woensdag 15 april 2015

Ontstoken moedervlek

Een moedervlek (naevus) is een lichtbruine tot zwartbruine vlek in de huid. Een onrustige moedervlek is ook wat groter dan een normale moedervlek en kan ook eerder jeukklachten geven. Soms is deze aangeboren, maar vaak ontstaat hij pas later, meestal in de eerste helft van het leven.


Ik heb sinds dagen een ontstoken moedervlek , tenminste, dat denk ik. Het is niet meer de normale kleur, het is helemaal roo en dikker dan normaal. En ik vind dat nogal een, ehm, mja, enge gedachte. Heeft iemand dit wel eens geha en kan er wat over vertellen? Bij mij zegt de huisarts dat je langs moet komen als de moedervlek donker wordt en zeker als hij ontstoken is.


Dus ik zou gewoon even een belletje doen. Een groeiende moedervlek : moet ik me zorgen maken? Van kleine kinderen tot ouderen en mannen en vrouwen, iedereen kan er één krijgen. Soms komen moedervlekken voor met eczeem. Door gebruik te maken van Scholieren.


Meestal wordt de vlek met een ontstekingsremmende zalf behandel waarna de moedervlek beter kan worden beoordeeld. Deze zogeheten moedervlek van Meyerson kan jeuken door de eczeemreactie en is een reden om naar je huisarts te gaan. Symptomen van een moedervlek. In principe is een moedervlek een onschuldig bruin plekje op je huid.


Je zult er geen symptomen of klachten van hebben, behalve dan dat je hem kunt zien. Als een moedervlek (in zeldzame gevallen) uitgroeit tot een melanoom (huidkanker) dan kun je wel klachten krijgen. Je moet naar de dokter met een moedervlek. Ook deze moedervlek is iets wisselend gepigmenteerd en heeft een iets rode bijtint. Nog wel redelijk symmetrisch.


Ontstoken moedervlek

Licht atypische moedervlek , nog wel goedaardig. Er is sprake van een ontkleuring van de huid om de moedervlek heen (halo-fenomeen), er is een duidelijke rode bijtint en een donker centraal pigment. Hier is meer aan de hand.


Re: Pijnlijke moedervlek. Moedervlek met een rode rad die pijnlijk is geen twijfel mogelijk, naar de HA. Het hoeft niets te wezen hoor, heb er om die reden ook wel eens een weg laten halen die gelukkig goedaardig was, net als mijn vriend ook een met een rode ran ook goedaardig maar ken ook andere verhalen.


Er zijn tekenen die op kwaadaardige ontaarding kunnen wijzen. De vlekken worden donkerder van kleur. Dat is een moedervlek die een beetje lijkt op andere moedervlekken op je lichaam, maar er toch anders uit ziet.


Het ‘lelijke eendje’ is reden om naar de huisarts te gaan. Maar bij een melanoom is sprake van ongebreidelde groei. Probleem is dat moedervlekken en melanomen vaak erg op elkaar lijken. Zo ook in mijn gezicht, licht van kleur.


Alleen lijkt het erop dat er een puistje precies op de plek van de moedervlek was onstaan. Kijk vooral uit wanneer de rand van de moedervlek onregelmatig wordt of wanneer er pigmentverschillen ontstaan. Nu niet meer maar de zwelling is er wel nog ( moedervlek is nog altijd dezelfde lichte kleur). Laat een onrustige moedervlek controleren door de huisarts. Het is dan simpelweg praktischer om de moedervlek te verwijderen dan te laten zitten.


De meeste mensen laten een moedervlek weghalen wegens cosmetische redenen, dus omdat het verwijderen van de moedervlek ten goede komt aan hun uiterlijk. Manieren om moedervlekken te verwijderen. Er zijn verschillende methodes om moedervlekken te verwijderen. Hij snijdt ongeveer millimeter extra huid om de moedervlek weg. Vaak hecht de arts de wond.


Ontstoken moedervlek

Het lichaam stopte gewoon met het voeden van de voedingsstoffen in de naevus, waardoor hij afviel. De arts doet een pleister of verband op de wond. De hechtingen kunnen na tot dagen worden verwijder afhankelijk van waar de wond zit (gezicht, been, rug).


Als je weleens een zwart haartje weghaalt of je armen en benen epileert, heb je je vast afgevraagd: is het verwijderen van haren uit een moedervlek gevaarlijk? En zo ja, hoe schadelijk is dit? Leenarts geeft het antwoord.


Op internet circuleren de meest uiteenlopende en opmerkelijke antwoorden op bovenstaande vraag. Ik kreeg het ooit voor een ontstoken moedervlek , maar het bleek later ook te werken voor ontstoken haarzakjes. Die moedervlek is later verwijderd door de plastisch chirurg. Een goedaardige moedervlek kan, afhankelijk van plaats en grootte, met elk van deze vier methoden word verwijderd. Ja het is toverspul, echt geweldig.


Welke methode een arts kiest, is afhankelijk van zijn ervaring en van de eigenschappen van de moedervlek. Nederland de diagnose melanoom te horen. Wat kunnen wij doen om dit aantal niet verder te laten stijgen? Dit aantal stijgt al jaren. Als tandvlees ontstoken is, kan dat hele vervelende gevolgen hebben.


Maar hoe herken je ontstoken tandvlees (gingivitis) dan eigenlijk? In dit artikel vertellen we u alles over de symptomen van ontstoken tandvlees, wat u moet doen als u last heeft van een tandvleesontsteking en hoe u deze aandoening kunt voorkomen. En verwijskaart voor de dermatoloog was volgens haar niet noodzakelijk want ze dacht niet dat het iets kwaads was.


Maar hoe kan je dat nou zeggen als je het ding alleen met het blote oog bestudeerd hebt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts