laten geven.


Dus, cel Bzelf Bte laten aangeven. Het komt regelmatig voor dat iedere cel in een kolom dezelfde formule bevat. Meestal maak je de formule in de eerste cel in de kolom en kopieer je hem daarna naar de andere cellen in de kolom.


Klik met je cursor op het kleine vakje in de hoek rechtsonder van de cel. Sleep het vakje naar de onderzijde van de kolom. Hiermee wordt de reeks gevul zodat elke cel in de eerste kolom wordt gekopieerd naar de tweede kolom , maar dan in hoofdletters. Een dubbele muisklik op de rechterkant van een kolom of de onderkant van een rij zorgt ervoor dat de afmeting van de cel automatisch wordt aangepast aan de breedte of hoogte van de inhoud.


Excel kolom naar cel

Wanneer meerdere kolommen of rijen zijn geselecteerd zullen deze allemaal worden aangepast aan de inhoud van de cellen. Sommigen vinden het veel handiger om bijvoorbeeld enkel maar cijfers te gebruiken voor zowel de rijen als kolommen zodat verwijzingen en uitzien als R4Kbijvoorbeel waarmee u doelt naar de cel in rij kolom 6. Als u wilt springen naar cel C, bijvoorbeeld , voert u C 3. Voer de kolom van de cel die u wilt gaan in het vak Reference. Uw referentie ziet er ongeveer als C15.


Druk op de toets Enter op uw toetsenbord om naar de cel. Trek de formule door naar beneden (vierkantje rechtsonder in de cel ) en trek de formule naar rechts tot en met kolom F. De verwijzing naar de winstmarge rij (6) blijft gelijk maar de kolom varieert wel mee met het percentage behorende bij het betreffende jaar. Ongeacht de fruitsoort. Bij gebruik van de terugloop wordt altijd de tekst aan de breedte van de kolom aangepast zodat dit goed te gebruiken is bij veel tekst in één cel.


Ik wil in excel in één cel twee tekstregels maken, oftewel na de eerste zin een enter plaatsen zodat de volgende zin op de volgende lijn komt binnen dezelfde cel. Macs met allerlei toetsencombinaties die niet werken! Nu wil ik het stuk dat begint met 1kopieren naar kolom B. Ik ben op zoek naar de code om in een kolom in excel zeg vanaf anaar beneden te zoeken naar de eerstvolgende lege cel.


Daar moet om een waarde gevraagd worden. Select end if maar dan gaat de cursor cel naar beneden! Met een extra regel in één cel blijft het overzichtelijk. Het laatste deel van de formule wordt gebruikt om het jaartal uit de tekst in cel Dte halen.


DEEL(D7;5;2) geeft aan dat van wat er in cel Dstaat, vanaf positie de volgende posities moeten worden genomen. Het teken: ) Eind van het deel van de argumenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts